מצלמות פילם-שרשור חוו"ד

../images/Emo41.gifמצלמות פילם-שרשור חוו"ד../images/Emo22.gif

כדי לא לקפח את בעלי ומשתמשי המצלמות האנלוגיות,מוקדש שרשור נפרד למצלמות הפילם. אתם,בעלי המצלמות, מוזמנים להעלות לכאן את חוו"דתכם לגבי המצלמה שברשותכם - בכותרת המצלמה ובגוף ההודעה - הפירוט לגביה. גם שרשור זה יכנס לקישורי הפורום. (ומעניין אם יהיה ארוך כמו השרשור של הדיגיטליות
) יום טוב לכולם!

Olympus mju II

יתרונות: עדשת 2.8 קבועה, אוטופוקוס מהיר וזמני צילום קצרים, תמונות חדות, יעילה גם בתנאי חדר מדידת אור נקודתית, כמה מצבי פלאש כולל ביטול קטנה וקלה חסרונות: אוטומטית לגמרי, עיניים אדומות למצולמים בעזרת הפלאש מבנה פלסטיקי עדין

TAZ!

New member
Minolta Dynax 5

יתרונות:
גוף המצלמה מאוד קומפקטי וקל משקל, יחסית ל-SLR. אמנם חסרון לבעלי ידיים גדולות, אבל לי אין ידיים גדולות...
בעלת תכונות מאוד מתקדמות ביחס למצלמות ברמתה, כמו למשל: - 7 איזורי מיקוד אוטומטי, עם אפשרות בחירה ביניהם. - תצוגה מקדימה של עומק שדה. - שלושה מצבי אוטופוקוס: C - עוקב, S - יחידי (single) ו-A - אוטו' מלא, עם אפשרות בחירה. - צילום רצוף של עד 3 פריימים בשניה. וכהנה, וכהנה...
ביונט ממתכת, יתרון חשוב.
שליטה ידנית מלאה על כל הפנקציות וכן מצב אוטו' מלא.
מנגנון Eye start המפעיל את מדידת האור וה-AF ברגע שמצמידים את המצלמה לעין, טוב לצילום ספונטני ומהיר.
נעילת גב המצלמה כל עוד יש סרט בתוכה, טוב למניעת טעויות מצערות.
קלה ופשוטה לתפעול, לומדים אותה מהר מאוד. חסרונות:
גוף כסוף ברובו, מושך יותר מדי תשומת לב וגם לא נראה מקצועי (ראיתי פעם אחת בשחור, נראית טוב).
גוף פלסטיק די יציב אבל לא עמיד למשימות קשות (אז אל תקחו אותה למשימה הבאה שתצלמו לנאשיונל). אמנם לא מש ניסיתי לבחון את עמידותה (משמע, להטיח ברצפה) אבל זה כי אני ממש פוחד לנסות.
מיקום החיבור לרצועה ממש לא חכם, הרצועה מפריעה לסגירת גב המצלמה.
עדשת הקיט (28-80, 3.5-5.6) בינונית ומטה, אמנם יכולה לספק את רוב החובבים (כולל אותי) אבל יכולה גם להגביל במקרים לא מעטים. למי מתאימה: לאנשים המתחילים את דרכם בעולם הצילום ורוצים יכולת להתקדם וגם איכות די טובה, במחיר שפוי, ולא מפחדים מהמילים 'אנלוגי' ו'פילם'
. אני מקווה שלא השמטתי כלום, ואם כן (בטוח שכן), אני אחזור להוסיף.

chipmany

New member
מצוינת. עוקפת את EOS300 בסיבוב

לטעמי טובה יותר ונוחה יותר לשימוש מה EOS300 בכל פרמטר, מלבד אחד. הבעיה עם מינולטה בכלל היא קושי להשיג אביזרים נוספים, לעומת קנון/ניקון. היבואן לא רציני, ומחזיק מעט מאוד ציוד מעבר לדברים הבסיסיים, והוא גם יקרן בטרוף. בנוסף, שוק הציוד המשומש לא גדול. הגודל והמשקל הם יתרון גדול, גם למי שיש ידיים גדולות, כמוני. הדבר היחיד שלא נוח הוא השימוש בכפתור AE-Lock (שמשתמשים בו די מעט גם כך) וגם לזה יש פתרון דרך ה Custom. שורה תחתונה (בלי לחזור על דבריו של TAZ), מצלמה מצויינת לכל חובב, גם מתחיל וגם מתקדם. ישנן עדשות פריים (אורך מוקד קבוע), מצויינות ולא יקרות, וכמובן כל עדשה של סיגמא מיוצרת גם בגירסא למינולטה, לכן ניתן לבנות מערכת מעולה ולא יקרה.

Canon EOS 30 -מצלמה סבבית!

דגם חצי מקצועי,גלגל שליטה נוסף מאחור,חסכונית בצריכת הסוללות,ומקבלת גריפ לסוללות אצבע,שליטות כמעט על כל דבר,שקטה ביותר,פוקוס בעזרת העין מוצלח מדויק ומהיר,נוחה ביד. אחלה תמורה למחיר למי שמחפש מצלמה משוכללת ונוחה בתקציב שווה לכל נפש. חסרון-אין מדידה ידנית,והיא לא EOS3 ...

מצלמה מעולה, אמינה וקלה

פוקוס מהיר ומדוייק, פלש פנימי לא מבריק, אחרי שלוש שנים של שימוש מסיבי הפלסטיקים קצת חורקים. החיסרון המשמעותי ביותר שלה הוא: היא לא דיגיטלית.... תנו לי את הדיגיטלית שמקבילה לה ואני לוקח... הבעייה העיקרית היא שלדיגיטלית הזו קוראים כיום "ניקון D70"...

Canon Eos 3

מצלמה מקצועית,שני גלגלי שליטה,מיגוון אופציות ידניות,45 נקודות פוקוס וכמה סוגי אוטופוקוס,ריבוי פונקציות משתמש,מדויקת מאוד ומהירה,יש גם פוקוס בעזרת העין שעובד מצוין.יושבת טוב ביד. הרבה אביזרים מיועדים. חסרונות:רעשנית,אין תוכניות אוטומטיות עם אייקונים,כמו בחלק מהדגמים,

New member
Pentax K1000

מצלמה מצויינת לתקופתה שנוצרה הרבה לפני שנולדתי. המלצמה שאצלי עשויים מבפלדה קשיחה וכבדה (שמעתי שמועה שבמצלמות האחרונות שנוצרו פנטקס ייצרה גם כמה מפלסטיק). המצלמה ידנית לחלוטין ואם אתם טובים בהערכת חשיפה אז אתם אפילו לא צריכים בטריה כדי להפעיל את המצלמה (דריכת סרט ידנית גם). למצלמה מד אור מובנה שפועל בשיטת הערכת החשיפה ע"פ כל הסצנה עם דגש על המרכז ומד אור שמופעל אוטמאטית עם החשיפה לאור כך שיש לדאוג לסגור את העדשה. למצלמה תריס שעובד במהירות של 1/1000 שנייה עד שנייה ו Bulb. יש גם חיבור לפלאש חיצוני (שגם הוא ידני לחלוטין, לא שמעו על TTL בזמנו) והצלמה יכולה להסתנכרן עם הפלאש עד למהירות של 1/60 שנייה. יתרונות: -מצלמת רפלקס "קלאסית" -עמידה בצורה אימתנית. - מתאימה להרבה עדשות של התקופה בעזרת מחברים מתאימים (לי יש לדוג' מחברים של Tamron Adaptall 2) - לא זוללת בטריות בכל- בטריית אצבע למד-האור פעם בכמה שנים. חסרונות: מד-אור מאוד בעייתי בתאורה נמוכה (לפעמים קשה להשיג קריאה גם בתאורת חדר ) - אין Auto כלום , צריך לקבוע הכל ביד וצילומים יכולים להתפספס בגלל זה. -אין מנוע - צריך לאמן את האגודל. - אין כפתור לתצוגה מוקדמת של עומק שדה (וזה בעייתי) -אין חלון שמראה את רגישות הסרט שבפנים (אבל יש מקום לכוון אותה על הבורר של מהירות הסגר) - אין היסטוגרמה, אי אפשר לראות את התמונה על מסך קטן מיד אחרי הצילום, אי אפשר לצלם כמה שרוצים ואחרי זה למחוק את המיותר, צריך לחכות כמה ימים אחרי שמצלמים בשביל לראות את התמונות וגם אז צריך לשלם כמה עשרות שקלים בשביל לראות אותן. או בקצרה - לא דיגטלית. המצלמה מצויינת בתור מצלמה ראשונה למי שרוצה להתחיל בצילום עם רפלקסית וגם בתור מצלמת גיבוי שיכולה לפעול כמעט בכל תנאי ובכל מקום. אבירם

prizman

New member
קלאסית. אין מילים!!!

אין בה כלום חוץ מפונקציות שצלם צריך. עושה הכל ובכל מקום. חסרונות לפי מה שאני זוכר-סינכוניזציה איטית לפלש חושב שעבדתי עם מץ כלשהו למי מיועדת? לצלם שרוצה לילמוד לצלם

d70

Well-known member
מוציאה תמונות לא רעות בכלל בנוסף יש לי 2 עדשות TAMRON . בינתיים מד האור (מופעל ע"י סוללה) לא מזייף, והמכניקה עדיין עובדת כמו שצריך.(לא התקלקלה אפילו פעם אחת), הכל ידני,מה שאומר שכיף לצלם איתה-אבל מצד שני על כל טעות משלמים. אגב יש אופציה לבצע צילום נוסף מבלי לקדם את הסרט קדימה (לחצן בחלק תחתון של המצלמה כמדומני) נועד להוספת אפקטים לתמונה. ממשיך להנות ממנה...

קרוקדיל

New member
לי יש 3 המלצות...

CANON EOS 1 מצלמה מקצועית לחלוטין בודי ממתכת משקל כבד (וכייף) + גריפ לא זוללת בטריות תוצאה מגניבה... CANON EOS 50 מצלמה כמעט זהה לEOS1 אבל בעלת בודי פלסטיק מהירה יותר בפוקוס לא זוללת בטריות ונותנת תוצאות מדהימות (במיוחד במצב PROGRAM) וNIKON F100 מצלמה נוחה להפעלה תוצאה מצוינת (אבל לדעתי המצלמה קצת לא מאוזנת)

אולימפוס om-1

יתרונות: קטנה (הקטנה ביותר בשנות ה 70, בתקופת הניקון F2 והקנון F) איכות בנייה חבל"ז (מכונה חלקה ומשומנת) עדשות זואיקו (לא יוצאות דופן, פשוט טובות) שקטה (שיכוך מראה טוב) יש ציוד יד שנייה בשפע סגר מכאני עינית גדולה, מסך מיקוד בהיר יפה (!) חסרונות: מד אור ישאר דלוק עד שהבטריה תגמר (אם שכחת לכבות כמובן) גלגלת מהירויות סגר לא הכי נוחה בעולם אולימפוס מעולם לא חזרו על ההצלחה הזאת, החברה בזבל כיום.

שי ז.

New member
NIKON FM2

מכאנית לחלוטין, סוס עבודה עם מד אור מעולה ומאוד מדויק גם בתנאי תאורה גרועים מאוד. נמצאת אצלי שנה וחצי אחרי שנגנבה לי אחת כזו בדיוק שהיתה אצלי כ 18 שנים (שתיהן נקנו משומשות).

שי ז.

New member
NIKON F801

מצלמת רפלקס אוטופוקום. עמידה מאוד ואיכותית מאוד מבחינת מבנה ודיוק. המינוסים שלה הם משקל והצג בתחתית העינית שלא מספיק ברור.

למעלה