שאלת ברית

טלולה1

New member
../images/Emo4.gifשאלת ברית

תינוק שנולד ביום א' בבוקר איך מחשבים את מועד הברית יום הלידה נספר כיום הראשון ואז הברית אף היא ביום א' או שיום ב' נספר כיממה ואז יום הברית ביום ב'? תודה רבה לכל מי שיוכל לענות לי בוודאות

Adi 2606

New member
ברית ביום א

אני ילדתי ביום שני בשעה 14:00 והמוהל קבע את הברית ליום שני. אח"כ דחינו בגלל צהבת
...

inbalim

New member
הבנתי שמחשבים לפי...

הזמן בו התינוק נולד, למשל, אם הוא נולד אחרי השקיעה (אני חושבת) ביום א', אז זה נחשב כאילו הוא נולד למחרת ואז הברית תהיה ביום שני. אני אולי טועה, אבל אני יודעת שיש קשר לזמן בו הו נולד. גם אני אשמח לקבל תשובה מדוייקת יותר, גם לנו מצפה ברית.... (ולי די קשה להשלים עם זה שמישהו יחתוך את הילד שלי....)

happy00

New member
תשובת הבהרה

את צודקת שזה תלוי בשעת הלידה (לפני או אחרי השקיעה). אם נולד ביום א, לפני השקיעה, אז הברית ביום א', ואם ביום א' אחרי השקיעה, תאריך הלידה נחשב כיום ב' והברית תהיה ביום ב'. (גם במשרד הפנים, תאריך הלידה העברי נחשב לתאריך של היום שאחרי, אם הלידה היתה אחרי השקיעה).

ענתש

New member
אם את דתיה אז כדאי לשאול רב

או מוהל. אם לא - זה לא ממש משנה יום לפה או יום לשם. אני, לא משנה מתי אני אלד, אעשה את הברית רק ביום שהקטנה בגן, לא רוצה שהיא תהיה נוכחת. גם אם זה אומר שנדחה בכמה ימים... הבנתי שאין בעיה לדחות קצת, פשוט מבקשים מהמוהל.

טלולה1

New member
שאלתי בשביל חברה

מהלידות שלי גם זכור לי איזה משהו שקשור לשעת הלידה בוקר או אחרי שמחשיך... בכל מקרה הילד נולד בבוקר ואמרו לה שצריך יום א לעשות את הברית תודה לכל מי שניסתה לעזור

למעלה