מיונים
מיונים
מיונים

Chenchookm

New member
../images/Emo45.gif פאקינג לא יאמן!

ולכל החכמולוגים למינהם, מראין מנוסה ישים לב לשפת גוף או התנהגות מאולצת. אפשר להתאפק עם הרגלים מזיקים,אבל לא כדאי לנסות להשתנות בין לילה.

dr is loading

New member
תני לי לתת לך דוגמא..

אני יושב כמעט תמיד עם ידים משולבות, פשוט כי נוח לי ככה, או שאני יושב בישיבת סתלבט, בקיצור, לא דרך שכדאי לשבת בה בראיון, אבל בראיון, ישבתי עם גו זקוף, הישרתי מבט למראיינים, הידיים שלי היו פתוחות כל הזמן (לא שילבתי ידיים), דאגתי לא לשחק עם הרגליים, להזיז את הידיים, אך לא יותר מדי ולא בתנועות חדות, דאגתי לדבר עם קול רגוע ונינוח, גם כשניסו להכניס אותי לפינות וללחוץ אותי... זה אפשרי, לא מדברים איתך על יום שלם, כולה על שעה, שעה לחוצה ומתוחה, אבל את צריכה לעמוד בזה לשעה אחת...וזה אפשרי... בהצלחה דניאל

Chenchookm

New member
לא נראה לי ששירשרת למקום הנכון

<אבל במידה ואתה משוכנע שכן אני אקדים ואומר ש א.אני זכר ב.אני מאוד מעריך את עצתך- אך אני סבור כי למרואיין הממוצע יהיה קשה להפנים אותה ולישמה בפרק זמן קצר כ"כ ובתנאי לחץ שכאלו מבלי תירגול ממושך והכוונה מקצועית.(הכוונה מקצועית=הכוונה של איש מקצוע ולא של סטודנט) שבוע טוב:)

dr is loading

New member
אני אענה ברשותך...

א. מצטער אם טעיתי בנוגע למיניותך, סליחה.. ושוב סליחה... ב. אני מאמין שלסטודנט ממוצע יש את היכולת לעמוד בתנאי הלחץ האלה ללא הכוונה מקצועית (אם כיתה שלמה עשתה את זה, גם אתם יכולים), ואתם יודעים משהו, גם אם הכיתה לקחה הכוונה מקצועית, אני לא לקחתי, ולא, אני לא סופרמן או איזה מישהו שנולד בכוכב אחר, אני בנאדם שנלחץ, שטועה ועושה פשלות, אבל בשביל זה יושבים בבית, מדמים ראיון, חושבים על זה, בדרך ברכבת, נושמים עמוק לפני שמגיעים, שותים מים (כדאי שיהיה בקבוק לצידכם), ומרגע שאתם נכנסים לחדר עם המראיינים, אתם מתחילים להיות פשוט האנשים הכי מתורבתים, פתוחים ונחמדים שיכולים להיות, בלי פדיחות, בלי פשלות, והכי חשוב, תהיו אתם! המשימה היא להחזיק שעה, ולכולם יש את היכולת, שהרי החצי שעה הראשונה היא שבירת קרח שבה הם שואלים מה שלומכם, מאיפה אתם, שואלים קצת על הקורות חיים וקצת על ההמלצות, ולאחר כחצי שעה מתחיל החלק הקשה יותר, שזה השאלות האתיות, ופה צריך את מירב הריכוז... בכל מיקרה...זכותך (בלשון זכר) לחלוק על דעתי, אבל אני לא חושב שצריך לכל דבר ללכת למכון להכנה, לשלם אלפי שקלים... אני לדוגמא קראתי ולמדתי את הראיונות מאלף עד תו, לא השארתי פינה אחת שלא עברתי ובדקתי אותה לעומק...קראתי כל דבר אפשרי בשביל הראיונות האלה, וכשנכנסתי, ידעתי לאן אני נכנס, ידעתי מה יקרה, ידעתי מי יושב מולי...בגלל שהשתמשתי באותם גולשים שיש להם את הידע, כמובן שסיננתי לפי מה שחשבתי לנכון, ומסתבר שצדקתי, דיברתי עם רופאים, סטודנטים רפואה, סטאז'רים, סיננתי פה ושם (מה לעשות, מי שהתקבל לפני 16-20 שנה לא בטוח שהיה מתקבל היום)...והכי חשוב, בראיון, הייתי אני, בכל מקרה... מקווה שיהיה לכם כח ליקרוא הכל... לילה טוב ובהצלחה לכולם חג שמח דניאל

exile2

New member
../images/Emo45.gif

להתייעץ עם סטודנטים,רופאים.. לאסוף נתונים לקרוא.. זה כל מה שצריך לדעתי בשביל להתכונן לראיון אם היה מפגש תרגול פה ושם שמטרתו היא להוריד תהלחץ זה דבר מועיל אך לא לשלם אלפי שקלים (כל אחד והשיקולים שלו) אני מכירה אנשים שלקחו קורסים כאלה בשנה שעברה ולא התקבלו (וכמובן יש שהתקבלו) כלומר זה לא מבטיח לך קבלה 100% העיקרון שלי בל הראיונות הוא "אל תנסה להיות מי שאינך" . מה ? לא עושים שיפודים בחג זה?

dr is loading

New member
נתת לי רעיון...

אפשר לעשות יום הכנה כזה לחבריי הפורום, נפגשים יחד [בב"ש לדוגמא =) ] וסטודנטים (ואם יש פה רופאים אז גם טוב) וכל מי שיודע ומוכן לעזור מגיע, נפגשים יחד, נונתים טיפים, עונים על שאלות, על דילמות, טיפים וכו'... אני יודע שאני אופטימי מדי ולא יודע אם מישהו יגיע לזה (אני כן
), אבל זה רעיון טוב, אהה...והוא גם לא עולה אלפי שקלים... ובנוגע לעיקרון שלך, מסכים ב100%...

exile2

New member
היה מפגש כזה שסידרה הלינה ואחרים בת"א אך

לצערי לא יכולתי להשתתף בו

Chenchookm

New member
היי

לא חלקתי על דעתך,יתכן וזה נתפרש כך מעצם התגובה שלי?! אני אישית רואה באור שלילי את ההכנה המקצועית לימי המיונים (בגלל אלמנט ההפליה\אפליה ושבירת המהימנות של המועמד).. .אך מנגד ,אני חושב שדווקא הכוונה שאינה מקצועית עשויה במקרים מסויימים להזיק. וגילוי נאות ,אני כבר לא רשום לאב"ג. ולא לקחתי קורס או הצטרפתי ליום הכנה <בהתנדבות סטודנטים יקרים.> תודה על ההסבר וההשקעה, אנסה לקחת לתשומת ליבי למרק"ם , חג שמח < וקריר> בעיר האש שלכם !:)

dr is loading

New member
עיר האש? לא יודע מתי ביקרת פה לאחרונה...

אבל חזרתי היום מוקדם בבוקר מהצפון, ואני חייב להגיד לך שהמזג אוויר פה פשוט מצוין... הלחות בצפון ובמרכז פשוט הורגת אותי, ופה, פה אין לחות =) אבל תודה בכל מקרה =)

dr is loading

New member
איזה אידיאולוגיה יכולה להיות לא להרשם לב"ג?

חברים, תשכחו מירושלים, זאת כבר שנה שנייה שהיא כבר לא מובילה בבתי הספר בארץ...(היא מקום שלישי או משהו כזה).... בואו לב"ש אנשים, בואו בהמוניכם (תראו, לפחות הם יודעים לעשות שטיפת מוח טובה למי שהתקבל...חחח...זה מה שעושים בקורס קיץ, שוטפים לכם את המח בזה שהתקבלתם לבי"ס המובחר ביותר בארץ) =) (מה שנאמר פה, לא בא להציג שום בית ספר לרפואה בצורה שלילית או לנסות להשמיץ אותו, הכל נאמר ברוח צחוק, כך שהאחריות היא על הקורא בלבד) =)

dr is loading

New member
הציונים שבוגרי האונ' מקבלים במבחנים הארציים..

שהרי הם באים לבדוק את רמת הלימוד של האונ', כי לא אמור להיות הבדל אחרי 6 שנים של לימודים בין הסטודנטים...

זה לא מה שהם באים לבדוק

וזה בטח לא מה שהם בודקים. המבחנים האלה (וכמו שעוד תגלה- ברוב המבחנים בכתב במהלך הלימודים) בודקים באיזו אדיקות קראת את הtextbook למבחן או כמה מהשחזורים פתרת, הם לא בודקים את הידע הפרקטי שנרכש במהלך הלימודים (פשוט כי השאלות מתקטננות וקשות מדי כדי להתייחס לנושאים גדולים וחשובים). ככה שממש אי אפשר לשפוט רמה של אוניברסיטה לפי תוצאות בחינות הגמר של בוגריה.

blastx

New member
אל תשכח את הסטטיסטיקה

כולנו באים בשמחה לbgu, הבעיה היא שמקבלים רק 70 מתוך 700.... מה שכן, אני מסכימה איתך שהכי כיף שם (כן, אפילו יותר מאת"א!), בעיקר הבריכה-ללא-תשלום וקורסי הטניס

Chenchookm

New member
ניסית את תל אביב?!

אני לא מוצא יתרונות של בן גוריון על תל אביב.(למעט ענייני החניה וגם זה מוטל בספק...) נשגב מבינתי.

dr is loading

New member
תראה, מבחינת אונ' היא נחשבת להכי חברותית...

דבר נוסף, זאת החניה =) בנוסף יש לנו אגודת סטודנטים שדואגת לענייני הסטודנטים במקצועות הרפואה והפרה רפואה....(אסר"ן) יש מה שנקרא יום הפקולטה- כמו יום הסטודנט, רק של הפקולטה למדעי הבריאות, ובו יש הכל (התנדבות בבוקר- עושים שמח לילדים ממקומות שונים, השנה לילדים מפנימינה עם בעיה מסוימת), יש טורניר כדורגל, כדורסל, כדורעף, סנוקר (וזהו?), יש הופעות אותו יום, ויש מופע שהמחזורים שמסיימים מעלים (השנה כמו תמיד העלו רפואנים, סיעוד, והצטרפו למעגל גם הרוקחים)...וכמובן יש ארוחת ערב מושקעת, אבל ממש מושקעת...(גם בטקס ההשבעה הייתה ארוחה טובה) בנוסף, הפקולטה חדשה (למרות שהיא בצד השני של הכביש).... יותר מזה...לא רק שאין בעיות חנייה...אתה גם חוסך בהשכרת הדירות, במקום 1483588293579328$ ליום...המחירים נמוכים בהרבה (תלוי מתי אתה מחפש ומה אתה מוצא, ועד כמה אתה יודע להתמקח)... ולא יודע איך באונ' אחרות, אבל מרכז ספורט פתוח חופשי לכולם, ובשביל חדר הכושר (ששודרג שנה שעברה נדמה לי), צריך להוסיף 150 לסמסטר או 300 לשנה... טוב... מקווה שזה מספיק טוב =) (מתי הם יתחילו לשלם לי על הפרסום שאני עושה להם?!)

Chenchookm

New member
תאמין לי הם צריכים לשלם לך:)

אבל עדיין,באוניברסיטת תל אביב יש אחלה מחזורים בשנתונים האחרונים(מאז המו"ר ). אני חושב שכל עניין ההוויה החברתית אצלכם הוא מיתי בלבד,הוא אינו יחודי לרפואה בבאר שבע (אך אולי יחודי לפקולטות אחרות בבאר שבע על פני פקולטות אחרות באוני' אחרות ע"ע הנדסה בטכניון...). חיי חברה ופעילויות קיימים גם בסאקלר בתל אביב ויש שיתוף פעולה בין הסטודנטים ,ובין הסטודנטים לפקולטה. לגבי שכ"ד וחניה...זה כבר סיפור אחר:)

shirany22

New member
מתלבטת

אם תרשו לי להדחס למאבק שמתנהל פה - אני בדיוק מתלבטת איפה ללמוד - בב"ש או בת"א? (רפואה.. אם אתקבל לשתיהן..) כולם אומרים שבת"א זה קצת מגעיל ללמוד.. בגלל היחס, הקטע החברתי וכו' לעומת זאת - אני גרה במרכז - אז ללמוד בב"ש זה הוצאה כספית נוספת על שכירות וכאלה.. אשמח לשמוע מיני בעד ונגד.. אתם גם ככה כבר בקטע:)

dr is loading

New member
טוב, אז דבר ראשון בואי ללמוד בבאר שבע...

אחר כך נדבר למה כדאי =) חחח... הממ..תראי, נתתי פירוט רב למה מאוד, אבל מאוד מומלץ ללמוד בבאר שבע... תראי, אם את לא גרה בתל אביב, את צריכה להתקע עם הסעות כל יום, הלוך ושוב, ובשביל ללמוד אני מניח שתשבי בספרייה, ולא תמיד בבית, כך שלפעמים תחזרי מותשת בלילה כשאין לך כח אפילו לאוטובוסים (או רכב אם יש)...חוץ מזה, שיש פקקים על הבוקר, ובצהריים, ותמיד... בנוגע לב"ש, אמנם המחייה היא לא חינם (קיים דבר הניקרא "הדירות הפתוחות" הנותנות דיור חינם+חשמל+ארנונה בתנאי שתורמים מספר שעות איפשהו...לא יודע מה בדיוק ההסדר, אבל קיים דבר כזה)...אבל המחייה הרבה יותר זולה מאשר בת"א (חוץ מזה שהאוטובוסים פה עולים 3.60 במקום 5.50)...שכר דירה הרבה יותר זול (לא מלייאנתלפים דולר לחודש), הדלק הרבה יותר זול (טוב, נסחפתי)...אבל גם המחירים ברשתות המזון נמוכים יותר...שאם תחשבי את זה לחודש, זה יכול לחסוך לך עוד קצת... טוב, מספיק לדבר כלכלי...בנוגע לרמה, אני לא אשווה, כי אני לא חושב שזה נכון (למרות שזה כבר ידוע שב"ש לוקחת את כולם בעיניים עצומות, פור ידיים ורגליים קשורות- לאוהבי המערכונים בלבד)... בנוגע למצב החברתי- לא הייתי בת"א...לא יכול להשוות, אבל יש את השמועות שאת דיברת עליהם, אבל אני מקווה לפחות שהיא לא כוללת את כל מקצועות הבריאות שם... אבל ממה שאני כן מכיר, ב"ש, אחחח...איזה מקום...איזה אנשים יש פה...חבל לכם על הזמן...הלוואי ובשאר האונ' היו אנשים כאלה...חחח...תראי, מבחינת חיי חברה, והאנשים, אין מה לדבר, האנשים פה יותר ממצוינים...וזה מתבטא גם בתרומה רבה לקהילה (יש ימים קבועים בשבוע שיוצאים לימי התנדבות מסודרים, וזה לא כולל את היוזמות הפרטיות של האנשים)... דבר נוסף שיש לי להגיד זה...הבריכה פה מצוינת...את תלמדי להכיר את מרכז הספורט מקרוב...=) על יום הפקולטה דיברתי כבר פעם קודמת....(על האוכל גם דיברתי?!)... עכשיו בנוגע ללימודים (כן, פרט שולי), לעומת אונ' אחרות (ומדובר בכולן), בב"ש יש כבר ימים קלינים (ו4 שבועות קלינים) במהלך השנה, שזה נותן לך טעימה קטנה מהעתיד...בשבילי אלה היו זריקות אדרנלין...כל פעם מחדש...השבוע הקליני שהייתי בו השנה היה באילת...שלחו אותנו ללמוד באילת (חברים...יש הרבה מה ללמוד)... בנוגע לעבודות...שנה ראשונה אמנם אין הרבה בפקולטה...אבל ככל שמתקדמים עם השנים, כמו היין, אנו משתבחים...סתם סתם...יש יותר עבודות...הפקולטה מעסיקה סטודנטים בכל דרך אפשרית על מנת לספק להם מקורות פרנסה הקשורים לרוב לתחומים שלהם... מקווה שהבהרתי עצמי כיאות... ויאללה...לב"ש... דניאל אם מישהו הבין אותי בצורה לא נכונה, חבל...סתם =) לא התכוונתי להעליב או לפגוע בשום דרך/צורה שהיא את אונ' ת"א...

למעלה