אז מספר תשובות...
א. יש כאלה, וזה לא נוראה, אני מכיר דיי הרבה, ואת יכולה לחזור כמעט כל סוף שבוע הבייתה. (אמרת שאת גרה במרכז, ככה שלוקח לך שעה וחצי גג שעתיים להגיע הבייתה, שזה לא משהו מטורף, לי לוקח 3 וחצי שעות להגיע הבייתה, אני גר בצפון הארץ-צפונית לחיפה, אז לא נורא, אנחנו עדיין גרים במדינה קטנה). חוץ מזה, אם תלמדי קרוב לבית, גם לא תראי את ההורים, חוץ מזה שלא יהיה לך את המושג של סופ"ש, כי את גם ככה בבית...ובנוגע לאוכל, את יכולה או ללמוד לבשל אם את לא יודעת עדיין (אני בטוח שאת שפית, אבל לצורך הדיון), וגם אפשר להביא אוכל של אמא, ולחמם =) ב. בנוגע לדירות. אם את רוצה מעונות, אז ככה: זוגות בישנים- 495 ש"ח, בחדשים 550 ש"ח. לבד בחדר- ישנים 550 ש"ח, בודד 700 ש"ח. המחיר לא כולל חשמל. החדרים באגפים הישנים הם לא להיט, אבל בחדשים הם מושקעים, ממש מושקעים. ואם כבר דיברנו על שכר דירה נמוך, אז להלן המחירים: אמנם אני לא ממש בקיא בחומר, אבל תלוי איפה את מתכוונת לגור: יש את ווינגיט והסביבה (שזה שכונה ג', ליד הבי"ח)- שאני חושב שזה נע בערך בסכום של 800-1000 ש"ח (אני אשאל אנשים מהכיתה ואגיד לך את הטווח, אבל זאת השערה שלי בינתיים), בנוגע לשכונה ד' (יש בה דיי הרבה כספומטים...חחח..סתם בצחוק) המחירים זולים יותר, גם קרוב לאונ', שם המחירים 600-800 ש"ח. ובשכונה ב' (רחוב מצדה, שתשמעי עליו עוד הרבה או ביאליק), הם הרחוקים ביותר, והמחירים שם כמו בשכונה ג (כי נחשבת לשכונה טובה יותר משכונה ג ושכונה ב). הדירות משופצות לרוב, הם טובות, אבל את יכולה להכנס ולראות את הדירה, לראות איך היא ניראית. לא חסרות דירות, כך שאין מה לחשוש, רק אם את מוצאת דירה שווה, כדאי לך לחשוב זריז, למה הלקוח שיבקר אחרייך עלול לקחת לך אותך. אבל אל תתני לסוחרים לסגור מכירים גבוהים. לא ציינתי, אך יש גם את שכונת רמות, שם גרים בבתים טובים יותר (דו משפחתי), ההשכרה לדירה נעה סביב ה-2000-3000 ש"ח לדירה כשיש 3-5 חדרים (המחיר בהתאם), אך המיקום הוא הרחוק ביותר (אך הסביבה הטובה ביותר). ישנו הסדר עם העירייה שסטודנטים מקבלים 50% הנחה בארנונה, שזה דבר שמקל בהרבה. אני אישית עדיין לא שוכר דירה, ככל הניראה אקח שנה הבאה, כך שלא אוכל לעזור בחלק הזה. אני אנסה לבסס את מחירי הדירות, וכמובן אחזור עם תשובות, כך שאל תקחי זאת כמילה אחרונה, אלו רק נתונים באוויר. דניאל