שרשור קציצות
מתכונים ורעיונות

../images/Emo41.gifשרשור קציצות../images/Emo41.gifמתכונים ורעיונות

קדימה חברים שרשרו כאן את המתכונים הכי הכי שלכם לקציצות לא קישורים אלא מתכון עם הערות והארות וכל מה שתרצו לספר סביב קציצות מי אמר אני
ראשון
 

clcl

New member
הקציצות שלי

אצלי "הסוד" הוא כמות נדיבה של שום טרי כתוש, שלטעמי מוסיף ה מ ו ן לטעמה של הקציצה. פשוט וטעים לנו במשפחה מאוד: 250 גרם חזה עוף טחון 250 גרם שווארמה אדומה טחונה 1 בצל ג ד ו ל מרוסק 2 ביצים שלמות כ- 10 שיני שום טריות כתושות מלח, פלפל שחור קמח מצה/ פירורי לחם כ- 1/4 כוס מים לערבב היטב את כל המרכיבים.... לטעום על קצה הלשון ואם יש צורך אז להוסיף מלח ופלפל שחור. להשאיר את התערובת הזו בצד כ- 20 דקות. לחמם מחבת בקוטר רחב עם שמן... ליצור קציצות שטוחות עגולות או אווליות לטגן עד השחמה משני הצדדים. ניתן להקפיא מיד עם צינונן ולהפשיר בטמפ' החדר ולחמם בפונקציית גריל. הקציצות פריכות ועסיסיות. כמה פשוט, ככה טעים לנו במשפחה.
 

pirge

New member
קציצות בשר "קולה"

"קולה" קציצות בשר- מתכון משפחתי חצי קילו בשר כבש ובקר או בקר. בצל מטוגן (ראה הוראות בהמשך... להוסיף 3פרוסות לחם. לגרר על פומפיה . אפשר לחם של עינן קל... כף שטוחה פירורי לחם שאפשר לוותר. לא חייבים לשים. 2 ביצים. מלח פלפל רוטב: 3 בצלים מטוגנים (חשוב לטגן עד לצבע חום כהה.........) גזר פרוס לעיגולים . אפשר גם קישוא פרוס. מלח פלפל כפית מרק עוף לטגן את הבצלים היטב לצבע חום כהה ולהפריש חלק לקציצות (לפחות 2 כפות) להוסיף לסיר את הגזר ולטגן ביחד 2 דקות. למלא כ-3-4 כוסות מים ולהרתיח. לבשר להוסיף את הבצל המטוגן שהפרשנו, +2 ביצים+ הלחם + כף אחת פירורי לחם+מלח+פלפל . .ליצור קציצות ולהכניס לסיר. להוסיף מים עד גובה הקציצות ולתבל במלח+פלפל וכפית מרק עוף להרתיח ולהנמיך את הלהבה. לבשל על אש קטנה מאד כ-שעה וחצי במצב רתיחה איטית. אפשר לבשל יותר זמן.
 

pirge

New member
כדורי בשר לספגטי

כדורי בשר לספגטי ברוטב 500 גרם בשר טחון 2 בצלים גדולים 3 שיני שום פרוסת חלה שרויה ביצה גדולה כף קמח תופח כף פטרוזיליה קצוצה כף שמיר קצוץ מלח ופלפל שחור לטעם טוחנים בשר עם בצל ושום. סוחטים חלה ומעבירים במכונת הבשר. מערבבים ומוסיפים: ביצה טרופה,קמח, פטרוזיליה, שמיר מלח ופלפל. משאירים לנוח חצי שעה. מחממים היטב שמן ומטגנים קציצות בצורת כדורים. מכינים פסטה לפי הוראות האריזה. מכינים רוטב: קילו עגבניות אפשר משומרות – קלופות וחתוכות ל-4. 3 כפות שמן 2\1 חבילת בצל קפוא או טרי (בצל אחד גדול או 2 בינוניים) 3 כפות קטשופ חריף מלח ופלפל לטעם כף מיץ לימון כפית סוכר מזהיבים בשמן את הבצל.מוסיפים ומרככים את העגבניות. מתבלים . מערבבים וטועמים. משפרים טעם. כדאי להעביר במיג'ימקס לקבלת מחית חלקה. לשים בצלחת פסטה חמה – לצקת רוטב – ומעל הכדורים.
 

pirge

New member
קציצות ובמיה חצי מבושל וחצי אפוי

קציצות ובמיה בתנור חצי קילו בשר בקר טחון ביצה 1 כף פירורי לחם 3 פרוסות לחם עינן קל סחוט ומגורר בצל גדול קצוץ ומטוגן תבליני בהרט או: מלח פלפל כמון פפריקה מתוקה\חריפה קורט קינמון כף עשבי תיבול מעורבים יבשים חצי כפית אבקת מרק פטריות\בצל\עוף כפית רסק עגבניות להרטיב מעט את הידיים במים ולהכין קציצות עגולות ויפות. רוטב ובמיה: לטגן 2 בצלים גדולים קצוצים ב-2 כפות שמן + כפית סוכר חום (חצי כמות הוצאתי כאמור לקציצות) לקלף 6 עגבניות והעביר בבלנדר קופסה רסק עגבניות קטנה אותם תבלינים כמו לקציצות להרתיח. להוסיף את הבמיה. לשים בזהירות את הקציצות (אני לא מטגנת את הקציצות) לבשל 15 דקות. להעביר לתבנית הכי גדולה - חד פעמית. לאפות בתנור בחום 180 מעלות כ-40 דקות.
 

פל

New member
הסוד שלי - הרבה ירק

500 גר' בשר בקר טחון 1 תפו"ח, 1 גזר, 1 בצל - מגוררים דק (במקום גזר אפשר חצי בטטה/חתיכת דלעת/קישוא) חצי חבילת כוסברה חצי חבילת פטרוזיליה חופן מכובד של עלי סלרי 1 ביצה 1/4 כוס פירורי לחם 4-5 שיני שום כתושים כף כמון כף פפריקה מלח פלפל ביצה אני מערבבת את התערובת היטב ומניחה במקרר לחצי שעה. פירורי הלחם סופגים את הנוזלים מהירקות ואז הקציצה אוורירית. אפשר להכין ככדורי בשר ואפשר לטגן, ואפשר כמו אמא שלי - קודם לטבול בקמח וביצה ולטגן. קציצות נהדרות דרך אגב, מאותה תערובת אני מכינה כיכר בשר אפויה - פשוט לשים את התערובת בתבנית ארוכה משומנת ולאפות חצי שעה מכוסה בנייר כסף ואח"כ עוד שעה לא מכוסה. מאוד טעים, שווה נסיון. בתיאבון פל
 
למעלה