שאלות מוקפצות - יום שלישי

mevav1

New member
בוקר טוב-בתי סובלת מעצירות והרופאה

המליצה לי לקנות לה תמ"ל נובולק סגול לעצירות.. מישהי מכירה זאת? איך זה? זה עוזר? אשמח לשמוע ממי שמכירה את דעתה לפני שאני אקנה זאת. אגב,בתי כעת ניזונה מסימלאק טופ 1 שלא הכי היטיב עמה אבל נראה לי שהוא יותר מתאים לה מהמטרנה. חוץ מזה,יש לה שבר בטבור ועם קשר או בלי,קשה לה לעשות קיבה ולכן אני עוזרת לה ע"י כיפוף הברכיים שלה ונראה לי שהיא התרגלה לכך שכן קשה לה לעשות לבד. שאלתי היא,מה יש לכן להציע לי ע"מ שיהיה לה יותר קל לעשות? נראה לכן שזה יעבור לה???
ניסיתי לתת לה עגבניה ולא עזר
תודה, מירב.

ליזי38

New member
../images/Emo25.gifבוקר טוב

מתנצלת מראש על ההעדרות הארוכה, גם מחלה מתמשכת של פיקצו ובעקבותיו כל בני הבית גם החזרה לעבודה הגוזלת ממני כל טיפת כח שנותרה בי. רציתי לעדכן בגוואה רבה: פיקצו מתיישב, נעמד הולך מסביב לשולחנות מוחא כפיים בקיצור הננס מוכן כבר לאוניברסיטה.

kees

New member
משהו נחמד להעלות קצת חיוך

כנסו לקישור, פיתחו רמקולים

עינת03

New member
../images/Emo92.gifהמלצות לקורס עיסוי תינוקות

שלום לכולן, אשמח לקבל המלצות על סדנאות לעיסוי תינוקות, הצוצו שלי בת חודש וחצי - באיזה שלב צריך להתחיל? תודה!

הרעה בהרגלי השינה של ביתי

שלום רציתי להפנות שאלה לחלל הרחב. אני פותחת ומבקשת שמי שאינה בקיאה בנושא שלא תענה, כי גם ככה יש המון דעות ולפעמים התשובות יותר מבלבלות מהמצב הקיים (אני בטוחה שכולכן מכירות את הנושא). בתי בת 5 חודשים. מגיל חודש היא סיגלה לעצמה הרגלי שינה טובים - היא הולכת לישון בערך בשעה 20:30, מתעוררת בערב בשעה 08:00 בבוקר וקמה לאכול באמצע פעם אחת בלבד, בין 03:00 ל-05:00 בבוקר. בימים האחרונים היא התחילה להתעורר מספר פעמים בלילה והיא מתקשה להירדם אלא אם כן אני מאכילה אותה. אני מוצאת את עצמי מניקה 3 פעמים בלילה (בתי יונקת בלבד), למרות שלמעשה היא אינה רגילה לכך מאז גיל חודש. מה עושים?

מפגש אמהות טריות ../images/Emo24.gif

שלום לכולן, רציתי לברר בנוגע למפגשים של אמהות טריות באיזור הרצליה או רעננה. האם קיימת קבוצה כזו כבר והאם אפשר להצטרף? יואב שלי בן 4 שבועות בדיוק היום. אשמח לשמוע תגובה או אפילו להקים קבוצה כזו.... דוידה

צהריים טובים לכולם ושאלה ...

שמעתי מחברה שהסירופ "גליכול בייבי" (לגזים) עוזר ומרגיע לכאבי צמיחת השיניים, האם מישהו שמע על כך,האם יש אמת בדבר ? ביי והמשך יום נעים חני

שמשוןOK

New member
על טלוויזיה ואלימות

אנו קוראים יום יום על השפעת הטלוויזיה בנושא האלימות וסמים וענייני מין רציתי לשאול עד איזה גבול לדעתכם צריך להגיע כדי למנוע מהילדים לראות טלוווזיה? לדוגמא בקישור הזה: של מרכז שניידר http://www.schneider.org.il/InfoPage.asp?InfoPagesID=19 נאמר בין השאר: "סקר שנערך בארה''ב מצביע שילד ממוצע מבלה כשלוש שעות ביממה בצפייה בטלוויזיה - לא כולל קלטות וידאו ומשחקי וידאו (דוגמת Sony playstation). אם נסכם את כל הזמן הזה המכונה ''media time'' , נגיע לממוצע של שש שעות ו-32 דקות בממוצע ליממה (!). לשליש מן הילדים מתחת לגיל שמונה שנים יש מכשיר טלוויזיה בחדר. בקבוצת הגיל 18-8 שנים המספרים עולים לשני שליש מן הילדים. אין ספק שזמן ה-media הזה דוחק הצידה פעילויות כמו קריאה, פעילות גופנית ומשחק עם חברים. למול רווח משני פוטנציאלי הקים מצפייה בטלוויזיה, כמו למידה על שיתוף, נימוסים ושיתוף פעולה להצלחה, קיימים נזקים מוכחים. ילדים לא תמיד ידעו להבדיל בין מה שהם צופים בו ובין המציאות עצמה. כך מופיעה השפעה שלילית על מיניות, אלימות והתנהגות אגרסיבית, השפעה שלילית על דימוי גוף ודימוי עצמי, תזונה ונטייה להשמנה, עישון ושימוש בסמים ואלכוהול. השפעה שלילית על דימוי הגוף נגרמת בין השאר בשל ההשוואה שילד עושה בינו בין אחוז ניכר מן האנשים אותם הוא רואה מדי יום ההכרה שלעולם לא יראה כמוהם, ובגילאים הצעירים אנחנו כוללים סרטים מצויירים ההשמנה מקורה בהעדר פעילות גופנית ובאסוציאציה בין צפייה בטלוויזיה ובין מזון, או צריכת חטיפים מבחינת אלימות והתנהגות אגרסיבית - ההנחה היא שבין 10-20% מן התוקפנות של ילדים בחיי היומיום מקורה באלימות מן ה-media. תורמות לכך מספר עובדות: כשני שליש מן התוכניות כוללות אלימות. מרבית התוכניות האלימות הן תוכניות לילדים. עוצמה גופנית מקבלת תהילה רבה בתכניות הילדים. הרשע נמלט על פי רוב ללא ענישה (בכדי לשוב שנית בפרק הבא..). אפילו בערוצי המוזיקה דוגמת MTV נמצא שכרבע (!) מן ה'קליפים' כוללים אלימות, או מכילים בתוכם הצגה של כלי נשק. המשמעות של נתונים אלו, בהתחשב בעובדה שהילד לא תמיד מבדיל בין המציאות למוקרן בטלוויזיה, היא שאחוז ניכר מן המבוגרים שרואה ילד ביממה חמושים, מכים או מוכים. בסקר שנערך בין הורי ילדים בגילאי גן, נמצא שבמרותה של שנה, בכ-37% מן המקרים חווה הילד חלום בעתה אחד לפחות בעקבות תכנית טלוויזיה שצפה בה. אזכורם של סיגריות, סמים ואלכוהול הם בעיה נוספת. בכרבע מן הקליפים ב-MTV מופיעים סיגריות, אלכוהול או סמים. מחקרים מצביעים על עליה בשימוש באלכוהול ובעליה בנטייה לעשן בילדים הצופים ברוצי המוזיקה. נושא החשיפה לתפישות מיניות מעוותות ואלימות בהקשר המיני טרם נבדקו לעומק מבחינת השפעתם ארוכת הטווח. או לדוגמא בקישור הזה יש קטע http://192.116.109.38/article/articleview/1426/1/757/ קיימות די הוכחות מדעיות המאששות את הממצא שתכניות רוויות בתוקפנות ובאלימות גורמות הנאה לקהל צופים גברי, ולכן הם גם נמשכים יותר לצפות בתחרויות ספורט בעלות פוטנציאל של תוקפנות ואלימות (בריאנט וזילמן, 1983). במקביל, עבודות אחרות מצביעות על עלייה הן בתכיפות האירועים התוקפניים והאלימים במשחקי ספורט פופולאריים דוגמת פוטבול, כדורגל והוקי קרח, והן ברמת עצימותה של התוקפנות המופגנת במשחקים אלה. נראה שעלייה זו בתוקפנות תורמת את חלקה לפופולריות ההולכת וגוברת של משחקים מסוג זה בתקשורת האלקטרונית. מנגד, נתונים מוכיחים כי אפקטיביות הזכירה של מרכיבים שונים של פרסומות מסחריות בטלוויזיה (שם המותג, תוכן הפרסומת, רמזים ישירים וחבויים הקשורים למוצר וכיו"ב) נפגעת באופן מובהק כאשר פרסומות אלו מוצגות בזמן תכניות הרוויות אלמנטים של אלימות, בהשוואה להצגתן בתכניות ללא אלימות (בושמן, 1998). המחבר מציין כי תחושות הכעס והחרדה המתעוררות בעת צפייה בתכניות אלימות מתערבות, כפי הנראה, בתהליך הזכירה וגורמות לירידה בזכירה של פרטים רלוונטיים ובהפנמה של רמזים שונים. או המאמר של דפנה למיש תוכנית הטלויזיה WWF: בית הספר כזירת היאבקות כאן http://www.amalnet.k12.il/sites/commun/library/tv/comi0225.htm מה דעתכם על הנתונים? והאם לדעתכם יש גבול אדום שאם יעברו אותו תוציאו את הטלויזיה או תמנעו מהבן לראות?

leahf24

New member
איזה יום עבר עלינו...

בבוקר קמנו כולנו, ואז עברה בי המחשבה אולי סוף כל סוף נרשום את נדב במשרד הפנים ונעשה לו דרכון (אנחנו אמורים לטוס עוד ארבעה חודשים אבל מי יודע אם תהא שביתה..). אז מהר התארגנו ונסענו להורים שלי (העגלה הייתה שם) . הייתי צריכה להוציא כסף, כמובן שהכספומט הקרוב לא עבד!! הצטלמנו- נדב משום מה נעלב ממשהו ועשה פרצוף של נעלב בתמונה ואח"כ פרץ בבכי- מסכן. אכלנו פירות, החלפנו בגדים ונסעו למשרד הפנים. שם חיכינו שעה בתור ונדב לא הפסיק לדבר ולקפוץ בעגלה .הפקידה אמרה וואו איזה פעיל, איזה ספורטאי אז עניתי לה תתארי לך מה זה לחכות כל כך הרבה זמן בתור איתו. חזרנו לבית של ההורים שלי, החלפנו חיתול והלכנו לטוב לי לתינוק שם סידרו לנו את הרצועות של העגלה והמוכר אמר לנדב : נראה אותך עכשיו קופץ, גבר. חוץ מזה ביררתי לגבי טיולונים בשביל הנסיעה הקרבה.. באותה הזדמנות קניתי לו את הקלטת בייבי ואן גוך- שאותה ראינו כשהוא אכל את המרק, מאוד ממולץ. בנוסף יש לאמא שלי היום יומהולדת אז יש לנו עוד ארוחת ערב עם המשפחה... זהו, סתם רציתי לשתף...

מישהי מכירה אולי משפחתון בהרצליה../images/Emo35.gif

אני מתכוונת למטפלת שלוקחת כמה ילדים אליה הביתה... יש לכם המלצות? אפשר גם ברמת השרון.

shlomits

New member
למישהו את המנשא של אינפנטינו?

האם צריך לעשות משהו על מנת להפוך אותו ממצב של התינוק פונה אלי למצב של התינוק פונה כלפי חוץ? תודה!

RORRI 2003

New member
בנות מישהי יודעת מה עלה בגורלה של

גלולת הפמולן???? לא ניתן להשיג בארץ בכלללללללל????? או שיש מקומות שעדין קיים??? אני לוקחת פמולן מסיבות בריאותיות וא בגלל הנקה, ככה שזה או פמולן או כללללום

קוקה1

New member
היי

בת כמה הקטנה? כי גם הקטנטונת שלי סובלת והיא יונקת בלבד, היא בת חודש וגם לה העגבנייה לא בדיוק עוזרת, הרופא שלנו אמר לא לעזור לה בשום דרך אלא לתת לה לעשות קקי לבד. וזה שאת מכופפת לה את הברכיים זה בסדר ועדיף על כל פעולה אחרת כמו מד חום וכאלה. וכן זה עובר הגדולה שלי אכלה מטרנה וגם סבלה מעצירות נוראית ובסוף זה עבר זה לוקח טיפה זמן ובאמת כואב הלב שהם מתפתלים אבל אין הרבה מה לעשות. בהצלחה

רות י

New member
טוב לשמוע ממך. אבל מה שלום

הבן החייל שלך? איך הוא התאקלם בצבא? איך את התאקלמת לעובדה שיש לך בן חייל?

לנו היה מצב זהה

הבת שלי ישנה לילה רצוף עד גיל 5 חודשים, ופתאום אז התחילה להשתגע ולקום כל שעה. המצב לא השתפר המון זמן (אני עד היום חושדת בשלב כזה שנובע מהשיניים), וגם לאחר שיפור היא קמה 2-3 פעמים בלילה. לצערי אין לי פתרון ממשי, אפילו גמילה מהנקות לילה שעשיתי לה לפני חצי שנה, רק שחררה אותי מהצורך להניק, אבל ההתעוררויות נשארו כשהיו. מכל מחקרי ושאלותיי קיבלתי רק תשובה אחת שהביאה לי תקווה, מאמא ותיקה... היא אמרה שהיום (ילד רביעי) היא סובלת בשקט כי כאמא מנוסה היא יודעת שעם כל התהפוכות שהשינה עוברת, בסופו של דבר הם חוזרים לישון לילה שלם לבד בגיל שנתיים +-. אז אני מחכה....

הגרי3

New member
רק אם הוא מפליץ מהפה...

אני מניחה שהחברה התכוונה לסירופס בשם גליגם של אותה החברה (הום גליל) שגם יעילותו כמו זה של הגליכל, מוטלת בספק . לנו הוא לא עזר. בהצלחה ותרגישו טוב.

איזה יום עמוס, מזל"ט לאמא שלך

אי אפשר לשלוח טפסים לדרכון דרך הדואר? את יודעת, תמונת פספורט אפשר להוציא מכל תמונה דיגיטלית שיש לך...אני עשיתי כאלה ושמתי במחזיקי מפתחות-אחד לכל סבא וסבתא

שמעתי אתמול ש....

ניתן להשיג אותה שסופר - פארם - היא חזרה. המידע הוא משכנה שעובדת בסופר-פארם...
(איזה מזל שאתמול היה יום יפה ופגשתי שכנים בחוץ....)

למעלה