קללת הנצל"ש
לפני יומיים העלה אביתר נושא חשוב מעין כמותו שנוגע ממש בליבה של הפורום והוא המאמר שפורסם בעיתון "הארץ" על נחיצות הרכבת. לא חלף זמן וכבר מישהו הדביק עלוקה בצורת "נצל"ש" וזה גרר לא פחות מ 11 מסרים שלא קשורים כלל לעניין. תוך יום הנהלת תפוז "סגרה" את השירשור בגלל ריבוי הודעות. אחת מהשתיים: או שהמסרים המתעלקים חשובים, אז כדאי לפתוח שרשור חדש. או שהמסרים לא חשובים, אז למה להוריד את הרמה של הפורום. מה שקרה הוא שאותן 11 הודעות עלוקה גרמו, כאמור, ל"סגירת" השרשור. דיון שיכול היה להיות חשוב, מעניין ופורה של חבורה שהיא, לדברי אביתר, הקבוצה הכי חשובה בעניני הרכבת, נקבר בגלל שאלה שלא לעניין על הובלת מכוניות על גבי קרונות.. חישבו על זה. ואני, על מנת להביע את דעתי על המאמרים, אפתח נושא חדש, וכך אעשה כל פעם שאראה עלוקה בתוך נושא חשוב.
קללת הנצל"שהודעה לחברי הפורום![]()
![]()
שלום רב לכולם. ובכן אני קורא את העמוד הנוכחי של הפורום ואני שם לב לכמה בעיות טכניות שאני עוקב אחריהן כבר זמן מה בכדי לבנות דפוס קבוע משהו של התנהלות בפורום. מדובר בשתי תופעות עיקריות שאחת מהן נקראת "תסמונת נצל"ש" והשניה "תסמונת הימלטות מנצל"ש" עיקר הפורום הינו חברים קבועים ואני חושב שדבריי שיובאו על הכתוב יופנמו ברוב המקרים וכולנו נהנה יותר מהגלישה בפורום. פורום תחבורה ציבורית בתפוז הינו פורום מוביל בנושא התחבורה הציבורית ויש בו תחלופה גבוהה מאוד של הודעות והפורום מאוד פעיל באופן קבוע בכל ימי השבוע, בין הדיונים השוטפים והדיונים הקבועים קורה שמידי פעם עולה נושא כמו המאמר שפורסם בארץ שמושך את עיקר תשומת הלב בפורום ומתפתח לשרשור ענק, וזה מבחינתי דבר מבורך כל עוד נשמרת אחידות בשרשור ללא אוף טופיקים ונצל"שים שמשורבבים לתוכו או חלילה וחס הפיכת השרשור שאמור להיות אחד גדול ל4 שרשורים בינוניים\דגולים שיוצרים בלאגן ובלבול, אני אגיד לכם את האמת אני הרמתי ידיים לגבי הנושא הזה אני כבר לא יודע איפה להגיב. נכון לעכשיו טכנית יש לי אפשרות לאחד את כל השרשורים שנכתבו בנושא לשרשור אחד גדול ולנפות מתוכו את כל הנצל"שים כל עוד אין פגיעה בהודעות הרלוונטיות לשרשור, ניפוי הנצל"שים יבוצע במחיקה מאחר ואי אפשר לפרק שרשור אלא לאחד כמה שרשורים ביחד. בכדי להמנע מהמצבים הללו בעתיד אבקש להפחית את השימוש ב"נצל"ש" עדיף שתפתחו נושא חדש, עם הודעה חדשה של הודעה מסויימת או שאלה מסויימת ואליה אין שום בעיה שישורשרו נושאים אחרים שמיותר לפתוח לגביהן הודעה חדשה. בכלל אינני מצליח להבין מהו מקור ה"נצל"ש" בתפוז בכלל כי בפורומים שניהלתי עד היום לא נתקלתי בתופעה הזו של ניצול שרשור, תמיד נפתחו הודעות חדשות ואני לא רואה בכך שום בעיה שזה יקרה גם פה, העלאת נושאים בהודעות חדשות ונפרדות משרשורים בעלי עניין מסויים לא יגרמו להצפה בפורום ולא יגרמו לשרתי תפוז לקרוס, עם כל הכבוד לפורום תחבורה ציבורית יש בתפוז פורומים שבהם מה שנכתב בשעה מקביל למה שנכתב פה בשבוע מבחינת כמות ההודעות והתגובות, תרגישו חופשיים להעלות שרשורים חדשים, כמות העמודים אינה מוגבלת וכאשר מבוצעת כתיבה מוגברת בפורום ופתיחת הודעות חדשות רבות מספור העמודים אינו נתקע על 7 או 8 אלא הופך ל 9 10 ואפילו 23 אם יש צורך בכך, מדד הקפצת ההודעות בתפוז אינו מיקום ההודעה בעמוד מסויים או ביחס לארכיון אלא תקופת "חיים" של 72 שעות כלומר, שרשור יכול להיות בעמוד 2 נניח במשך 80 שעות אבל לא משנה כמה תגובות תוסיפו לו, הוא לא ייקפוץ ומעבר לכך גם אם יהיו 20 עמודים בפורום וכל עוד לא עברו 72 שעות השרשור לא ייכנס לארכיון.... באמת תרגישו חופשיים לכתוב ולפתוח שרשורים חדשים, הנצל"ש נועד בכדי לעשות שימוש בשרשור קיים בכדי להוסיף לתוכו נושא משני לדוגמא....אני היום פותח שרשור על בעיה נניח עם כל הנהגים של קו 18 בירושלים....הנצל"ש ההגיוני לשרשור כזה יהיה נניח תלונה על כל הנהגים בקו 56 של דן אבל לא שאלה לגבי מערכת בילום רכבות כי זה נושא אחר לגמרי, הנצל"ש נועד למנוע פתיחת נושאים זהים כאשר שרשור נושא מסויים כבר נפתח בפורום. שבת שלום לכולם![]()
לפני יומיים העלה אביתר נושא חשוב מעין כמותו שנוגע ממש בליבה של הפורום והוא המאמר שפורסם בעיתון "הארץ" על נחיצות הרכבת. לא חלף זמן וכבר מישהו הדביק עלוקה בצורת "נצל"ש" וזה גרר לא פחות מ 11 מסרים שלא קשורים כלל לעניין. תוך יום הנהלת תפוז "סגרה" את השירשור בגלל ריבוי הודעות. אחת מהשתיים: או שהמסרים המתעלקים חשובים, אז כדאי לפתוח שרשור חדש. או שהמסרים לא חשובים, אז למה להוריד את הרמה של הפורום. מה שקרה הוא שאותן 11 הודעות עלוקה גרמו, כאמור, ל"סגירת" השרשור. דיון שיכול היה להיות חשוב, מעניין ופורה של חבורה שהיא, לדברי אביתר, הקבוצה הכי חשובה בעניני הרכבת, נקבר בגלל שאלה שלא לעניין על הובלת מכוניות על גבי קרונות.. חישבו על זה. ואני, על מנת להביע את דעתי על המאמרים, אפתח נושא חדש, וכך אעשה כל פעם שאראה עלוקה בתוך נושא חשוב.