מה אפשר לעשות עם המון המון המון דובדבנים שנפלו לידיי? אני מדברת איתכם על כמות ענקית שתופסת לי חצי מהמקרר +-. חוץ מלאכול אותם, חשבתי על אולי פאי דובדבנים או משהו... תודה רבה
עוגת דובדבנים עם תפוחי עץ... תנסי לאתר בחיפוש.... בהצלחה, ליאתי אמא של דניאל ועידן... מה שבטוח זו תהיה העוגה שלי השבת.. גם לי יש מלא דובדבנים, אבל לא שתופסים לי חצי מקררר.......
תעשי כמוני כל מתכון של פירגה שישר מוקלד כאן אני מדפיסה אותו ויש לי בבית קלסר ששיך כולו לפריגה, שם כל המתכונים שלי ששייכים לפירגה מתוייקים.... היא מלכת הבית שלנו פירגההההההההההה ליאתי אמא של דניאל ועידן
16:56 | 31/05/05 עוגת תפוחים ודובדבנים פירורים חמהו pirge ו או קרה. בצק: מרגרינה רכה קמח תופח קטן כוס סוכר ללוש לפירורים פירורים ולהוריד כוס וחצי הצידה. ליתר להוסיף: שמנת חמוצה סוכר וניל ביצה לשטח בתבנית עגולה משומנת-ולאפות רבע שעה. לקרר. קילו תפוחי עץ גרנד פרוסים גדול- מבושלים בשתי כפות מים +קינמון וסוכר חום או סילאן תמרים ממותק. (לפחות 3 כפות סוכר או סילאן.) כוס דובדבנים טריים מגולענים. לבשל כמה דקות עד שצבע התפוחים יהיה קרמלי. לקרר מעט את העוגה ולמרוח עליה קונפיטורה אדומה. להניח את התפוחים ומעל את הדובדבנים. את הפירורים ששמרנו בצד לערבב עם 3 כפות שקדים מולבנים ו-2 כפות צימוקים (מי שאוהב).אפשר להוסיף כפית קינמון שטוחה לפזר על התפוחים. לאפות עד להשחמת הפירורים. להגיש עם אבקת סוכר למעלה. וכדור גלידה וניל. אפשר לחמם מעט במיקרו.ולהגיש חם. או קר.... מקור:פירגה
12:14 | 07/06/05 עוגת דובדבנים טרייםו pirge ו עוגת דבדבנים \קרם גבינה \וג'לי להכין יום לפני ההגשה. לבצק: שני חלמונים 200 גרם מרגרינה מזולה 3 כוסות קמח תופח 1/2 כוס סוכר כף קליפת תפוז מגוררת חצי כוס מיץ תפוזים ללוש לבצק ולשטח בתבנית גדולה מלבנית משומנת. לאפות בחום 175 ..כ-20 דקות. לבדוק שמוכן. צבע זהוב חומי. ל ק ר ר. להכין קרם גבינה: שמנת מתוקה להקצפה כוס חלב שקית אינסטנט פודינג וניל חצי כוס סוכר להקציף לקרם. להוסיף: 500 גרם גבינה 9% 2 כוסות דובדבנים מגולענים טריים. אפשר לחצותם. לערבב ביחד ולשטח על הבצק הקר. להכין ג'לי משקית אחת בטעם דבדבנים לפי הוראות היצרן- ולצקת מעט אחרי ההכנה על קרם הגבינה. מקור: משפחתי