שיר על הכוונת - Precious

Another Girl

New member
../images/Emo41.gif שיר על הכוונת - Precious ../images/Emo41.gif

כותב עיקר: מרטין גור.
זמר עיקרי: דייב גהאן.
ראה אור בהוצאות הבאות:
Precious/Free (2005)
Playing The Angel (2005)
The Beast Of Depeche Mode Vol. 1 (2006)
אורך השיר: 4:10.
על ההפקה חתום בן הילייר.
Precious הוא הסינגל ה-41 של דפש מוד והראשון מתוך האלבום Playing The Angel.
הוא ראה אור כסינגל ב-3 באוקטובר 2005 בבריטניה, ב-11 באוקטובר 2005 בארה"ב. לתחנות הרדיו הבינלאומיות + הוא הופץ להורדה דיגיטלית הרבה לפני כן – ב-22 באוגוסט 2005.
השיר סימן את "חזרתה לחיים" של דפש מוד, אחרי למעלה מ-3 שנים בהן לא שחררה שום שיר מקורי.
על אף שהמדיניות של דפש מוד לגבי שיריה היא לא להסביר את המשמעות שלהם (היות ומרטין סבור שכל אחד צריך למצוא את עצמו בשירים), ב-Precious הוא חרג מהנוהל וסיפר כי כתב את השיר עבור ילדיו, כאשר הוא מתייחס לחוויה הקשה שהם עברו בעת גירושיו מאמם, הדוגמנית ומעצבת ההלבשה התחתונה סוזאן בויסוורט, לה היו נשוי 12 שנים.
ה-B-side של השיר הוא Free, קטע טכנו עם ניחוח מיושן משהו. הקטע לא ראה אור בארה"ב, אולם ניתן להשיג אותו ב-iTunes. בהוצאה היפנית של Playing The Angel הוא מופיע כקטע בונוס. לא נערכו לו רמיקסים מיוחדים, למעט גרסה מוקדמת שלו, אשר נוגנה במהלך מסיבת עיתונאים של דפש שנערכה לקראת מסע ההופעות החדש Touring The Angel. לא ניתן להשיג או להוריד את הגרסה הזו בשום דרך רשמית.
כחלק מהפרומו לקראת הוצאת האלבום החדש, הופקה תכנית מיוחדת שנקראה Depeche Mode Receiver ושודרה ב-12 בספטמבר 2005. במהלך התכנית נחשף הקליפ לשיר. בקליפ, אשר צולם בלונדון, נראית הלהקה משיטה ושרה על רחפת/ספינת חלל ריקה וממוחשבת, כאשר היא נכנסת אל תוך סביבה חייזרית דמוית יער. הקליפ מאוד מרשים ועמוס באפקטים חזותיים (שמבחינה סגנונית תמיד הזכירו לי קצת את "מטריקס"). את הקליפ ביים יו פלייד, אשר ביים גם את הקליפ של Enjoy The Silence 04. למרבה הצער (של דפש, לפחות) גרסה מוקדמת של הקליפ דלפה לרשת חודשיים לפני יעד השחרור הרשמי שלו וכך גם השיר נחשף הרבה לפני המתוכנן. למעשה, הגרסה הדיגיטלית כלל לא הייתה רואה אור אלמלא ההדלפה הנ"ל.
הצלחה: בבריטניה הגיע השיר למקום ה-4 במצעדים, המקום הגבוה ביותר אליו הגיע שיר (Barrel Of a Gun) מאז 1997 והשתוות למקום אליו הגיע People Are People בשנת 1984. בארה"ב הוא הגיע למקום ה-71 במצעד Hot 100 ולמקום ה-23 במצעד שירי הרוק המודרניים. לכאורה לא מלהיב, אבל יש לזכור שזהו השיר הראשון של דפש שנכנס למצעד האמריקאי בכלל מאז Dream On, ב-2001. ראוי גם לציין שבמצעדים האמריקאיים Hot Dance Music/Club Play - Hot Dance Singles Sales הוא הגיע למקום הראשון. ובכלל, השיר עבר דרך ארוכה במצעדים עת צבר פופולאריות בהדרגה ופילס את דרכו בהדרגה במעלה המצעדים האמריקאיים. דירוגים מוצלחים יותר נרשמו בדנמרק, ספרד, איטליה ושוודיה, שם הוא הגיע למקום הראשון. בגרמניה ובפינלנד הוא "הסתפק" במקום השני. לדירוג המצעדים המלא: http://en.wikipedia.org/wiki/Precious_(Depeche_Mode_song)#Charts
לשיר נערכו מיקסים רבים שראו אור בהוצאות ופורמטים רבים והנה הרשימה המלאה שלהם: http://en.wikipedia.org/wiki/Precious_(Depeche_Mode_song)#Formats_and_track_listing
גיחות: השיר הושמע במהלך העונה החמישית של הדרמה האמריקאית Smallvil, בפרק הפותח את העונה. כמו כן הוא הושמע בפרקים של הסדרות Bones, Charmed ו-CSI. צמד הטראנס Black & Jones שילבו את השיר בתוך שיר חדש שלהם, שטרם ראה אור (אך הושמע בכמה סטים בלייב).
המילים זהו אחד משני השירים הראשונים של דפש שהכרתי, דרך הקליפ (שבאותה תקופה היה משודר הרבה, יחד עם הקליפ של Enjoy The Silence 04) ואהבתי אותו כמעט מיד. מאז חלפו הרבה שירים בנהר ואפשר להגיד שהטעם שלי השתנה, אבל תמיד אזכור לו חסד נעורים ותמיד אחשוב שזה שיר מקסים וגם קצת מרגש (במיוחד כשיודעים את הרקע מאחוריו). הקליפ, אגב, מצויין בעיניי וחבל שאין להם עוד קליפים בסגנון הזה. 9.4.

למרות "שנטחן" עד דק ברדיו. שיר מעולה 10.

הרבה בזכות הסיפור והמילים. וגם הקליפ. זכור לי ראיון שפורסם ביוטיוב שבו דייב מדבר, ספק כועס על הדלפת הקליפ לרשת. שאין לו בעיה כביכול, אם זה לשימוש פרטי וגם קשה להילחם בזה. אבל כשזה מודלף לרבים. זאת עבריינות לשמה.

nepet

New member
זה מה שנקרא ETS the new generation

אי אפשר שלא לשים לב. (לדעתי). היה להם להיט והם שיכפלו אותו אחד לאחד. אפילו המעבר בין הפזמון לבית. (קטע קצר של מכונת תופים). שיר מאד קליט, (מן הסתם) איך ששמעתי אותו בפעם הראשונה התחברתי אליו, למרות שאחרי כמה פעמים הוא ניהיה קצת מסטיק. למען האמת, אחרי שקוראים כאן את משמעות המילים , קצת קשה שלא להזדהות עם מה שנאמר שם, עכשיו המילים if god has a master plan then only he understand, I hope it's your eyes he's seeing through מקבלות משמעות הרבה משמעות.

Another Girl

New member
שוב קיצורי אותיות? ../images/Emo122.gif

לקח לי איזה שלוש דקות להבין שמדובר ב-Enjoy The Silence...
לא יודעת כמה יש בזה, למרות שאני יכולה להבין במידה מסויימת על מה את מדברת. בכל מקרה, גם אם זה היה ניסיון והשיר מוצלח בסופו של דבר, אין ספק שהוא לא מדגדג את קרסוליו של האחרון מבחינת אותו גורם שהופך אותו ללהיט מוחץ.

Another Girl

New member
הו, חסוס.

לא יודעת איזה רכיב במוח שלי היה בטוח כל הזמן הזה שאני מגיבה ל"בילי הנערה". הזיקנה, הזיקנה.

אולי מרוב שהשם שלי מופיע בלי סוף../images/Emo6.gif על סף

השתלטות בתפוז.... ויוה לקרציות החופרות

../images/Emo69.gif

הם מאוד שונים בעיניי בעיקר מבחינת משמעות ומילים.. וכן,הוא בהחלט יכול להרגיש קצת מסטיק,אבל המילים(במיוחד אלו שציינת),גוברות על זה בעיניי מרגש אותי כל פעם מחדש בסופו של דבר

nepet

New member
שני דברים:

1. זאת כל המהות של שכפול. אותה מנגינה / עיבוד דומה מילים שונות , והופ יש להיט חדש. 2. בקשר למילים, הקשבתי עכשיו לשיר מהתחלה ועד הסוף. נורא ואיום. כשמקשרים את המילים לילדים של מרטין אני לא מבין איך אפשר לשיר שיר כזה. כל כך עצוב. שני הבתים הראשונים. איך זמר יכול לבצע שיר כזה ? (ע"ע "חבל שאת לא" של ברי שרק לאחרונה ניסיתי להבין מה בדיוק הוא אומר שם וכמעט הקאתי, שיר שהוא פי כמה יותר נורא מהגירושין של מרטין, ובטח עוד כמה כאלה שמסתובבים ולא טרחתי לנסות להבין). אני אף פעם לא מקשיב למילים של שירים. אני מכיר מאות שירים בע"פ ולא טורח לשים לב למשמעות, אני מנסה לנתח את ההפקה והעיבודים המוסיקליים / כלי נגינה / מקצבים וכו. שיר כמו השיר הזה, זה שיר שלא בטוח שאוכל לשמוע יותר, ואם כן אני אצטרך לנתק את עצמי לגמרי מהקונוטציות שלו. אם הוא מתייחס לילדים שלו כמלאכים עדינים / שבירים , כל האלבום מקבל עכשיו משמעות שונה, בעיקר השם playing the angel.

כבר אמרת לי בעבר

"על טעם וריח"...:) גם "חבל שאת לא: מצטיין במילותיו בעיניי ("זה הפחד משאיר צלקות") מבחינתי שירים בעלי מקצבים ועיבודים מוסיקליים מוצלחים קודם כל תופסים את אוזניי,אבל למילים יש משמעות נכבדת,ויכולות לשדרג ואפילו לעשות שיר למה שהוא מבחינתי. ושוב "על טעם וריח"..:)מעניין מתי נסכים על משהו

nepet

New member
כאבא לשתי בנות "הפחד משאיר צלקות" פחות נורא.

אבא אמר זה בכלל לא נורא , אבא אמר שזה כמו סוכריה ... " מפחיד ומעורר בחילה פי כמה, מי מסוגל לכתוב דבר כזה? ועוד יותר, לשיר משהו כזה? (ועוד לאור המציאות בתקופה האחרונה שכל טינופת זבת חוטם רוצח את הבת שלו כדי להתנקם באשה. טוב סטיתי מספיק מהנושא). ושלא אובן לא נכון, הצמד פורטיסחרוף זה פחות או יותר פסקול חיי המתבגרים עד היום.כמעט 20 שנה של האזנה ושוטטות אחריהם בכל חור נידח אפשרי, מאד מעריך את המוסיקה והמילים הבועטות. אבל כשזה מגיע לדברים כמו בכותרת, אני לא מסוגל לשמוע. בטח נסכים על משהו מתישהו, בכל זאת, רוב שוכני הפורום מסכימים על הרבה דברים מעצם העובדה שיש לנו מכנה משותף מוסיקלי רחב מאד. הלוואי והצרות של כולנו יסתכמו באיפה לראות את ההופעה הבאה, במדיסון סקוור גארדן , או באולימפיקו ברומא.

piegirl1

New member
מאחר שהשיר נטחן בתחנות הרדיו והפך שחוק

אין לי כ"כ סבלנות או חשק לשמוע אותו, מאידך הגרסה שלו בהופעה היתה מקסימה והקהל שיתף פעולה היטב (החינוך של גלגלצ במיטבו..). אני ממש התלהבתי כששמעתי אותו לראשונה, אבל גם אני גיליתי שירים אחרים של דפש מאז ולכן השיר ירד בדירוג הפייבוריטים. יכול להיות שאני במיעוט אבל אני אוהבת לדעת על מה שירים מדברים ו/או מה הרקע לכתיבתם. זה לרוב לא משפיע על ההתייחסות שלי לשיר ולכן אני לא מבינה למה מרטין אוהב לשמור על עמימות בד"כ. העובדה שהוא גילה שהשיר קשור לגירושין רק מעלה את ערכו של השיר בעיני.

סנופה

New member
10! 10! 10!

אחד השירים העמוקים מוצאת את עצמי בו בכמה וכמה מובנים בקיצור- מושלם

למעלה