החידה לשבועות

כוכה

New member
../images/Emo41.gifהמובחרים - חידה לחג השבועות../images/Emo41.gif

החידה מורכבת מכמה חלקים שבכל אחד מהם שלוש שאלות המרמזות לאותו המושג/מילה/ שם. לכל השמות - מכנה משותף. פתרון כל שאלה -3נקודות.פתרון המכנה המשותף - 10 נקודות. בונוסים: הכפלה עד כניסת החג: עוד 3 נק' לכל רמז ועוד 10 נק' למכנה המשותף. מכיוון שערן עסוק, אנא שלחו את הפתרונות במסר אלי. בהצלחה וחג שמח!!!!
החידה: A. 1. הכפר יושב מעל לאגם הקסום. 2. האבא של האימא מעתלית אינו הסבא. 3. סמל הלבנון מייצר את התוצר הבסיסי, משום מה בהרצליה. B. 1. תוצר מקומי אחד נוטה לחנוכה. 2. שני זורח במזר של זהב. 3. ואילו התוצר מחו"ל - מסמל אי שלו, בשיאי שיאים. C. 1. הבן העונתי מזמר אצל הבן המדקלם של שאול. 2. "שניים זה תמיד ביחד" לא רק בערוץ 2, גם כשהסיירת חזרה פעם. 3. הגאון והבוהק צחקו על זה עם התרנגולות בשבעים. D. 1. הילדה שהתפרסמה עם שאר הידידים מהשכונה, בגרה בינתיים. 2. כמוה כגדל באינקובטור. 3. האצבעות שלובות ביידיש ל"נא באוזן". E. 1. הבית צופה אל צומת חשוב ומסוכן. 2. הדיסקוטק משלב גם יין. 3. בושם השיר נודף לקזינו. F. 1. שוב דפקו את הסורי. 2. החזק והגבוה שניהם אלופים במעון האריג. 3. "זה הקטע". G. 1. היובל המתוק הולך למלוח. 2. היחידי מכולם שמככב גם במועד הסתיו. 3. הצדיק הפך לנכס צאן ברזל של הרוקדים.

ornan

New member
איזה יופי - אהבתי../images/Emo172.gif

ברגע הראשון חשבתי שהסינים שלחו חידון באותיות עבריות קריאה נוספת.... עכשיו צריך לשבור את הראש בכמה מילים ומתי אני אכין בלינצ'ס?

ד ז י ר ה

New member
מה זה החידון הזה? אין לי שמץ מושג

בכלל לא יודעת מאיפה להתחיל.אנסה לחדד המוח כדי לפצח. ואוייש הבלינצ'ס עשו לי חשק לשבור הדיאט. לא לא הדסי אני לא נשברת הולכים עד הסוף , אההה????

כוכה

New member
../images/Emo41.gifסוף החידה מוצ"ש בחצות!!!../images/Emo41.gif../images/Emo172.gif

כן, אינני רגילה במינהלות האלה ושכחתי לציין זאת, אז קחו לתשומת לבכם. וזו שאין לה מושג - הראשונה שהעבירה פתרונות...

א77

New member
מפני שערן עסוק...

מפני שערן עסוק, חדית לנו חידה כזו שבין כך לא הרבה יפריעו לערן, וגם לא לך. חושבני שלימוד תורת הנסתר לא קשה מהבנת החידה. הסיבה שאיני מתייאש מהחידה, היא רק בשל היותי אדם מאמין.

כוכה

New member
../images/Emo41.gifודווקא הפעם יש פה שאלות בשבילך|*

אז בבקשה ממך.... שנאמר: והגית בו.

כוכה

New member
../images/Emo41.gifרמזים: 2../images/Emo41.gif../images/Emo172.gif

צאחר ואני נוסעת לחג ואהיה נטולת מחשב יבואו רמזים נוספים בשבת.

ornan

New member
תודה על הפרגון ../images/Emo48.gif

בעוד מס' ימים , תמונה של 2 דורות כורמים בתהלוכת החג במושבתנו חג שמח נתראה בערב?

כוכה

New member
../images/Emo41.gifרמזים: 3../images/Emo41.gif../images/Emo172.gif

ממרחק החג, נכנסתי רק כדי לצ'פר את המתמודדים עם עוד רמזים. זכרו: עד מוצ"ש בחצות!!!!

ד ז י ר ה

New member
תבלי לך טוב ואנו נפצח את השנינות

ברשותך רמזים ל-B1 -C2- F3 תודה תודה !!!

כוכה

New member
../images/Emo41.gifרמזים: 7../images/Emo41.gif../images/Emo172.gif

וזה כבר משהו לכל התועים והטועים

ראם ערן

New member
../images/Emo41.gif החידה לשבועות../images/Emo41.gif

מכיון שבלהט הימים האחרונים פורסמו הודעות רבות, נדחקה החידה של כוכה לעמודים אחוריים. על מנת לא לשלול מן המצטרפים החדשים את ההזדמנות לאמץ את מוחם בחג, אני משרשר אותה. בהצלחה ערן

למעלה