פרויקט המאמרים למתחילים

../images/Emo41.gif פרויקט המאמרים למתחילים ../images/Emo41.gif

אוקיי, אז עברנו את שלב הצגת הפרוייקט ואת שלב העלאות הרעיונות הכליליים, כפי שנדון כאן. כעת, אנו ניגשים לשלב המעשי הראשון, של ‏תחילת הכתיבה - גיבוש רשימת תת-נושאים. עלינו למצוא לכל אחד מן הנושאים - רכז/אחראי/"ראש נושא" או כל שם אחר שתבחרו... תפקידו יהיה לדאוג לדיונים בפורום אודות הנושא שתחת אחריותו, איסוף חומר מחברי הפורום ו/או מאתרי אינטרנט או מקורות אחרים, האצלת סמכויות במידת הצורך על חבר´ה אחרים לבצע תת-משימות, ובסוף: ריכוז החומר וכתיבתו. נושאים עם אחראיים: * גניאולוגיה רבנית - שטמון (עדיין מעונין?) * גניאולוגיה ממוחשבת, איך מתחילים? - yehudad * גניאולוגיה באינטרנט - ארנון נושאים שממתינים לאימוץ... * תיעוד החומר * חיפוש תעודות בארכיונים בארץ ובחו"ל * ארגון כנס משפחתי כל נושא יכיל תת-נושאים, והפרוייקט יורכב מהרבה מאמרים "קטנים" - כל אחד בנושא נפרד - שיקושרו מאוחר יותר למדריך אחד מקיף, מקושר וקל לשימוש. כל אחראי יעבור על הדיונים שכבר היו בנושא בשרשורים הקודמים, ולאחר מכן יביא בפנינו את רשימת כל התת-מאמרים שבנושא שלו. אותם, נוכל לחלק בינינו. טוב, כתבתי מספיק.
לכולם, ארנון נ.ב. המון תודה ל - yehudad שעומד, מבחינתי, בראש הפרוייקט...

ornan

New member
אני מאוד רוצה - אבל ממש לא מומחית

בשום תחום. אדרבא עד כה אני שותפה לפורום הנהדר הזה בעיקר בקטע שלקבל מכם עזרה והדרכה. אולי אם תוכלו להטיל עלי משהו ספציפי - אשמח מאוד מאוד לתרום את חלקי הדל. אני רואה בפרוייקט זה חשיבות רבה ביותר. כמב טוב שיש פה כאלה שממש "מומחים בתחומים שונים ומתחברים יחדיו לרכז מידע כל כך חשוב. משום מה אני לא רואה את נושא סקירת הארכיונים בארץ שערך נחי, בשום קטגוריה שכתבתם. - רבים כל כך נעזרו וודאי יעזרו ברשימות אלה. לרשותכם תמיד ארנה

ישנה קטיגוריה על ארכיונים...

שימי לב שוב לרשימת ה"ממתינים לאימוץ"... אחד מן התת-נושאים בה יהיה ארכיונים בארץ - שם נוכל להכניס את המאמר של נחי. ארנון

שטמון

New member
עדיין מעוניין

כמובן שמעוניין עדיין לרכז את הנושא "גיניאולוגיה רבנית". תתי הנושאים שאני מציע: (וראה המאמר שפירסמתי לפני כשבוע) - "שמות משפחה - מקורותיהם - והשושלות שאליהם הם מתייחסים". "ראשי תיבות נפוצים בספרות גיניאולוגית רבנית". "ספרות גיניאולוגית רבנית - כללי". "ספרות גיניאולוגית רבנית - למשפחות מסויימות". "אתרים באינטרנט העוסקים בגיניאולוגיה רבנית". כל המעוניין מוזמן לכתוב אלי בתיבה של תפוז או באימייל [email protected] עוד הצעות: "סיפורי מחקר" קטנים על כל שושלת. מאין התחילה, סיפור חסידי יפה על ראש השושלת (אם מדובר בחסידים) נושאים שנראים לי כרגע: "היחס מצ´רנוביל - ר´ נחום טברסקי וצאצאיו". "וייסבלום - מליזענסק לצפת". "הלוי איש הורוביץ - אלף שנות הורוביץ מספרד לפראג ומשם לארץ ישראל". "ברנדוין - סיפורה של חסידות סטרעטין". "בידרמן - היהודי הקדוש, ר´ דודל מלעלוב" "מהמהר"ל לדוד המלך". "מרש"י לדוד המלך". "שאול ואהל - מלך ליום אחד". "שושלת הזהב - מהמגיד ממזעריטש דרך אברהם המלאך לשבע חצרות חסידי רוז´ין". במאמר הסופי הסיפורים יהיו מקושרים בהיפרטקסט לכל מקום בו מוזכרת השושלת שהם מתייחסים אליה. (כן ארנון זה רעיון שלך. סתם נחמד לחזור עליו). אז אני מחכה לתגובות ולחומר... וא77 - אם התגברת על הבגים במחשב, אז אתה הראשון שאני מחכה לתגובה ממנו...

למעלה