אנגלית בפסיכומטרי

• פותח הנושא AMT
  • פורסם בתאריך

AMT

New member
../images/Emo41.gifאנגלית בפסיכומטרי

שלום לכולם! אני חדש בפורום. לאחרונה נבחנתי בפסיכומטרי, הציון די איכזב אותי והוא לא מספיק לי להתקבל לאן שאני רוצה. הבעיה היא שעוד כחודש אני מתגייס, ככה שיש לי עוד איזה 3 שנים עד לפסיכומטרי הבא... החלק היחיד בפסיכומטרי שבאמת בודק ידע זה החלק באנגלית, וזה גם החלק היחיד שאין בו טריקים, הוא בודק נטו את ידיעת השפה, ולכן קשה להשתפר בו בחודשיים(הזמן שבדרך כלל לומדים לפסיכו'). ומכיוון שיש לי עוד המון זמן עד לפסיכו' הבא, חשבתי שזה יהיה רעיון טוב לשפר את האנגלית שלי כבר מעכשיו וגם במשך השירות שלי בצבא (תלןי כמובן כמה זמן פנוי יהיה לי)... כולם מסכימים שהדרך הטובה ביותר לשיפור האנגלית ולשיפור התוצאות בחלק של האנגלית בפסיכו' היא קריאת ספרים ועוד ספרים ועוד קצת ספרים. אז אכן, אני מתכוון לטחון כמה שיותר ספרים לפחות עד לגיוס (ואז תלוי כמה זמן ישאר לי בשביל זה)... אז בטח אתם שואלים מה לעזעזל אני רוצה מכם? המלצות! המלצות לגבי איזה ספרים (אפילו שמות אם אפשר) לקחת בהתחלה... קצת מידע רלוונתי על עצמי:בפסיכו' בחלק של האנגלית קיבלתי 126, עשיתי 5 יח' אנגלית בציון לא רע, ואני לא ממש טיפוס של קריאת ספרים(אבל הפעם אני לא מתכוון לותר לעצמי!), ואני צריך חיזוק במיוחד ואוצר מיליםומהירות קריאה. טוב, אני מקווה שיש לכם המלצות לגבי ספרים... תודה מראש

Athaclena

New member
אני אוהבת ספרים אבל

ממליצה לך ללכת לפורום ספרים וספרות ולשאול שם (בנוסף לפה), תזכור לבקש באנגלית... ותלוי מה אתה רוצה. רוצה להתחיל עם משהו קל? נסה ספרי ילדים, אולי הארי פוטר, אולי קלאסיקות מקוצרות. להתחיל עם משהו קצר? חוות החיות ANIMAL FARM של GEORGE ORWELL זה קצר וקל להשגה. אוהב משהו מסוים? יעזור לדעת אם אתה מתחבר למתח/בלשות/פנטזיה/הומור, גם אם אתה לא קורא בכלל אז לפי העדפותיך בטלוויזיה וסרטים. אם אתה קורא בעברית - אז אותו דבר רק באנגלית. ואם אתה רוצה ספרים קלים או קצרים (משהו טכני) אז תגיד גם את זה. סתם להמליץ ספרים על בליינד קצת קשה, יש מיליוני ספרים בעולם... וזורקת המלצה לסיום: THE HUNT FOR RED OCTOBER של TOM CLANCY, זה סופר מאוד פופולרי אז אני מקווה שתהנה ממנו.

AMT

New member
תשובות

תודה על ההמלצה, אני אשאל גם בפורום ספרים... אני יותר מתעניין בספרי מתח ופנטיזה... העיקר שלא יהיה משעמם, זה מה שחשוב בהתחלה... לגבי אורך היריעה, לדעתי לפחות 100 עמודים, אחרת זה לא יתרום לי שום דבר, אבל ברמה סבירה כלומר שאני גם אלמד מילים חדשות אבל לא אצטרך לרוץ כל מילה שניה לבבילון... תודה

Dragonlance הוא רומח הדרקון

הפופולרי שלאחרונה סטימצקי מוכרים אותו בשפת המקור... רוג'ר זילאזני - כל ספר שלו הוא פנטזיה איכותית בהכרח... טולקין, בלי קשר לדעותיי האישיות עליו, גם הולך לארי ניבן מעולה... טארה קיי הארפר אם אתה מוצא מי לא לקרוא בהתחלה - ג'ורג' ר.ר. מרטין (שאסור בהחלט לקרוא אותו בעברית) ו-J.V. Jones (שלא תורגמה כלל) - שניהם מעולים אבל באנגלית ברמה גבוהה... ברגע שתשתפר הם בראש רשימת המומלצים...

Athaclena

New member
Ender's game

גם טוב. ואם פנטזיה, תנסה גם בפורום (תן ניחוש...) מד"ב ופנטזיה (מופתע?). הם מדברים שם כמעט רק על ספרים... ומסכימה עם רוב מה שרוג כתב (חוץ ממה שלא קראתי). ואולי אולי תנסה את TERRY PRATCHETT, (יש גם פורום שלו...) שיעמום זה הדבר האחרון שיקרה לך. GOOD OMENS שלו עם NEIL GAIMAN (המומלץ בפני עצמו) נחשב כספר הכי טוב אי פעם, בערך. טוב, אצל המעריצים לפחות...

amirb7

New member
המלצה פשוטה

לקרוא ספרים כמה שיותר קריאים ומתאימים לך מבחינת הז'אנר. אם הקריאה תהיה עינוי - אתה תפסיק די מהר. זה צריך להיות כיף, לכן קרא מה שאתה אוהב וקל לך, עם הזמן תוכל לעכל בקלות גם דברים "כבדים" יותר. my 2 cents, אמיר.

למעלה