מיונים
מיונים
מיונים

הכנה למור - סבב נוסף

אתמול הייתי במרק"ם. להפתעתי גיליתי כי רבים הלכו להכנה כזו או אחרת, אם בתשלום ואם לאו. אין ספק - המידע שמצאתי בפורום הוא טוב! אבל לדעתי לא מספיק.. שמעתי על החבר'ה מתל-אביב שהכינו מפגש הכנה בחינם. רציתי לשאול האם מתוכנן מפגש נוסף?? אני בהחלט לא מתכוון לשלם לשמוקים שלוקחים על זה אלפי שקלים. אני יודע שאני תמים, אבל.. "מי שנדפק פעם אחת - כבר לא יכול להיגמל מזה.." אשמח לקבל את המייל או הטלפון של המארגנים. ותודה.

shlomiiit

New member
הכנה למו"ר

אני חושבת על אפשרות לעשות הכנה כלשהי למבחני מו"ר. למישהו יש המלצה על מישהו/משהו טוב? הקורס של המכון האמריקאי עולה 2450...טוב שלא הגזימו. דיברתי עם משה לבנת, פסיכולוג שעושה הכנה. מישהו שמע עליו?

MnsuR

New member
לא יודע אם יש אבל

שלח לי במסר אישי את המייל שלך יש לי מין מסמך כזה שממש אבל ממש עוזר לך תאמין לי

MnsuR

New member
לדעתי ...

אני השנה הלכתי על כול הקופה ועשיתי קורס כזה הקורס ממש מעולה והאנשים שעשו לנו אותו היו עוד יותר מעולים המועיל בקורס הוא התרגול ... כול הזמן היה תירגול של רעיונות וראיונות ... הכוונה היא לתוכן ולהתנהגות ... ילמדו אותך אודות קשר עיין, צורת ישיבה והליכה. מה ללבוש ואיך להתנהג בקבוצה. היה איתנו רופא שעבר איתנו על הסימולציות הרפואיות, הדילמות המוסריות והשאלונים ... והיה איתנו פסיכולוג מאבח שעבד איתנו על "איך חושב מראיין?" אני לא יודע אם יש עוד אפשרות להיות בקורס כזה כי אין ממש הרבה זמן אבל ... אני יגיד לך בקיצור: לשמור על קשר עיין עם המראיין, לשבת בנוח, ולדאוג לשפת גוף הולמת. לדעת לתת את זכות הדיבור, ולהתאפק. להקשיב טוב לשאלות הנשאלות ולענות בתמצות על השאלה ולא לענות על מה שאתה או את חושב או חושב שנשאלת. לחייך אסור להגיד שלום ולהושיט יד למראיין - המראיין איננו החבר שלנו הוא המראיין. אנו נבחנים מהרגע שנכנסים לחדר ועל כן יש להבחין בכל הפרטים. בנוגע לשאלון המלצתי היא שאת תתחילי לעשות פלשבקים על החיים שלך ולרשום את זה ... וכך יהיה לך קל לשלוף את זה בהצלחה לכולם

exile2

New member
WHAT

"אסור להגיד שלום ולהושיט יד למראיין - המראיין איננו החבר שלנו הוא המראיין." מה אסוווורר? אני במרקם לחצתי ידיים!!! נכון שזה לא חבר שלי אבל עושים זאת מתוך נימוס יא וילי.. מה זה כאילו מורידים על זה נקודות? אני לא חושבת! דווקא זה עזר לשבור את הקרח בינינו !! חברה שלי היו שתי מראיינים שאמרו לה "אפשר ללחוץ יד ? " זה לא שאתה מתחנף למראיין או משהו.. לדעתי זה דבר פשוט המעיד על נימוס ובטחון עצמי ולא נראה לי שזה משפיע על הערכתם לראיון לא לנסות להיות מי שאיננו ,מי שעושה את זה בד"כ אז שיעשה את זה גם בראיון.. זה תלוי בבן אדם עצמו מי שלא עושה בדרך כלל שלא יעשה..

MnsuR

New member
אם התבקשת ללחחות

זה ממש עניין אחר אבל אני לא חושב שיאה ללחוץ יד למראיין ... אני אישית לא לחצתי וממש אבל ממש הלך לי בסדר :) ואני ממש רגיל ללחוץ יד לכל האנשים שאני נתקל בהם

אם המראיין יזם ללחיצת יד אז בסדר

אבל לעולם אני לא יוזם ללחיצת יד ....לא לוקחים צ"נס .. ולכל אחד יש את השיקולים שלו

dr is loading

New member
אסור להגיד שלום? ממתי? מי אמר?

בנוגע ללחוץ יד אני יכול להבין איכשהו, ושוב, הכל תלוי בסיטואציה....(למרות שרוב הפעמים לא כדאי ללכת ללחוץ יד), אבל לא להגיד שלום? ממתי? לא יודע מי אמר לך את זה (ואם אמרו את זה בקורס, אז חבל), אבל קצת נימוס לא מזיק...להגיד שלום זה טוב ואף מועיל... אל תגידו "היי, מה המצב? מה העניינים? איך האישה והילדים?", כי אז סביר להניח שהדבר הבא שיקרה זה שהוא יגיד לכם להסתובב ויבעט בכם... הערה קטנה בנוגע ללחיצת יד- ברגע שלוחצים יד זה מראה על סימן של כבוד, שאתה מכבד אותו, סתם לידע כללי, אבל לרוב קורה שאתה לא לוחץ לו את היד... אם על זה משלמים 2500 ש"ח, ניראה לי כדאי שאני גם אתחיל לפתוח קורסי הכנה, אעשה את זה ב1000 ש"ח, או ב500... בתור אחד שחפר את הראיונות מכל צד אפשרי, אין פסיק שלא בדקתי....בתור אחד שעבר את הראיונות, ועבר כל מיני סדנאות של שפת גוף (לא לקחתי קורסים כאלה בכוונה, אבל קרה שמדי פעם נתקלתי במקומות שהרצו על זה)...אז ניראה לי אחלה דבר... אולי אעזוב את הלימודים ואפתח מכון כזה...משתלם יותר...חחח..

MnsuR

New member
ללחוץ יד = להגיד שלום

פזוט תרגום לקוי מערבית ...

dr is loading

New member
לא נורא...אבל עדיין, בנוגע ללחיצת יד

רוב המקרים לא כדאית, אבל כדאי לבחון את הסיטואציה שבה נמצאים... בהצלחה

exile2

New member
מצדיקה

נכון , לא בכל סיטואמציה.. הייתי דופקת על הדלת ..נכנסת ואומרת שלום לוחצת יד ושואלת אם אפשר לשבת (דבר שמאוד חשוב בעיניי) עכשיו אני מסכימה שיש מקרים שלא כדאי ללחוץ יד .. דוגמה שהיתה לי : מראיין שכל כך נראה לי "סגור על עצמו" ואני חוששת שזה יהיה נוח לו .. גם במור בדיון הקבוצתי כשאתה נכנס עם 5 מועמדים אחרים ויש 6-7 מעריכים זה לא הגיוני ללכת ללחוץ יד אחד אחד מהם... זה תלוי בסיטואציה אבל לא לאסור את זה !

MnsuR

New member
אהה ותודה על האירוניה! כל כך מנומס מצידך ../images/Emo6.gif

יש ממש ללמוד מהדרך שאת\ה מתנהג\ת ... ממש התנהגות למופת ... אני אמרתי את העצות שלי לא הכרחתי אף אחד ללכת לפיהן אז אם את\ה לא רוצה בבקשה ..

dr is loading

New member
אין על מה...ועוד משהו...לרוב אני ציני...אז

יש דברים שלא צריך לקחת ברצינות... בכל מקרה, בהצלחה

MnsuR

New member
../images/Emo6.gif

האמת שלא כדאי גישה צינית ... מצטער שהייתי רציני אני פשוט לא מכיר אותך וחשבתי שאת\ה יורד\ת על הנכתב

shmulikit21

New member
או מיי גד! אני גם לחצתי יד,

גם חייכתי כאילו אין מחר וגם אחד שמראיינים אמר שאני יפה...מה יהיה עם הסיכויים שלי??? האמת שלחצתי יד רק לאלו שהושיטו לי יד...טוב לפחות לא חילקתי כיפים :)

exile2

New member
לחצת יד רק למי שהושיט?

אז איפה הבעיה?
גם אם את יזמת והושטת יד לא נראה לי שזאת בעיה גם יפה? את זה לא יודעת.. בטח שאת כל כך יפה שהמראיין לא יכל להתאפק אלא להגיד לך זאת
צריך גם רופאות יפות וחמודות לא ? (ייתכן שהוא רצה לבדוק מה תגיבי? ברור שאמרת תודה!! )

yoyo10000

New member
../images/Emo177.gif Are you kidding me

קשקוש ברבוש עם כל הכבוד על המאמץ ההסברתי. זה נשמע כמו סרט אימה בריטי המתרחש סביב היפגשותם של ג'ינטלמן אחד וליידי על כוס תה עם חלב במרפסת הלבנה עם השולחן העגול והקטן (והלבן) בשעות לפני הצהריים כשקרני השמש הצהבהבה מלטפים בנעימות את מדשאת החצר הירקרקה שממנה צצים להם בשלווה נצנצי וורדים עם פרחים אדומים קטנטנים.... oooh please ! תגידו, מה כבר איבדתם קצת כיוונים? יש לכם מו"ר בשבוע\שבועיים הבאים. אין לכם זמן לכל בלבולי המוח האלה, ומומלץ שלא יהיה. תהיו עצמכם ורק עצמכם. אתם לא לקראת אודישינים של בית הספר למשחק. תחייכו,תהיו נחמדים, הושיטו ידיים וגם רגליים, ומצד שני תשמיצו, תנזפו אם דברים לא מסתדרים לכם טוב. תוציאו את רגשותיכם ודיעותיכם בחופשיות. לפחות כך אני עשיתי... ועכשיו אני תקוע בין שרירי הצוואר ואין לי לאן לברוח. בית הספר לרפואה לא חסרים לא רובוטים (לפחות זה של הטכניון). בהצלחה בראיונות. תחזיקו מעמד עוד טיפונית וזה יעבור בסוף.

למעלה