למומחיות-מה לעשות???

d i v e l

New member
../images/Emo41.gifלמומחיות-מה לעשות???

אז אחרי הבטחות אינספור שאני עוזבת את הפורום בגלל שביתת הנקה של שי ומחסור תמידי בחלב, בסוף אנחנו מסתפקות בהנקה אחת בבוקר ושאיבות במשך היום. ולי קצת נמאס. זאת אומרת, אני בעננים כשהיא מחוברת לי לציצי אבל כשהיא מתחילה להתעצבן עליי... יש לי דמעות בעיניים. לוקח לי יום שלם של שאיבות להגיע ל180 CC שזו המנה שלה. אני לא יודעת אם להמשיך לשאוב ולתת לה בקבוק שאוב אחד ביום והשאר סימילאק (חוץ מההנקת בוקר), או כבר להפסיק להניק ולהתחיל לדאוג לעצמי, כי די שכחתי אותי...

קשה קשה...

קשה לייעץ לך, אני מבינה את הדילמה וחוסר האונים...שאיבות לאורך זמן מתישות ומתסכלות מאד. אני יכולה רק לחלוק איתך את משבר ההנקה שלנו... בגיל 3.5 חודשים, אולי בעיקבות דיאטה שעשעתי, חשתי בירידה משמעותית בכמויות החלב, בעיקר בערב לפני השינה. התחלתי להוסיף בקבוק סימילאק אחד, שגדל לשניים שו שלושה במהלך כשבועיים. בעקבות הבקבוקים הגיע הסרוב לינוק, לא תמיד, אבל כמה פעמים ביממה איתמר לא רצה לינוק, לפעמים השתכנע ולפעמים התמיד בסרובו. אני הרגשתי שההנקה עומדת להסתיים וחשתי עצובה, תחושת החמצה וכישלון. הייתי צריכה שיחה טובה עם אחותי כדי להחליט ששום אסון נורא לא קרה ואם ההנקה תיפסק - אז לפחות הצלחנו 4 חודשים וזה טוב יותר משום דבר. לא החלטתי להפסיק להניק, אבל הורדתי הרבהלחץ ביחס למה יקרה אם ההנקה תפסק. המשכתי להציע לו לינוק, הורדתי ת כמות הבקבוקים, לא נלחצתי אם הוא לא ינק, לא הכרחתי ולא ניסיתי שינק בכל מחיר ...אבל גם לא מיהרתי לתת תחליפים...פשוט זרמתי ביתר נינוחות למרות הסרבנות שלו. תוך מספר ימים חזרנו להנקה מלאה והצעתי לו סימילאק רק אחרי ההנקה האחרונה בערב וגם בקבוק זה ירד אחרי תקופה. היום איתמר בן שנה וחודשיים - יונק ! אני לא יודעת אם יש דימיון ואם הסיפור יעזור לך, אך לתחושתי, הרבה היה טמון בקבלת המצב, בהשלמה שהטוב ביותר שאני יכולה לעזות - נעשה...נתתי לתינוק להוביל תוך נסיון כן לכוון להנקה. הלוואי ותצליחי גם את.

d i v e l

New member
תודה רבה ../images/Emo140.gif

שי מסרבת מגיל 3 חודשים ואני מרגישה שיש רגעים ביממה שהיא צריכה את ה"נשנוש" הזה. אני מודעת לכך שהיא לא שובעת מההנקה וזה לא יכול להיות תחליף לבקבוק. מכאן הדילמה. אני צריכה להשתחרר מהעניין הזה, פשוט כל היום אומרים לך כמה חשוב לבניק וכמה תמ"ל זה לא טוב וכל זה... אני כל כך מבולבלת חבל"ז...

../images/Emo24.gif אוי, כמה קשה!!!

תראי, את עובדת נורא קשה בשביל להשיג בקבוק אחד בלבד... האם זה שווה את זה? זו החלטה שלך בלבד! אף אחת מאתנו, לא היועצות ולא האמהות, יכולה להחליט עבורך במה לבחור. אני יכולה להגיד לך שכיועצת הנקה, אני באופן אישי הייתי בהחלט מבינה ומסכימה איתך לו היית מחליטה לדלג על השאיבות האינטנסיביות האלו. אבל הייתי גם מבינה אותך מאוד אם היית מחליטה להמשיך - שוב, כל אמא צריכה להגיע להחלטות האישיות שלה. את הנקת הבוקר את יכולה להמשיך עד כמה שהיא מסכימה, בלי קשר לשאיבות, אם את רוצה בכך (ונשמע לי מהתיאורים שלך שההנקה הזו נעימה וטובה לשתיכן). ואם היא מסכימה במהלך היום, אפילו אם זה לא בשביל הקלוריות אלא בשביל האהבה והחום - גם זה סבבה
ולדאוג לעצמך, זה תמיד חשוב. נכון שאת אמא, ואת מיניקה, ויש לך תינוקת לטפל ולדאוג לה, אבל את גם אשה בזכות עצמך ורעיה ובנאדם, ומגיע לך גם שיטפלו קצת בך

d i v e l

New member
רוני, תודה רבה על התשובה

והעידוד... רציתי לשאול אותך כמה שאלות... היום שי ינקה במשך רוב היום, ורק פעמיים שתתה סימילאק, וגם רק בערך 80 CC בכל פעם. האם זה "מין יום שכזה"? יש ימים כאלו שהם לא אוכלים כל כך הרבה, או שמא היא שמעה את המחשבות שלי לגבי הפסקת הנקה ונבהלה?
וגם: לכמה זמן אפשר להשאיר בקבוק סימילאק מוכן, לא בקירור?

למעלה