קרש גירוד ומים מינרליים

../images/Emo41.gifקרש גירוד ומים מינרליים../images/Emo26.gif

בשל חוסר הידע שלי וטיפשותי אני צריך תשובות לשאלות השי מפגרות הבאות
יוצא שאני נותן לשחר רק מים מינרליים לשתות יש במים מינרליים משהו שיכול להזיק לחתולים
קניתי לשחר קרש גירוד אבל במקום להתגרד עליו ולהתמתח עליו היא רק מקמרת את הגב
יש אפשרות לגרום לה להשתמש בו

יוקה

New member
תזכיר לי בת כמה שחר?

ואין כל סיבה לתת לה מים מינרליים, אלא אם כן אתם בעצמכם שותים ממי באר. מי ברז מצויינים לחתולים. שמעתי מוטרינרים שמים מינרלים לא מומלצים, אבל לצערי לא זכורה לי הסיבה. לגבי קרש גירוד - נסה לחבב עליה. בעדינות אחוז בכפותיה הקדמיות ויחד תנסה לגרד אתה קלות, תוך שאתה משמיע לה "דברי כיבושין" (מילות חנופה ואהבה בקול רך ואוהב). ומייד לאחר הגירוד הקליל תצ'פר אותה בחתיכה קטנטונת של גבינ"צ או נקניק או ממתקי חתולים. כך פעמיים שלוש. כשהיא תרגיש במגע של קרש הגירוד היא כבר תדע מה לעשות אתו. זה גם תלוי קצת בגיל. האם היא משייפת את ציפורניה במקום אחר? שטיח? רהיטים? נושי התחילה לשייף בגיל מאוחר יחסית, בעוד טילי, לדעתי, שייפה כבר כל מה שזז עוד בבטן אמה. לפעמים צריך פשוט לעזור להם. וחוסר ידע איננו טפשות. השאלות שלך בהחלט חכמות ולא מפגרות. גם ידע לא תמיד עוזר. כל חתול והאופי שלו, המנהגים שלו וקצב ההתפתחות שלו. רק משאלות לומדים. כולנו היינו פעם "טירונים"...

bel011

New member
תשובות לשאלות לא מפגרות:

מים מינרלים - אם אתה מתכוון למי עדן ודומיו אז זה מצויין. קרש גירוד - נסה לפזר עליו קטניפ (צמח שחתולים אוהבים להתחכך בו)או לתלות את הקשר על הקיר כי בדרך כלל הם מגרדים צפרנים על עץ,לכן הזוית ההיא עדיפה על גירוד על פני הקרקע. עוד דבר,נסה להראות לה עם הכפות שלה,מה מטרת הקרש.

טוטסי

New member
מישהו (נדמה לי עינת הוט') פעם כתב

כאן שמים מינרלים זה לא טוב לחתולים. אני חושבת שמשהו בגלל שכמות המינרלים שיש בהם היא גדולה מדי למערכות של החתול, אבל אני לא בטוחה... אני כן בטוחה אבל שנאמר שזה לא בריא.

במי הברז בארץ יש יותר מינרלים מאשר

במים מינרליים. הדרך היחידה להפחית את המינרלים שיכולים לגרום לסתימה במערכות היא להרתיח את המים לפני השימוש, או להעביר אותם במסנן המכיל פחם פעיל (בריטה, לדוגמה)

כמות המגנזיום במים המינרלים גבוהה

מדי, ועלולה ליצור בעיות במערכת השתן (קריסטלים, אבנים וכו').

דנההההה

New member
חשבתי שאבנים...

במערכת השתן נגרמות מהאבנית שבמים....... ואז מים מינרלים זה טוב.... היכן הטעות?

היא מדהימה !!!

לגבי מים מינרלים, אני שמעתי שזה לא טוב, בעיקר לזכרים, כי המינרלים יכולים ליצור סתימות בדרכי השתן. לא יודעת לגבי נקבות. אני משקה את שמעון במים מהבריטה. לגבי עמוד הגירוד - חשוב שהוא יהיה יציב (קונוס) ולא תלוי. ככה יש יותר התנגדות וזה יותר כייף להם. כששמעון היה גור וגירד משטחים אחרים, הייתי מעבירה אותו בעדינות לקרש, והוא היה ממשיך שם. אני גם הייתי מתגרדת איתו וזה נהפך למשחק ביננו. עד היום (הוא בן 4.5) כשאני באה הביתה הוא רץ לקרש הגירוד, שנינו מתגרדים ביחד (היום זה הולך שהוא מגרד את הקרש, ואני אותו
) ואז הוא מתהפך על הגב, אבל זה כבר סיפור אחר ... מאז היה רק רהיט אחד בבית שהוא לא ויתר על לגרד אותו - איזו תיבת קש שלא היה אכפת לי אז הרשיתי לו.

../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif../images/Emo9.gif

תודה רבה אבל בקשר לקטניפ קניתי לה מזמן וזה לא ממש משפיעה עליה. שחר בת חודשיים\שלושה +, ואני אתחיל להרתיח לה את המים המינרליים

אם זה בגלל מה שכתבתי...

כשאמרתי שהדרך היחידה להפטר מהמינרלים אשר יכולים לגרום לסתימות היא ע"י הרתחה וכו' לא התכוונתי שאת צריכה להתחיל להרתיח, רק ניסיתי להגיד שזו כנראה לא הבעייה המדוברת עם מים מינרליים שכן (למרות השם, שמתאים במדינות אחרות אך לא בשלנו) במים מינרליים יש פחות מינרלים מאשר במי ברז רגילים. בקשר ל"איזה מים מומלצים לחתולים"- לא יודעת...הווטרינר שלי מעולם לא סיפר לי על בעיות במי ברז, והוא יודע שאני פולנייה היסטרית ושצריך לספר לי על כל דבר שעלול לגרום לבעיות לאהוביי.

יוקה

New member
אתה מנסה לרתום עגלה לפני הסוסים...

קטניפ לא משפיע על גורי חתולים. חכה לפחות עד גיל חצי שנה לפני שתנסה שוב... יש גם חתולים בוגרים שזה לא משפיע עליהם. מכיוון שקטניפ זה רק "צ'ופר" שמבדר אותנו, ממש לא נורא גם אם בבגרותה שחר לא תגיב. מכל מקום - בגיל כזה צעיר אין סיכוי שזה יעשה לה משהו. ועדיין לא הבנתי מה רע במי ברז?

זואי181

New member
החתול שלך מדהים!!

מיים מנרלים מזיקים לאנשים??? - אם התשובה שעולה לך בראש לא , אז כך גם לחתולים. לגבי משטח הגירוד - בזבוז כסף - הם מגרדים בעיקר איפה שבא להם!!1

למעלה