הדיון היומי - יום רביעי
ספרים

../images/Emo41.gifהדיון היומי - יום רביעי../images/Emo41.gif ספרים

בוקר אור, ראיתי את הסקר הבא במספר פורומים והחלטתי להביא אותו גם אלינו: איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך? איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך? איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך? איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך? איזה ספר לנוער הכי נצרב בך? האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך? הספר הראשון שבכית איתו? איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה? ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא? אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים) מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?

kdr

New member
א כ ז ב ה !

זוגתי ספרנית. ביתי מוכרת בחנות ספרים. הייתי בילדותי "תולעת ספרים". שנים שאין לי משיכה לקרוא ספר, נוח יותר לראות סרט או לקרוא באינטרנט. סורי

../images/Emo140.gif../images/Emo140.gif אני עונה

כרגע מונח ליד המיטה שלי הספר: כשהאדמה רעדה אני קוראת הרבה ספרים על ארצות האיסלאם, נהנית מאוד הספר שבכיתי איתו: נשרפת חיים - מי שמכיר את הספר, יודע על מה אני מדברת האדם שהשפיע על הרגלי הקריאה שלי - אני עניתי רק על חלק, כל השאר לא רלוונטי אלי

kdr

New member
מוח מעוות !

את כתבת "אני עונה" אני קראתי "אני עוגה". מה שהמוח מסוגל לעשות, היום אאלץ להכין עוגה.

../images/Emo140.gif זה בסדר, גם אני חשבתי שאתה זה את, זוכר?

מלבד זאת, אולי בגלל שאני מקושרת יותר לאוכל, לא לספרים, אז התקשר לך עוגה קדימה, תכין עוגה ותראה לנו

kdr

New member
מה זה זוכר, שעה עמדתי מול המראה וניסיתי להבין

הרי בתיה אמרה שאני בת, מה עושים עם החלק הזה ?
באה לי עוגת גבינה, אולי בגלל ששבועות עבר.

אצלי ....

ליד המיטה ערימה גבוהה - סיימתי את אות מאבשלום .... בהמתנה - פרש הברונזה,הנערה עם קעקוע הדרקון ועוד אהבתי מאוד את אשה בורחת מבשורה , אם כי לא היה לי קל לקרוא אותו. לא זוכרת שקראתי את מלחמה ושלום... ספר לנוער שנצרב בזכרוני היה "אני אתגבר" של דבורה עומר ו"שרה גבורת נילי " ספר שקראתי ופחדתי ממנו היה דווקא בגיל העשרים + והוא כל סדרת פרחים בעליית הגג

../images/Emo63.gifאיזה שאלון מקסים.

ראיתי את הסקר הבא במספר פורומים והחלטתי להביא אותו גם אלינו: איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך?
"כוחו של הרגע הזה" / א.טול קניתי אתמול. איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך?
לא קשה לי כלום........ קוראת מה שנכון לי ובעיקר פרוזה ישראלית וספרי עיון. איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך?
ראו תשובה קודמת איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך?
עליקמא הקטן, בילבי, הבובה של רותי....... איזה ספר לנוער הכי נצרב בך?
חסמב"ה האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך?
ממש לא זוכרת כזה הספר הראשון שבכית איתו?
הבובה של רותי איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה?
כמובן"אמיל והבלשים" ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא?
אנטיגונה והקמצן של מולייר אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים).
ספרים שגדלתי עליהם. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?
אני......... תודה

ayalasalem

New member
עשרת הספרים האהובים עלי

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1720987 |סלינק||סלינק| מ ודה שהיה קשה לבחור. כי מעבר להם היו עוד עשרה שהם ממש ממש טובים\, אבל הלכתי עם הלב. ראשון ראשון במדור הקלאסיקה - הרחק מהמון מתהולל של תומס הרדי. ספר שקראתי לאחרונה והוא פנינה אמיתית. סיפורם של בני הכפר, סיפור אהבה בין בעלת החווה לפועל שמאוהב בה קשות, אך מוכן במחיר של רק להיות לצדה לוותר על איזשהו רמז לחיים משותפים. הסיפור מתרחש במאה השמונה עשרה והוא כתוב מצויין! במדור הספרים החביבים - מאנגליה של פעם וגם,קלילים [ואני עדיין עם רשימה מהראש, עדיין לא ניגשתי לרפרף בכולם] הוא "שלל פויינטון" של הנרי ג'יימס. מסופר על משפחה באנגליה שכאשר הבעל נפטר הרכוש עובר אוטומטית לבן הבכור וכך האם מחבלת תחבולות לשמור על הרכוש שהיא כל כך קשורה אליו. ספר מעולה, שוב כתוב נהדר מגדולי הסופרים האנגלים והבונוס שהוא משעשע מאד. ספר אהוב נוסף הוא "הנהר הסודי" שמספר על ראשית ההתיישבות באוסטרליה. גיבור הספר מוגלה מאנגליה עקב הסתבכות בגניבה למושבת עונשין באוסטרליה ושם הוא מקים את ביתו. ראשית ההתיישבות יוצרת עימותים נוראיים עם הילידים האבורג'ינים ילידי המקום. ספר שהותיר עלי רושם עז. אל הספר "חרדתו של המלך סלומון" נחשפתי לאחר שקיבלתי אותו במתנה ממועדון הקוראים המשפיעים בנוסף לספר הלבן שמתקבל כל חודש. בעקבותיו מיהרתי לקרוא את ספרו הקודם של אמיל אזאר שידוע בשמו הנוסף רומן גארי, את הספר "כל החיים לפניו". הדמויות של אמיל אז'אר הן אנושיות רגישות ומעניקות לסביבה יותר משהן מעניקות לעצמן. "למה הגעתי אל הספר הזה רק עכשיו", זה מה ששאלתי את עצמי לאחר קריאת הספר חרדתו של המלך סלומון. הכי אני שמחה להמליץ עליו בשבוע הספר בדוכן ידיעות אחרונות כשההצלחה במכירות היא מאה אחוז. את הספר "הקוראת המלכותית" כתב אלן בנט. מסופר על מלכת אנגליה שנחשפה לאהבת קריאה. תוך כדי הסיפור אנו הקוראים נחשפים לרשימה קריאת ספרי איכות וחובה משל בנט. הסיפור מקסים סוחף וזורם. סיפור קצר על אהבת ספרים ומה שאותי הוביל להמשיך בדרכה של המלכה, כל הזמן לנוע לעבר הספר הבא. ספר שהותיר עלי רושם עז הוא ספרה של חיותה דוייטש על נחמה לייבוביץ נחמה לייבוביץ. הביוגרפיה על חיי נחמה עשויה ברמה הגבוהה ביותר שאדם יכול לכתוב על מישהו כמו שאותו אדם פעל בחייו. נחמה לייבוביץ מורה ומחנכת הקדישה את חייה לחיוך. יזמה מפעל חיים שכלל הוראה, הוראה בהתכתבות והוראה ברחבי הארץ הספר של ד"ר עודד מבורך "ספר הקולות" ספר שנכנס עכשיו לרשימת לאחר שסיימתי לקרוא אותו לאחרונה. ספר מעולה שמדווח על טיפולים קצרי מועד בשיטה ייחודית לכל מטופל ומטופל. ובתוך הסיפורים האלו נשמע גם סיפורו של עמוס הפסיכולוג. ספר מעולה. במדור המצחיק/משעשע/קליל - ניקוי ראש, הספר של סופי קינסלה "יוצאת מהכלים". אשת קריירה שאין לה טיפת זמן לעצמה. היא מסוגלת לעשות עשר פעולות בבבת אחת אפילו כשהיא שוכבת לקבל טיפול מסאג' להרגעה. מישהו במשרד לא אוהב את חריצותה ושותל לה מלכודת. כך היא מתגלגלת לבית שבו מחפשים עוזרת בית ואנו מתגלגלים מצחוק. יופי של סיפור. סיפורים קצרים של נאם לה. http://www.nuritha.co.il/a345328- סופר קוריאני שכתב לראשונה סיפורים קצרים ומרקתים. במדור ספרי הנוער - התלהבתי מאד מהספר "סילבר סיטי". שני נערים מחפשים את העושר ומגיעים לעיר האגדית במטרה להתעשר. שרשרת של אירועים מצערים מלווה אותם אך הם מצליחים בסוף להגשים את שאיפתם ולהתעשר. http://www.nuritha.co.il/a345825-סילבר-סיטי-טל-לאופר-ספר-נוער טוב יש כבר עשרה אז הרשימה נסגרת, אבל זה לא אומר שאלו היחידים שאהבתי, ישנם עוד שאהבתי מאד, אבל אלו הותירו עליו את הרושם העז ביותר ולכן בחרתי אותם אחד אחד. יש עוד את המצויינים כמו גאווה ודעה קדומה ולקרוא את לוליטה בטהרן, ואת הספרים של אפלפלד, ופרש הברונזה של פאולינה סימונס והספר אמת ועוד רבים ונכבדים [והנה הוספתי עוד כמה]. זו הרשימה שלי... ואיזו שלכם?

ayalasalem

New member
עונה לסקר:

איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך? כרגע כלום כי פיניתי את כל הערימה ופתחתי בחדר של הילד ספריה חדשה לספרים שלא נקראו. מיותר לציין שהספריה התמלאה תוך עשר דקות. ובכל זאת : תש"ח 2048, שנת הגנן אפלטון ואתון נכנסים לבר החיים על פי לובקה חמניות אין מה לפחות הדוד מלניץ גן הקיץ של פאולינה סימונס מקום לאהבה אחת של כלנית אוחיון מרק עגבניות זוחל אל השמים והשדים של מרתה קמינו איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך? קשה??? היתה תקופה שאהבתי מאד לקרוא רומנים רומנטיים. איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך? מספרי עמוס עוז. בעצם יש אחד: מקס ומוריץ!!! איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך? וואי. לא זוכרת ספרים לגיל הרך לגיל שלי אבל ממה שהקראתי לילדים לילדה מעשה בחמישה בלונים איזה ספר לנוער הכי נצרב בך? אורה הכפולה, האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך? לא זוכרת. הספר הראשון שבכית איתו? איך אפשר לזכור? אבל מהתקופה האחרונה - בספר "אהבתה של סלטאנאת". ממש בכיתי איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה? למה דווקא אותו? ציינתי כבר את אורה הכפולה ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנית לקרוא? הזקן והים אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים) אין משהו מועדף. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך? בתקופה האחרונה נוריתה. בזכותה אני קוראת בקצב של לפעמים שלושה ספרים בשבוע.

ספרים

איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך? החדש של סטפן קינג -מתחת לכיפה השקופה איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך?אי כזה - אם נהנתי אני מודה בקול רם איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך?הרבה.... איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך?מיץ פטל איזה ספר לנוער הכי נצרב בך?האסופית האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך?לא, הספר הראשון שבכית איתו? פרחים בעליית גג - כל הסדרה הזו איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה?אורה הכפולה ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא?בעל זבוב אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים) הרפתקאות מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?מממממ אולי הספרנית שידעה מה להמליץ לי?

איזה קטע... גם אני כתבתי שאהבתי את פרחים

בעליית הגג. זו באמת היתה סדרת ספרים מקסימה.

MAm 3

New member
עונה

איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך?
אות מאבשלום - אבל רק בגלל שלא החזרתי למקום אחרי שסיימתי לקרוא
איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך?
אין כזה. אם נהנתי לא קשה לי להודות בכך. איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך?
מממ... החטא ועונשו. קיבלנו כיומן קריאה בבי"ס ולא התחשק לי לקרוא... איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך?
דירה להשכיר שאהבתי בילדותי וילדי אהבו גם. איזה ספר לנוער הכי נצרב בך?
אורה הכפולה. קראתי אותו לפחות 10 פעמים. האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך?
לא משהו שזכור לי. הספר הראשון שבכית איתו?
"שומרת אחותי" איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה?
לא אהבתי. ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא?
לא היה כזה
אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים)
תפילילה וספרים של ד"ר סוס. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?
אני

wind22

New member
סקר ספר

הוספתי תמונה, של כל הספרים הרלוונטים שיש לי בבית, פלוס כמה תוספות. לפי הסדר: איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך?
"גירושים מאוחרים" של א.ב יהושע. בדיוק את מול בלילה גמרתי לקרוא אותו ומאד אהבתי. מומלץ! איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך?
כאן אין לי תשובה, כי אין לי שום בעיה להודות אם אני אוהבת ספר. אני יכולה להודות שאני אוהבת לקרוא את המאחורה של קופסת הקורנפלקס
. בכל מקרה, הוספתי לערימה את הספר "אלה תולדות" של אלזה מורנטה, שגרם לי להתרגשות גדולה, ובכי. איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך?
הספר שאני כל פעם מנסה לקרוא ופשוט לא הולך לי זה "החטא ועונשו" של דוסטויבסקי. איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך?
אמא שלי כתבה ואיירה ספר עלי, כשהייתי קטנה, הוא נקרא "השפן הוורוד" והוא מגולל את סיפורו של אבא שלי שנוסע לחוץ לארץ וחוזר עם מתנות בשבילי, ועל ההפתעה שמחכה לו במזוודה. איזה ספר לנוער הכי נצרב בך?
הספר האהוב עלי בגיל הנעורים היה "האסופית" ושני ספרי ההמשך. של ל. מ. מונטגומרי האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך?
לא, אני לא היתי ילדה פחדנית, בכל מקרה אם היה כזה כנראה הדחקתי אותו עמוק עמוק... הספר הראשון שבכית איתו?
הספר הראשון שגרם לי לבכות היה "אוהל הדוד תם", וזה היה כשהיתי ילדה. פשוט מיררתי בבכי מתחת לשמיכה.אני שמחה שקראתי אותו בגיל צעיר, למדתי ממנו שיעור חשוב על גזענות וסובלנות. איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה?
קראתי את כולם! אולי פצפונת ואנטון? קשה לי להחליט... ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא?
כצפוי, "התפסן בשדה השיפון", ג'י די סלינג'ר אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים)
"דירה להשכיר" ו "מיץ פטל", בגלל המקצב המצחיק והחרוזים. אני אוהבת לשמוע אותו מתנגן. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?
אמא שלי, שקראה ללא הפסקה כשגדלתי, ויש לה טעם קלאסי ומשובח בספרים.
הוספתי עוד אחד, חדש שאותו אני מתכוונת להתחיל היום- "גוף שני יחיד", של סייד קשוע. אני אוהבת את הטורים שלו בהארץ. מקווה שהספר יהיה טוב וקליל כמצופה... יופי של סקר, נהניתי מאד!

Miss Maple

New member
תשובותי

איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך? מונחים כמה: אנג'ליקה - ספר מתח, למי צלצלו הפעמונים-דיקנס, עוד ספר על כלכלה, ועד לפני שבוע "ששת מאפים" שחזר למדף. איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך? פו הדוב ואיזה רומן רדוד ביותר של רם אורן. איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך? 2 ספרים שלא הצלחתי להשלים את קריאתם - 100 שנים של בדידות והתפסן בשדה השיפון. איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך? ספר שירים 100 שירים ראשונים, בעיקר השיר אודי חמודי מבית שאן.. איזה ספר לנוער הכי נצרב בך? כל ספרי אלפרד היצ'קוק - גמעתי אותם בשקיקה, רק לא בטוח שזה עונה לקטגוריה "נוער". האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך? אני לא זוכרת את הספר, רק את התמונה עם ברושים בחושך - כל פעם שראיתי אותה פחדתי וגם היום היא מעוררת בי פחד. הספר הראשון שבכית איתו? וואו, שאלה קשה, אני דומעת די בקלות מספרים - אני חושבת שיומנה של אנה פראנק שנקרא במהלך מלחמת המפרץ 1. איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה? אבא ארך רגליים ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא? ALL MY SONS אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים) - חתול תעלול, כל הספרים של ד"ר סוס. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך? אני (-: לא זכור לי מישהו מיוחד

גם אני עונה...

איזה ספר מונח כרגע ליד המיטה שלך?
מבלי לומר שלום איזה ספר נהנית לקרוא וקשה לך להודות בכך?
הספרים של רם אורן איזה ספר לא קראת וקשה לך להודות בכך?
הספר של דוד גרוסמן איזה ספר ילדים לגיל הרך הכי נצרב בך?
הילד הזה הוא אני (עד היום אני מצטטת לילדים שירים משם. איזה ספר לנוער הכי נצרב בך?
היתה פעם סדרת ספרים, לא זוכרת את שם הסופרת, לדעתי הספר הראשון נקרא - "פרחים בעליית הגג, והיו עוד כמה ספרים בסדרה. מאוד אהבתי לקרוא את קורותיהם של המשפחה הזו. האם יש ספר ילדים שכילד/ה הפחיד אותך?
לא זוכרת.... הספר הראשון שבכית איתו?
לא זוכרת מה היה הראשון, אבל אני בוכה בלא מעט ספרים, לאחרונה בכיתי באלף שמשות זוהרות. איזה מספריו של אריך קסטנר הכי אהבת כילד/ה?
אבא ארך רגליים ספר שלמרות שהיה לבגרות, ממש נהנת לקרוא?
המאהב אילו ספרים שאת/ה הכי אוהב/ת להקריא לילדים (שלך או של אחרים)
ספרי הילדים של מאיר שלו, הוא תמיד מצחיק אותי, והאיורים מקסימים. מי האדם שהכי השפיע על הרגלי קריאה שלך?
חברה טובה שלי.

wind22

New member
גם לך, וגם לזו שמעליך ../images/Emo13.gif

אבאב ארך רגלים לא נכתב על ידי אריך קסטנר אלא על ידי ג'יין ובסטר

למעלה