קצרים

dorturj

New member
תפקידים בחיל האוויר

שלום, אז ככה- אני חייל בשירות סדיר בחיל האוויר כבר 8 חודשים, בתפקיד המוצג ע"י חיל האוויר כ"מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני מוטס", בכל אופן עם הזמן גיליתי שמקומי לא בתפקיד הזה, אני לא ממצה את עצמי ולדעתי גם לא מתאים לתפקיד. בשיחה עם מפקדי הובהר לי כשאעזוב את התפקיד אצטרך לחשוב על כיוון מסויים של תפקידים בחיל האוויר. הייתי רוצה לקבל מכאלה שמכירים (אולי בתוך המערכת) הצעות של תפקידים בחיל האוויר (כמובן, לא כאלה מאתר האינטרנט של חיל האוויר)- מאנשים שמכירים את המערכת מבפנים- משום שאתר חיל האוויר לא מציג את כל התפקידים בחיל, אלא יותר תפקידים המתאימים לי"בניקים, וכן מציג קטגוריות כלליות בלבד (שכן, "חוקר מודיעין", למשל, יכול לעסוק בהרבה מאוד תחומים). רוב שמות התפקידים אינם מסווגים (אלא העבודה עצמה, וגם זה בתפקידים מועטים)- ועל כן אני מאמין שלא תהיה כאן בעיה. באופן כללי אני אדם דיי ריאלי (לא נראה לי שחיל האוויר מציע תפקידים בסגנון), נמשך מאוד לתעופה (אבל נבצר ממני להיות טייס) ולטכנולוגיה, אבל כל תפקיד יתקבל בברכה. אודה למי שימליץ על כל תפקיד שנראה ראוי בעיניו בחיל האוויר, ואולי יסייע לי בהמשך שירותי הצבאי. תודה רבה.

avivab10

New member
איפה אפשר למצוא את תנאי הפנסיה התקציבית

לבן הזוג מבחינת קצבת שארים? האם מדובר על 40% ממשכורתו של איש הקבע (כל עוד הוא לא פרש) ו 60% מקצבת הפנסיה שלו? איפה אפשר לקבל מידע מדויק בנושא? במחלקת פרישה?

שאלה לגבי רמת פעילות בלימודים

היי, שאלה לגבי תוכנית סופה, האם רמת פעילות א נשמרת במהלך הלימודים? הכוונה איך זה משפיע על המשכורת בעצם? תודה

RONI872

New member
הנדסאי בקבע

רציתי לדעת אם תואר הנסדאי מוסיף כסף ואם התואר מוסיף כמה כסף ?

../images/Emo195.gif גיליון 13

נכון, אנחנו קצת יורדים עליכם וזה לא מאוד נעים (וחטפנו על כך ריקושטים, אל דאגה), אך אתם מוזמנים לקרוא עם קצת הומור עצמי
. לינק בחתימה. תהנו.

alshstyle

New member
פז"מ מדרגת סרן לדרגת רס"ן

שלום מהו הפז"מ המינימלי מדרגת סרן לדרגת רס"ן? וגם - האם קבלת דרגת רס"ן מחייבת תפקיד / תקן רס"ן למרות פז"מ מספיק?

beibe

New member
בזמן חל"ת - מה קורה לתקן?

שלום, נניח ואני יוצא לחל"ת למספר חודשים (עד חצי שנה) האם התקן שלי (סרן) נשמר או שניתן לשים קצין אחר על התקן שלי? תודה, איתמר

מכני

New member
תגובה

התואר לכשעצמו אינו מוסיף סכום נכבד (עשרות שקלים בלבד) - אך מקנה זכאות לתוספות גמול השתלמות שערכן בתלוש (כ-400-500 ש"ח נטו). ישנן עוד תוספות כמו שלב עליוןמקצועי נוסף לנגדים , אגודות מקצועיות , - אך זה בטח טרם נוגע אליך.

leonidl1

New member
תשובה

המינימלי הוא 3 שנים במקום 4 עם קיצור מצטיין אלוף, פעם היה מספיק פז"ם, כיום חייבים תקן.

GVBlack

New member
בעיקרון בחל"ת לתקופות ארוכות התקן לא נשמר

כי בכל זאת, מישהו צריך לעשות את העבודה. ועל כך יש בדיחה צה"לית מפורסמת: שועל אחד החליט לצאת לחל"ת בגלל בעיות בבית. הגיע אל מלך החיות, האריה, וביקש ממנו לאשר לו את החל"ת. "אני מאשר לך", אמר האריה, "אבל דע לך שבכלל לא בטוח שהתקן שלך יישמר בשבילך". "מה לעשות", חשב השועל, ויצא לחל"ת בכל זאת. חוזר השועל אל האריה כעבור חצי שנה, והאריה אומר לו: "שמע, באמת קרה מה שחששנו ממנו, אין לי יותר תקן לשועל, אבל אם אתה רוצה, יש פה תקן פנוי לארנב. תהיה ארנב". חשב לעצמו השועל, הבין שאין ברירה, הסכים להיות ארנב, קשר לו אוזניים ארוכות והחל לקפץ ברחבי היער. תוך כדי הקפיצות ביער, פוגש השועל את הארנב ורואה שלארנב יש זנב ג'ינג'י מפואר. שואל השועל את הארנב: "מה זה צריך להיות?". אומר לו הארנב: "יצאתי לחל"ת, חזרתי, לא היה בשבילי תקן לארנב, אז שמו אותי פה על תקן שועל". "איך יכול להיות", מתפלא השועל, "ששמו ארנב על תקן שועל, ואותי השועל שמו על תקן ארנב? איפה ההגיון?". עונה לו הארנב: "מה לא ברור? ככה זה כשיש לנו חמור על תקן אריה!".

חקבצ

New member
אז איפה אפשר לרכוש נעליים בנקודות?

אז איפה אפשר לרכוש נעליים בנקודות?

batman4ever

New member
בעת פטירה של גימלאי

60% מקצבתו תמשיך להיות משולמת לאישתו. אם גם היא תלך לעולמה, תמשיך הקצבה להיות משולמת לילדיה עד מלאת 21 לאחרון ביניהם.

deathcaster

New member
אין הבדל למיטב ידיעתי, זה לא קשור לצה"ל בהכרח

זה כבר חוקי מדינה.

למעלה