מיונים
מיונים
מיונים

shirany22

New member
קודם כל תודה

על התשובה.. רואים שהשקעת בי.. יש לי שאלה שאולי טיפה קטנונית.. אני קצת ילדה של אמא ואבא ונראה לי קשה להיות הרחק מהבית בלימודים כ"כ ארוכים וקשים.. לא קשה לחזור הביתה ושאין את הארוחה של אמא?? ולגבי המגורים - הדירות הן במצב טוב? (וכמובן שזה בהתאם למה שאני משלמת..) וכמה השכונה רחוקה/קרובה לפקולטה? וסליחה אם זה אישי, ואל תענה אם זה אישי - אתה יכול לתת לי איזה שהיא הערכה לגבי העלויות של הדירה בחודש? כי כרגע זה השיקול המרכזי.. תודה וסליחה על היותר-מדי-שאלות :)

dr is loading

New member
אז מספר תשובות...

א. יש כאלה, וזה לא נוראה, אני מכיר דיי הרבה, ואת יכולה לחזור כמעט כל סוף שבוע הבייתה. (אמרת שאת גרה במרכז, ככה שלוקח לך שעה וחצי גג שעתיים להגיע הבייתה, שזה לא משהו מטורף, לי לוקח 3 וחצי שעות להגיע הבייתה, אני גר בצפון הארץ-צפונית לחיפה, אז לא נורא, אנחנו עדיין גרים במדינה קטנה). חוץ מזה, אם תלמדי קרוב לבית, גם לא תראי את ההורים, חוץ מזה שלא יהיה לך את המושג של סופ"ש, כי את גם ככה בבית...ובנוגע לאוכל, את יכולה או ללמוד לבשל אם את לא יודעת עדיין (אני בטוח שאת שפית, אבל לצורך הדיון), וגם אפשר להביא אוכל של אמא, ולחמם =) ב. בנוגע לדירות. אם את רוצה מעונות, אז ככה: זוגות בישנים- 495 ש"ח, בחדשים 550 ש"ח. לבד בחדר- ישנים 550 ש"ח, בודד 700 ש"ח. המחיר לא כולל חשמל. החדרים באגפים הישנים הם לא להיט, אבל בחדשים הם מושקעים, ממש מושקעים. ואם כבר דיברנו על שכר דירה נמוך, אז להלן המחירים: אמנם אני לא ממש בקיא בחומר, אבל תלוי איפה את מתכוונת לגור: יש את ווינגיט והסביבה (שזה שכונה ג', ליד הבי"ח)- שאני חושב שזה נע בערך בסכום של 800-1000 ש"ח (אני אשאל אנשים מהכיתה ואגיד לך את הטווח, אבל זאת השערה שלי בינתיים), בנוגע לשכונה ד' (יש בה דיי הרבה כספומטים...חחח..סתם בצחוק) המחירים זולים יותר, גם קרוב לאונ', שם המחירים 600-800 ש"ח. ובשכונה ב' (רחוב מצדה, שתשמעי עליו עוד הרבה או ביאליק), הם הרחוקים ביותר, והמחירים שם כמו בשכונה ג (כי נחשבת לשכונה טובה יותר משכונה ג ושכונה ב). הדירות משופצות לרוב, הם טובות, אבל את יכולה להכנס ולראות את הדירה, לראות איך היא ניראית. לא חסרות דירות, כך שאין מה לחשוש, רק אם את מוצאת דירה שווה, כדאי לך לחשוב זריז, למה הלקוח שיבקר אחרייך עלול לקחת לך אותך. אבל אל תתני לסוחרים לסגור מכירים גבוהים. לא ציינתי, אך יש גם את שכונת רמות, שם גרים בבתים טובים יותר (דו משפחתי), ההשכרה לדירה נעה סביב ה-2000-3000 ש"ח לדירה כשיש 3-5 חדרים (המחיר בהתאם), אך המיקום הוא הרחוק ביותר (אך הסביבה הטובה ביותר). ישנו הסדר עם העירייה שסטודנטים מקבלים 50% הנחה בארנונה, שזה דבר שמקל בהרבה. אני אישית עדיין לא שוכר דירה, ככל הניראה אקח שנה הבאה, כך שלא אוכל לעזור בחלק הזה. אני אנסה לבסס את מחירי הדירות, וכמובן אחזור עם תשובות, כך שאל תקחי זאת כמילה אחרונה, אלו רק נתונים באוויר. דניאל

shirany22

New member
היי דניאל

קודם כל, אתה באמת ממש נחמד.. ואתה ממש עוזר לי.. נראה לי שאני אנצל את היום שבו אני מגיעה לב"ש לראיון הראשון כדי לעשות סיבוב בשכונות העיר.. למרות שכפי שאתה בטח יודע, אומרים שהראיונות בב"ש הם ממש זוועה.. מכשילים בטירוף.. אולי בכלל לא ייתנו לי את ההזדמנות לגור שם:( מה אתה אומר? זה אפשרי לעבור את הראיונות?? (ועכשיו בטח שתגיד שכן כי הרי אתה עברת..) שירן

dr is loading

New member
מתי יש לך ראיונות?

ובנוגע אליהם, אל תהיי לחוצה (כמה נדוש, הא?) ותבואי רגועה (כן, בטח)... המראיינים ממש נחמדים, לא מכשילים... עכשיו ברצינות, תגיעי רגועה כמה שיותר, תכנסי עם חיוך, ותהיי את, זה הכי חשוב. את צריכה לדעת שתנועות הגוף אומרות הרבה, כך שתצטרכי גם לעבוד קצת עליהם (במידה וזה לא בא בטבעיות)... בנוגע לתוכן, הכל תלוי בך, במה שתגידי, במה שיש בקורות חיים ובהמלצות. מישהו אמר במסגרת קורס בחירה שלקחתי, אין דבר כזה בעיה אתית, בעיה כזאת אומנם יותר מורכבת מבעיות אחרות אבל אם נסתכל בצורה נכונה, נגיע לתשובה... אז נכון שאין תשובה חד משמעית לשאלות אתיות, אך צריך לתת הסבר לכל בחירה וצעד שעושים, הסבר טוב וברור, וכמובן שגם ישכנע... אם תחליטו שאתם הורגים מישהו, כדאי שיהיה לכם הסבר מספיק טוב למה אתם עושים את זה, אבל אם אתם עוזרים לזקנה לחצות את הכביש, לא ניראה לי שצריך להסביר יותר מדי, למה זה רק יכול לסבך את העניינים... אם יש דברים יותר ספציפים, אפשר לפנות אליי בפרטי כמו אחרים או אפשר לפנות פה.. בהצלחה דניאל

shirany22

New member
יש לי ראיון ראשון ב-7/7

עדיין לא קיבלתי מכתב רשמי, אבל ככה אמרו לי כשהתקשרתי למשרד הקבלה. חשבתי על משהו בזמן האחרון - האם זה שלא התנדבתי למד"א יכול להיות לרעתי במיונים? ז"א, יכול להיות שישאלו בכלל אם התנדבתי או לא?? כי לא התנדבתי.. מה שכן, זה לא שלא הייתה לי נגיעה בתחום.. הייתי בצבא חובשת ומדריכה בקורס חובשים.. שירן

dr is loading

New member
אם היית חובשת זה מספיק...

זה שלא היית במד"א זה לא מה שיכשיל... חוץ מזה, זה יתן לך יתרון להיות מתרגלת בקורס עזרה ראשונה בפקולטה (כסף טוב לסטודנט)...

shirany22

New member
אז ב"ש או ת"א???????

היי, אני רשומה ל-2 האוניברסיטאות וכרגע זומנתי לימי הערכה בשתיהן.. ולמרות שאני עדיין לא יכולה לדעת לאיזו מהן אני אתקבל, אני מתלבטת בין שתיהן.. מפחיד אותי כל מה שאומרים על הגישה והיחס בת"א.. חשוב לי לדעת על הנושא החברתי שם.. ואני גם לא גרה בת"א, אז יש את העניין של הנסיעות (חצי שעה +- לכל כיוון..) נראה לי מתיש כל יום.. בא לך לנסות לשכנע אותי??

קריאון

New member
תוספת

אל תשכח שבמו"ר ובמרק"ם אתה לא צריך "להתאפק" שעה שלמה, אלא 6-10 דקות, ואז שוב יש לך מנוחה של כמה וכמה דקות כדי "להתאפס" שוב לקראת הסימולציה/דילמה/ריאיון אישי הבא- אז ככה שזה אפילו יותר קל לדעתי !

MnsuR

New member
מי ששולח מסרים אישיים שישלח

גם את כתובת הדואל שלו

shirany22

New member
היי

היי, אני חדשה פה אז סליחה על השאלה - איך שולחים מסר אישי?? בכל מקרה אני אשמח אם תתן לי קצת מידע על מור.. יש לי זימונים לעוד שבועיים..

ברוכה הבאה לפורום../images/Emo140.gif

שליחת מסר אישי: פותחים הודעה של המשתמש שאליו רוצים לשלוח, ושם בתחתית ההודעה יש אפשרות של "מסר למחבר/ת". לוחצים עליה ונפתח חלון שבו כותבים את המסר. באופן כללי, אם תשימי לב, יש לך חיווי של המסרים בראש הפורום בצד שמאל, עם מעטפה כתומה. אם יהיה לך מסר חדש, המעטפה הכתומה תהבהב. לגבי מידע על מו"ר, את מוזמנת לחפור קצת בפורום. כדאי להתחיל עם המאמרים והטאגליינס (בסרגל הכחול שבראש הפורום) ומשם להמשיך לחיפוש מתקדם ישן (גם בראש הפורום, בצד שמאל מתחת לחיווי של המסרים).

student83

New member
מסר אישי

אני לוחצת על מסר למחבר/ת ונפתח לי עוד חלון של תפוז, ולא חלון לכתיבת הודעה... מה לעשות? ניסיתי מספר פעמים על מספר הודעות שונות. תודה

אמור להיפתח חלון נוסף, זה בסדר

בחלון הזה אתה אמור לכתוב את המסר. אם בחלון הנוסף לא מופיע דף שנראה כמו דף של כתיבת מסר (דומה לכתיבת מייל או הודעה בפורום), אז אולי זה מוביל אותך לדף שבו אתה צריך להכניס שוב את סיסמת המשתמש שלך. אם תכניס שם את הסיסמה, זה יכניס אותך לתיבת המסרים ואז אם תלחץ שוב על "מסר למחבר/ת" תיבת המסרים תעבור לדף של כתיבת מסר לאותו משתמש שבחרת. אם כל זה לא עובד, נסה להיכנס לכרטיס האישי (מה שנקרא עולם) של אותו משתמש ושם ללחוץ על שליחת מסר אישי בצד ימין.

../images/Emo41.gifמיונים../images/Emo41.gifמיונים../images/Emo41.gifמיונים../images/Emo41.gif

כל מה שקשור למיונים (מו"ר, מרק"מ ראיונות), כולל זימונים, הכנה, חוויות וכו' נא לכתוב בתגובה להודעה זו.

Proteous11

New member
מישהו יכול להסביר לי מה זה אומר שהסטטוס השתנה

מ"בהמתנה" ל"בטיפול" ? אני מקווה שזה מרמז על משהו טוב... תודה.

excel2

New member
מו"ר, מרק"ם וראיון בב"ש

שלום, נרשמתי לרפואה והסטטוס שלי הוא בטיפול בירושלים, תל אביב ובאר שבע. מה זה אומר? לא קיבלתי עוד שום זימון למו"ר / מרק"ם או ראיון... מישהו נרשם לרפואה וקיבל כבר זימון??? תודה

blastx

New member
זה בגלל שאתה לא משרשר

אם תשרשר תקבל זימונים.

blastx

New member
בעצם יש לי עוד תאוריה

בירושלים בדרך כלל מי שרשום לו "בטיפול" מקבל זימון, זה פשוט לוקח זמן עד שמקבלים אותו. בב"ש עדין לא נקבע סכם אז אין לך מה לדאוג - אף אחד עדין לא קיבל זימון. גם בת"א עדין לא נקבע סכם, אבל בינתיים זימנו אנשים שהסכם שלהם גבוה מ- 715. עכשיו, כל מה שאתה צריך לעשות זה להיכנס לאתרים של האוניברסיטאות, להזין את הציונים שלך ב"סיכויי קבלה" ולבדוק מה המצב שלך! ואם עדין לא ברור תתקשר לפקולטות השונות אחרי החג ותשאל את המזכירות מה קורה.

למעלה