בעיות בכונן DVD בנייד

aroosa

New member
../images/Emo4.gif בעיות בכונן DVD בנייד

שלום לכולם, לאחרונה קניתי DELL Latitude D620. צרבתי לעצמי מהמחשב הרגיל DVD של המון שירים של איזה 3.8 ג'יגה. כשאני מכניס אותו ללפטופ, לוקח לו המון זמן לקרוא אותו ולנווט בין ספריות וכאלה... בנוסף, ניסיתי לראות כמה סרטים ויש כל מיני הפרעות וקפיצות קטנטנות כאלה של חצי שנייה כל כמה זמן - זה ממש מטריד. מישהו מכיר את התופעה? מה אפשר לעשות? תודה, אריק.

bar666xp

New member
ברוב המקרים זה נובע מאי סגירה של..

הCD בצריבה. בדוק עם הCD/DVD פתוח להוספת קבצים אם כן סגור אותו ונסה שוב. בנוגע לסרטים יש אפשרות/בעיה נוספת שנובעת הרבה פעמים מהתוכנה ולפעמים הבעיה בכך שהCD עוצר את כל המחשב בזמן קריאה מהCD...הדרך הקלה לבדוק זאת היא להעתיק את הסרט לHD ולבדוק אם רואים קפיצות הבעיה בסרט עצמו אם אין קפיצות הבעיה בCD/DVD.

aroosa

New member
עדכון FIRMWARE

מצאתי באינטרנט עדכון קושחה (ככה הבנתי שקוראים לזה) שאמור לעדכן את החומרה של הכונן... הנורה של הכונן עכשיו דולקת בצבע אחר (כתום במקום צהוב) ועושה רושם שסרטים רצים חלק. יכול להיות שזה פתר את הבעיה?

aroosa

New member
אבל בכל זאת

סרטים עכשיו רצים יופי. אבל בכל זאת, DVD של MP3-ים של איזה 3.8 ג'יגה שצרבתי, החל משיר מסויים, לא מצליח לנגן אותו... אולי זה צריבה דפוקה? מה יכול לדפוק דיסק ככה? אולי לצרוב עם פרמטרים כלשהם אחרים?

YossXP

New member
איכות המדיה..

גם לאיכות המדיה השפעה רבה על היכולת של כוננים מסויימים לקרוא או לצרוב. מדיות DVD-R של Office Depot עושות לי בעיות בצריבה/קריאה ומקרטעות כל הזמן בעוד שמדיות של Verbatim עובדות חלק..

bar666xp

New member
גם אני הישתמשתי בהם והבעיה שתיארת

לא היתה לי כשהCD סגור כשאי אפשר להוסיף קבצים לCD או שהCD התקלף/נישרט. איכות הCD יותר קשורה לכמה זמן יעבור עד שהוא לא יהיה שמיש כלומר איכות החומר.

למעלה