אירוח בפורום - רופא עיניים לילדים

../images/Emo41.gif אירוח בפורום - רופא עיניים לילדים ../images/Emo218.gif

פתאום שמתם לב שהזאטוט יושב קרוב מדי לטלוויזיה, שהקטנה מתקשה להבחין בפרטים קטנים בתמונות בהן היא מתבוננת ושהפזילה שכולם אמרו לכם שאין מה לדאוג בגללה - פשוט לא עוברת.
על השאלות שלכם בנושאי פזילה בתינוקות וילדים, התאמת משקפיים לפעוטות וילדים, הצורך בבדיקות ראייה בתינוקות וילדים וכל מה שמעניין אתכם בתחום רפואת עיניים לילדים ישיב ד"ר חיים סטולוביץ', מנהל היחידה לעיניים ילדים במרכז הרפואי ת"א ומנהל פורום רפואת עיניים לילדים בתפוז, שיתארח ביום רביעי הקרוב, 9.2 , בין השעות 20:30-21:30. אתם מוזמנים לשרשר את שאלותיכם כבר עכשיו

אדי30

New member
יש לי כמה שאלות ../images/Emo13.gif

שלום דר' סטולוביץ', יש לי קוצר ראיה מאד גבוה (8.5 ו9). רציתי לשאול: - האם זה תורשתי? - באיזה גיל מומלץ לעשות בדיקת ראיה ראשונה? - באיזה תדירות כדאי לבדוק להם את העיניים? - מה היא בעצם בדיקת ראיה לתינוק? הרי הוא לא יודע להגיד מה הוא רואה. - באיזה גיל אני יכולה להפסיק לחשוש שאחת מבנותיי תסבול מקוצר ראיה? תודה!

יש לי

קוצר ראיה הוא תורשתי כל ילד צריך להבדק פעם ראשונה בגיל 6-8 חודשים אחר כך בגיל 3-3.5 שנים ואחר כך שוב בגיל 6 בדיקת ראיה בתנוק נעשית על ידי הסתכלות על התנהגות ראייתית כל עין לבד ושתיהן ביחד אבל הבדיקה החשובה ביותר היא אחר הרחבת האישונים המאפשרת מדידת משקפיים והסתכלות על עצב הראיה והרשתית קוצר ראיה יכול להתפתח עד גיל 18

יהלום29

New member
דלקות עיניים

הבת שלי בת שנתיים, הולכת לגן מספטמבר. מאז הגן היא סובלת מדלקות עיניים חוזרות. הרופא נתן לנו משחה (סינטומיצין אני חושבת?) ואכן אנחנו שמים כמה ימים והדלקת עוברת, אך מיד כשאנחנו מפסיקים, לא עוברים אפילו יומיים והדלקת חוזרת. יוצר שאנחנו שמים לה משחות כמעט ללא הפסקה. האם זה מסוכן לעיניים לשים משחה על בסיס קבוע? מה אפשר לעשות כדי למנוע? (ניסיתי תה קמומיל ללא הצלחה) האם יש פתרונות לא אנטיביוטיים?

דלקות עיניים

קודם כל יש חשיבות למניעה על ידי שמוש במגבוניים אנטיספטיים וכן לא לשלוח ילד עם דלקת עיניים לגן אם מטפלים בטיפות אנטיביוטיות יש לטפל לפחות 7 ימים ברצף ברוב המקרים 3 פעמים ביום אם עדין יש חזרה של הדלקת כדאי אחר הפסקת טיפול באנטיביוטיקה לקחת תרבית מההפרשה ולטפל לפי התוצאה

mAmA MiSiSiPi

New member
../images/Emo41.gifשאלה

ביתי יערי בת שנה ו 8 {תאומה נולדה בשבוע 37 בניתוח קיסרי} נבדקה בדיקת ראיה{שוכללה טיפות להרחבת אישונים} בגיל 10 חודשים מכיוון שכל בני משפחתנו מרכיבים משקפיים, התוצאה היתה תקינה. לאחרונה נבדקה בבדיקת התפתחות בטיפת חלב משם הפנו אותנו למכון להתפתחות הילד מכיוון שהיא אינה יוצרת מספיק קשר עין ומאוד תזזיתית לדעת הרופאה הרופאה הפנתה אותנו לבדיקות שמיעה, האם כדאי לחזור שוב גם על בדיקת ראיה? מציינת שאחת הפעילויות המועדפות עליה היא לשבת איתי שאני שרה ומדקלמת לה כשאנחנו יושבות ממש קרוב אחת עם השנייה.

micgev

New member
שלום! ../images/Emo13.gif

בני בן שנה וקצת גם לי וגם לבעלי יש משקפיים (אני מספר עם 3.5 והוא עם 6) למשפחה שלי יש גנטיקה גרועה של עיניים. מתי אפשר כבר לבדוק קוצר/רוחק ראיה? האם יש משמעות לזיהוי מוקדם של בעיית עיניים?

tiger mom

New member
פזילה

לבת שלי (בת 5.5) יש פזילה בעין אחת כבר שנתיים וקצת שאנחנו מנסים עם רטיות (כי גם הייתה עין עצלה) ומשקפיים לתקן את הבעיה תמיד הייתה ברקע האופציה לניתוח. בהתחלה אמרו שבגלל שהפזילה לא מאד חמורה ננסה לטפל בדרכים אחרות. אבל הדד ליין תמיד היה כיתה א'. שרצוי לטפל בבעיה לקראת כיתה א'. כרגע גם עם משקפיים בבדיקות רואים פזילה. מי שלא יודע ומסתכל עליה לא רואה שיש לה פזילה כשהיא עם משקפיים. אבל המשקפיים, בגלל שהם מנסים לטפל בפזילה, במקביל קצת פוגעים בראיה שלה למרחוק (בגלל זה גם החשיבות לטפל בבעיה לפני כיתה א') באופן טבעי הניתוח די מלחיץ אותי מה הסיכונים? ועד כמה סיבוכים נפוצים? האם ישעוד משהו שאפשר לעשות לפני ניתוח? תודה מראש

פזילה

בפזילה ניתן לטפל על ידי משקפיים או ניתוח או שניהם.המבחן הוא אם כאשר המשקפיים על העיניים אין פזילה לא צריך לנתח אם לא צריך משקפיים ויש פזילה יש לנתח.אם גם דרך המשקפיים יש פזילה יש מקום לנתח אם המשקפיים מטשטשות את הראיה לרחוק סימן שהמספר לא בסדר ויש לבדקו שנית ניתוח פזילה אין לו מגבלת גיל הסיכונים בניתוח פזילה:זהום,תת תיקון,עודף תיקון,נדיר ביותר - אבוד ראיה אחר זהום פנימי

שלי שלי2

New member
יובש ואודם בעפעף תחתון

שלום! בני בן 3 סובל מיובש בעור(אטופיק דרמטיטיס קל שמופיע בעיקר בחורף). לאחרונה סבל מיובש ואדמומיות באיזור שמתחת לעין. לפני כשבועיים האיזור התנפח והיה אדום מאוד וכשפנינו לרופא משפחה קיבלנו משחה בשם מקסיטרול. המשחה אכן עזרה, אך לאחר מס ימים האודם והיובש חזרו. יש לציין שאין אודם בלובן העין. שאלתי היא האם ניתן להמשיך להשתמש במשחה זו בכל פעם שהיובש והאודם מופיעים שכן המשחה סטרואידית ואנטיביוטית. תודה.

מוסיפה שאלה בנושא עין עצלה

גם אמי וגם אני סבלנו מעין עצלה מלידה והעיניין טופל אצלי בגיל צעיר עם משקפיים ורטייה. בעקבות זאת, את בתי אני לוקחת לרופא עיניים כל חצי שנה לבדיקת ראיה ועיניים. כרגע היא בת 20 חודש ולא התגלתה עין עצלה בבדיקות. הילדה גם בכלל לא פוזלת. למרות זאת עדיין מזמינים אותנו לבדיקה כל 6 חודשים. האם עדיין יש חשש לעין עצלה, או שניתן להפסיק ללכת לרופא עיניים כל חצי שנה?

שעורה כלואה אצל בן 4

שלום ד"ר סטולוביץ', בני סובל מנפיחות מתחת לעפעף התחתון שלא עוברת עם הטיפול השמרני (נקיון ומריחת משחה בוקר וערב). אנחנו לקראת סיום הטיפול ולא נראה שינוי לטובה. האם ישנו עוד טיפול שיכול לעזור או שאין מנוס מניתוח? והאם זה מומלץ בגילו? ובמידה ונחליט על התערבות כירורגית האם זה יפתור את הבעיה באופן סופי? המון תודה על זמנך.

שעורה כלואה

אני מניח שמדובר בגוש לא אדום הנובע מכליאת שומן בתוך הבלוטה המפרישה,מומלץ בדרך כלל לחמם חימום רציף ואחר כך עיסוי.אם זה לא משתנה תוך חצי שנה יש מקום להוציא ולנקז את הגוש

עיניים רגישות

לבן שלי יש עיניים בהירות (כחולות) ידוע לי שהן נחשבות לעיניים יותר רגישות אבל אצלו זה ממש קיצוני, מגיל ממש קטן הוא לא מסוגל לצאת לשמש אפילו לשניה בלי משקפי שמש, מייד עוצם עיניים ומרכין ראש (בגן עירייה הן חשבו בהתחלה שזה סוג של צומי\פינוק וסירבו לו לצאת לחצר עם משקפי שמש בטענה שהן יאבדו\ישברו, אחרי שיחה ואחרי שראו שהוא לא יוצא לחצר או יושב רק בסככה הן הסכימו). השאלה שלי אם זה מעיד על בעיה אחרת בעיניים או שזאת סתם רגישות? (לא עברנו בדיקת ראייה, הוא לא משתף פעולה והאמת היא שגם אני לא ממש רואה ש בעיה בראיה שלו) אולי בכלל זה בגללי שמגיל כמעט אפס הייתי שמה לו משקפי שמש כשהיינו יוצאים החוצה בקיץ? אין לו בעיה מאור חזק אחר, נגיד כשמדליקים אור בבוקר וכו' הוא לא יעצום עיניים וירכין ראש, זה רק בשמש. דבר נוסף הוא בחורף, ברגע שיש טיפונת רוח העיניים שלו מייד דומעות ונהיות אדומות בצורה יחסית קיצונית, בהתחלה הגננת כל בוקר חשבה שיש לו דלקת בעיניים מרוב שהבפנוכו של העין היה אדום ודומע, הסברתי שזה מהרוח ואכן אחרי כמה דקות בתוך המבנה זה היה עובר, ברור לי שרוח קיצונית עלולה לגרום לזה אצל כל אחד אבל אני מדברת על רוח מתונה יחסית, הרי שאר הילדים של הגן (גם אלו עם העיניים הבהירות) לא מגיעים עם עיניים דומעות ואדומות. ושוב אותה השאלה- זה עלול להעיד על בעיה כלשהי או סתם רגישות יתר בעיניים?

עיניים רגישות

יש ילדים שהם רגישים לשמש ואין מה לעשות פרט להרכבת משקפי שמש.אכן מדובר בעיניים רגישות ולא במחלה

למעלה