סקר חדש
בעקבות די לקטל בדרכים

pomelit

New member
../images/Emo41.gifסקר חדש../images/Emo41.gif בעקבות די לקטל בדרכים

לגבי קורסי רענון הסקר הבא - האם הקורסים האלה באמת עוזרים (וואו, איזה קן צרעות פתחתי כאן...) דרור זי וכרובי - אשמח אם ץיידעו את החברה אצלכם על הסקר, או לקבל מכם אישור לפרסם אותו בעצמי אצלכם בפורום

סקניה

New member
את רצינית ,פומלית?

הסקר מפספס לחלוטין את הנקודה. לפי התוצאות שתתקבלנה, אי-אפשר יהיה לדעת את מה שהסקר מבקש לדעת. האם הקורסים, במתכונתם הנוכחית, עוזרים. יש לכלול סעיף כזה בערך "לא רואה סיבה לקיים את הקורס במתכונתו הנוכחית"

Efrat*

New member
צודקת.. ובכללל הקורסים האלה..

סקר מעניין, אך אם זאת התשובות עליו לא הכי תורמות למשמעות השאלה שהצגת.. בתור אחת שהיתה אך לא מזמן בקורס ריענון שכזה, אני חייבת לציין שמדובר בביזיון ממדרגה ראשונה.. קודם כל, המדריכים, רובם באים בעל כורחם או משהו כזה, אין להם רצון בגרוש ללמד או לנסות ולעזור.. דבר שני, הקורס הוא בסה"כ שלושה מפגשים, בהם מדברים על זכות קדימה, על פניות בצמתים ועל.. הממ.. איזה תמרור או שניים..! ייתכן, ובמקומות אחרים אין הדבר כך, והקורסים יותר רציניים, אבל גם אם כך, אז זו שערוריה... למה שלא יעבירו פורמט אחיד של תכני שיעור.. הקורס לדעתי, לא תורם במאומה להפנמת עניין הזהירות, הבטיחות, והנהיגה הנכונה.. פעם קראו לזה <שו שעדיין> "נהיגה מונעת".. היום השם הוא ריענון נהיגה.. אז הכל שטויות, לא מונעת ולא נעליים.. בשלושה מפגשים, בחיים לא יעבירו את הקונספציה של מתן כבוד לאחר, את הרעיון שאנחנו באים למנוע תאונות ולא להיות צודקים או "שאקלים" בכביש וכו´.. לפי תגובות האנים שהיו איתי בקורס, שחלקם הלא קטן נרדם במהלך כל השיעורים.. לא ניראה לי שמנענו תאונות.. בקיצור, לדעתי צריך לשנות את כל מערך השיעור וכן, להוסיף שיעורי חובה במשטחי בטיחות ע"מ שנהגים יוכלו לתרגל נהיגה "מסוכנת" עם מדריכים.. הממ.. זהו בערך.. אפרת

pomelit

New member
כנראה טעות שלי בניסוח

עקרונית זו תשובה 4, אז הוספתי את הניסוח שלך לשאלה הזו. המטרה העיקרית היא בעצם להבין מה חושב "העם" על הקורסים, אם לדעת הגולשים יש מה לעשות עם הקורסים האלה. על כל פנים - תודה, ואשמח לקבל הערות נוספות.

be_roo

New member
הקטע הכי מגוכך

זו ההגדרה של הקורס כ"רענון" אז אולי מישהו יסביר למה מרעננים נהגים שהוציאו רשיון לפני 3 שנים, ולא כאלה שלפני 30 שנה
לא שאני טוענת בכלל שלקורס במתכונת יש הרבה מה לתרום, חות מאשר מהוא תמרור ומהוא צורתו (תתפלאו אבל מסקרי "האדם ברחוב" שנעשו בתוכניות טלויזיה, רוב האנשים לא יודעים מה פירושה של חתיכת פח בצורת משולש העומד על קודקודו). אבל אם לרענן, לא כדי להתחיל מה"ישנים" יותר
עשיתי את הקורס לפני כ-3 שנים וכמה שהוא בזיון, הוא רק מגלה כמה בזיוני הוא מצב הנהגים בארץ, כשאנשים שהוציאו רשיון 3 שנים לפני כן, מתווכחים עם המדריך שכאשר אין תמרור, אז זכות הקדימה נתונה למי שבכביש ה"ראשי" יותר, ולא לזה שמימין, כי הוא בכביש צר. אז הקורס לא נותן כלום, כי מי שלא השכיל להפנים את הדברים האלמנטרים האלה אחרי מבחן תיאוריה+ 20 שיעורי נהיגה+ טסט, הרי ש-3 ימים מסכנים בכיתה לא יעזרו לו. מה שצריך זה לשנות את מערך לימוד הנהיגה כולו, כך שילמד אנשים לחשוב כשהם נוהגים, ולהבין שלחוקים יש הגיון (לרובם
) במקום לשנן בעל פה ולשכוח. שיר, שעדיין זוכרת באיזה מרחק מוצבים התמרורים לפני פסי הרכבת.

למעלה