שוב צריכה יעוץ - ערכים גבוהים בצום

ann111279

New member
../images/Emo41.gif שוב צריכה יעוץ - ערכים גבוהים בצום

שלום בנות, קצת יותר משבוע שאני עם דיאטה. שבוע ראשון בדקתי סוכר 7 פעמים (צום, לפני אוכל ושעה אחרי) היה מצויין, היו רק 3 פעמים שהיתה חריגה קטנה. ביום ראשון אחרון הייתי אצל רופא, הוא היה מרוצה והוריד לי מס' דקירות ל 4 (רק בצום בבוקר ואחרי אוכל). אבל! מיום ראשון הערכים של צום נעים בין 98 - 100. לא שיניתי כלום בדיאטה, אוכלת כמו שאכלתי. אפילו עושה הליכות בערב. הפגישה עם רופא רק בעוד שבועיים, האם כדאי להקדים? להתקשר ולשאול? או לעקוב בנתיים ולא לעשות כלום? מה זה אומר בעצם שיש לי ערכים גבוהיים בצום? איך זה משפיע על תינוקת? אודה מאוד לעזרה!!!

איזון סוכר בצום

ראשית, עם התקדמות ההריון, מופרשים יותר הורמונים שהינם נוגדי אינסולין, ודי שכיח מצב בו דיאטה שהתאימה אתמול כבר לא מתאימה ודרושים שינויים. בהודעות הנבחרות של הפורום (קישור למעלה בשורה הכחולה) ישנה הודעה על איזון סוכר בצום - אולי יש שם רעיונות שטרם ניסית. מה את אוכלת לפני השינה? מה אורך צום הלילה שלך ? לא הייתי מחכה שבועיים ללא מעש אבל גם אין בהילות להקדמת הפגישה. את יכולה לנסות להתייעץ טלפונית עם הרופא. ובמקביל לנסות לשפר את ערך הצום (למשל ע"י נסיון לשנות את הרכב ו\או זמן ארוחת הלילה) - ניסוי וטעיה. ערכי סוכר גבוהים מגיעים לעובר, גורמים לו להפריש עודף אינסולין שהינו כהורמון גדילה ובכך עלולים לגרום לגדילה מואצת של העובר.

ann111279

New member
תודה! ../images/Emo140.gif

קראתי את ההודעה על איזון סוכר בצום ובאמת אני אנסה לבדוק ולשנות משהו באוכל לפני השינה או אולי לבדוק סוכר בלילה ולראות מה קורה. לפני השינה, ב 22:00 אני אוכלת שני פתית מחיטה מלאה עם קוטג' 5% ושותה תה עם כפית סוכר (בדקתי שהסוכר נשאר בגדר הנורמה). בבוקר אני קמה בערך ב 7:00 או 8:00. לא תמיד באותו זמן. האם צריך להתמיד בשעה בבוקר בבדיקה? אורך צום הלילה יוצא בערך 9 או 10 שעות. תודה!

ann111279

New member
דווקא בדקתי אחרי סוכר רגיל

והסוכר בנורמה. אני לא מאמינה בממתיקים. אני חושבת שהם יותר גרועים מסוכר רגיל. אבל זאת רק דעתי.

אולי הצום מעט ארוך מדי

צום ארוך מדי עלול לגרום לעליה בערכים. נסי למדוד סוכר ב 6:00 ולראות אם הערך טוב יותר. אפשר גם לנסות אולי ממרח שמן יותר מקוטג 5%. נסי לגוון ולהגיע לנוסחא (הרכב +תזמון) שיעבדו

ann111279

New member
בדקתי היום ב 6:30 ואכן היה תקין

האם זה אומר שאני חייבת לאכול לפחות ב 7 או 7:30? ועוד שאלה: אחרי ארוחת בוקר רגילה וארוחת צהריים רגילה (שאני אוכלת כבר יותר משבוע ועד עכשיו הכל היה בסדר) פתאום היום הערכים קפצו לשמיים. ואז נזכרתי שלעסתי מסתיק - אורביט ללא סוכר, החדשים. האם הגיוני שהבעיה היתה במסתיקים?! למרות שאין בהם סוכר, יש שם מלא ממתיקים + פחממות. לא יודעת מה לחשוב כבר. לא אלעס אותם עוד, אבל זה נורא מוזר. מישהיא נתקלה?

יופי.

אז זו כנראה הנוסחא שלך - לקצר את הצום. נסי לדחות את ארוחת הלילה בחצי שעה ולאכול כבר ב 7:00. לא נראה לי שמסטיק "ללא סוכר" הוא הסיבה לערכים הגבוהים.

למעלה