../images/Emo41.gif סדנה און ליין להכנת פוקאצ'ה ../images/Emo41.gif
המתכון: הפוקאצ'ה של ענת ודורון - קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים (לא יודעת כמה זה בכוסות אבל את בטח יודעת מה גודל הכוסות שלך) ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת. לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור. אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר המתכון מבוסס על מתכון של רפי כהן מ"רפאל" הכמות שיוצאת מקילו קמח היא או 4-5 פוקאצ'ות עגולות גדולות, או 12 פוקאצ'ות מוארכות וצרות (כמו באגט).
המתכון: הפוקאצ'ה של ענת ודורון - קילו קמח 20 גרם שמרים יבשים - 2 כפות 65 גרם סוכר - 4 כפות 20 גרם מלח - 2 כפות 700 סמ"ק מים (לא יודעת כמה זה בכוסות אבל את בטח יודעת מה גודל הכוסות שלך) ללוש 10 דקות במיקסר במהירות נמוכה לשמן את הקערה בשמן זית ולהתפיח עד יכפיל את נפחו להנחית ולתת לתפוח שוב לשטח או ליצור פוקאציות ארוכות בידיים משומנות כי הבצק רך ודביק קצת. לפזר מלח ורוזמרין או מה שרוצים, לעשות שקעים עם האצבעות ולטפטף שמן זית - או לאפות בלי שמן בכלל וכשזה אפוי להבריש בשמן זית לאפות עד שמשחים מעט בחום הגבוה ביותר שיש לך בתנור. אם אין אבן אפיה אפשר להשתמש בתבנית אפיה הפוכה (ואז יש יותר שטח פנים) אפשר להשתמש בזה גם כבסיס לפיצה - משטחים, מורחים רסק עגבניות מדולל במים ואופים חצי אפיה שמים תוספות + גבינה ומחזירים לגמר אפיה. אפשר להקפיא בסיסים מוכנים עם רסק ולהשתמש אחר כך אפשר להקפיא בצק שתפח פעם אחת ולהשתמש מאוחר יותר המתכון מבוסס על מתכון של רפי כהן מ"רפאל" הכמות שיוצאת מקילו קמח היא או 4-5 פוקאצ'ות עגולות גדולות, או 12 פוקאצ'ות מוארכות וצרות (כמו באגט).