שלום לכולם

liza26

New member
../images/Emo39.gifשלום לכולם../images/Emo142.gif

שלום טליה וכל הכותבים. עד עכשו עוד לא העזתי לכתוב בפורום אך קראתי בעניין וסקרנות כל הודעה והודעה.
באמת שאפשר ללמוד פה המון ובעיקר עניין אותי השרשור האחרון על גלגול הנשמות. יש לי שאלה שאולי קשורה: ניסיתי כמה פעמים דמיון מודרך עם מורה מוסמכת וע"י מוזיקה .הצלחתי לראות כמה דברים ולהבין חלק מהם. שאלתי היא האם הדמיון המודרך הוא פשוטו כמשמעו-"דמיון". האם את המראות שראיתי דמיינתי או שזה באמת משהו שקרה ואני נזכרת פה כאשר המוזיקה והמורה מדריכים אותי. יש לציין שזה נעשה בקבוצה וכל אחד ראה משהו אחר.

O p h e l i a

New member
שלום liza!../images/Emo13.gif

על השאלה שלך אני לא יודעת לענות, אבל קפצתי לבקר ולכן אשמח להמליץ לך על ספרים מרתקים בנושא גילגול נשמות, במידה ולא קראת, אני בלעתי אותם במהירות: "שורשים ושיעורים בזמן", ו- "ריפוי בשורשי הזמן" (הראשון ריתק הרבה יותר, לדעתי) של ד"ר בראיין.ל.וייס ו"מסע הנשמות" של ד"ר מייקל ניוטון, כאשר גם לספר זה מצטרף ספר נוסף, "גורלן של נשמות"שהספקתי לעיין בו כמעט לעומק, ושוב, הראשון שבה אותי יותר. תהני

liza26

New member
היי שוב ../images/Emo42.gif

תודה על ההמלצות, אני אנסה לבדוק בספרייה אם יש. קראתי מספר ספרים שבין השאר עסקו גם בזה והספר שהכי ריתק אותי הוא "התקדשות" של אליזבת הייך. יש לי גם עוד שאלה בנוסף לקודמת- האם נשמות שהכירו בחיים קודמים ימצאו את עצמן יחד בחיים האלו כמו משפחה , חברים וכו´? שיהיה רק טוב ליזה

O p h e l i a

New member
לפי הידע שצברתי מקריאת ספרים

ובעיקר מהספרים ההלו שהמלצתי לך עליהם,בהחלט נוצר מצב שבו נשמה מתגלגלת עם נשמות שהיו בעבר חלק ממשפחה או חברה קרובה- לאו דווקא באותם משחקי תפקידים. לעיתים האמא בחיים הנוכחיים עשויה להיות הבעל בחיים קודמים וכו´(נשמע מוזר, אבל מסתבר שזה כך...) בספר מסע הנשמות אפשר ללמוד הרבה על מבנה הקשרים בין הנשמות והסיבות למערכות היחסים הנרקמות במשך החיים וההשפעה שלהן על ההתנסות של הנשמה בחיים אלה. כל מה שכתבתי למדתי מהקריאה בספרים אלה... את תגלי תוך כדי קריאה עוד המון דברים מפתיעים, שלעיתים אף קשים לתפיסה והבנה, כפי שאנו מבינים דברים יומיומיים. תהני

liza26

New member
הסיבה ששאלתי...../images/Emo29.gif

היא שיום אחד קראו לי בכף היד והיא הסתכלה בכף ידי השמאלית והתחילה לספר לי על מערכת היחסים שלי עם אמא שלי וממש לא הבנתי מה היא מקשקשת כי יש לי מערכת יחסים נפלאה עם אמא שלי
אבל אח"כ נזכרתי שכל מה שהיא סיפרה לי זה מה שאמא שלי סיפרה על סבתא שלה ועל אמא שלה וזה נראה לי נורא מוזר. חוץ מזה , בשבוע שעבר ראיתי אצל חברים מישהו שאף פעם לא פגשתי אבל גם הוא לא יכל להוריד את העיניים שלו וכשהסתכלתי עליו ברגע שהוא נכנס לחדר , ידעתי שהכרתי אותו פעם והיתה לי הרגשה אליו כמו אל אח. בררררר...קיבלתי צמרמורת...

Tal_Ya_Tal

New member
קשר הנשמות../images/Emo42.gif../images/Emo29.gif../images/Emo42.gif

אכן, במעגל הסמסרה (מוות ולידה מחדש), הנשמות נמשכות להגיע אל נשמות שהיה להם אתן קשר בעבר. הנשמה היא ליבה הפנימי של ההוויה. זהו דפוס מסודר של אורות. (תדרים). כל נקודת אור בה, היא חוויה . על מנת להשלים את דפוסי הנשמה, שהם חוויות, יש צורך שכל נקודה בו תתמלא באור. על כן, הנשמה מתמגנטת אל תדר דומה לשלה. הדפוס שלנו הוא חלק מדפוס גדול יותר, הקרוי נשמה קבוצתית, שהיא בעצמה חלק מדפוס גדול יותר, של אחווה רוחנית, שהיא חלק מדפוס גדול יותר שהוא היקום. מהדפוס הגדול ביותר שהוא היקום,יורדות האנרגיות והולכות ונהיות צפופות יותר ויותר, עד שהן מגיעות למישור הפיזי. אנרגיית האם, (מקור כל הנשמות), היא מסיבית וצפופה. היא מכילה את כל התדרים (כל הצבעים). על כן היא לבנה. כלומר, ישנן בה כל התכונות. כל נשמה ונשמה היא תוצר מוקטן של אותה אנרגיה רחבת מודעות אותו חלק מתכונות אנוש שקבע לעצמו מסלול להיות "בחומר". כל אחד מאתנו הוא בעל שדה אנרגטי מסוים, היוצר תהודה אצל אנשים אחרים, בעלי אנרגיה מסוימת. אנחנו מסוגלים לזהות את האנרגיה של אחרים מסביבנו. התודעה האנושית בנויה באופן ביולוגי מטבעה, עם היכולת לזהות דפוסים. ביקום מתקיים חוק קוסמי של ´דומה מושך את הדומה´. הדפוס הפנימי של האדם, של חוויותיו, הוא אנרגטי. משום שהכל ביקום הוא אנרגיה. לא רק אנרגיה כחומר, אלא גם אנרגיה כמחשבה, כרגש, כחוויה. הנשמה ´נמשכת כמו במגנט ענק´ אל אותם תדרים, או אותו דפוס של אורות וצלילים, שקיים גם בה. חוויה מצייתת לחוקי האנרגיה. על כן חוויה היא חילופי אנרגיה. כי אנרגיה עוברת בשני הכיוונים. האדם הוא למעשה ערוץ תקשורת דו כווני, בו מועברת אנרגיה ממלכת החומר הצפוף ביותר, עולם המינרלים (הגבישים) אל ממלכת החומר העדין ביותר, התודעה המוחלטת,(השכינה) ובחזרה אל ממלכת המינרלים.(העולם הפיזי) בעצם אנחנו מהווים מעין שנאי אנרגטי. לביצית המופרית ברחם האנושית, ישנם אורות וצלילים, (שהם כאמור תדרים) המושכים את הנשמה אל תוך הגוף הספציפי ומשפיעים עליה. חילופי אנרגיה שהם חווייה, הם יחסים. חילופי אנרגיה אלו, יש להם איכויות שונות. באיכות מסוימת זה עשוי להקרא אטום ובאיכות אחרת, אלו הם מערכות יחסים בינאישיות (נישואין?!?)
המוות, הוא בעצם, לידה לעולם אחר. כאשר נשמה יוצאת אל העולם האחר, באות נשמות קרובות לאסוף אותה. על מנת שמישהו מוכר לה, ינחה אותה תחילה, בעולמות האחרים. זה מה שקורה בדרך כלל. כלומר, האור נמצא. מה שקורה, זה שהנשמות מתחברות אל האור. הנשמות שמתחברות אל האור, מתחברות לתדירות התנודתית של אושר אינסופי ואהבה בלתי נדלית. זהו ´גן העדן´. שהוא יותר מצב של תודעה, מאשר מקום. זהו המקום, שבו מתגשמים החלומות. שכן, התנודות של האדם החולם והחיים שאותם הוא חי, הופכים לאחד. אך ישנן הרבה נשמות תועות, שאינן רואות את האור. הן אינן שמות לב לאור ונאחזות בחומר. ההצמדות לחומר, גורמת להן סבל. שכן, מחד, הן נותרות קרוב לכדור הארץ. מה שנקרא באנגלית: "Earth bound" אולם מאידך, אין הן מסוגלות לחיות בחומר כפי שחיו קודם לכן ולהשתמש בטובין החומריים שלהן. זוהי החוויה של ה´גהינום´ האנרגיה נמצאת כל הזמן במערכות יחסים משתנות. הדפוס הפנימי של הנשמה הוא למידה מתוך התייחסותה למאורעות החיצוניים ש´קורים לה´. מאורעות אלו, נוצרים על ידי הנשמה מנת לזהות את מהמהות האמיתית שלה וללמוד מי היא ב-א-מ-ת. התייחסותנו למאורעות נקראת ´שיעורים´. במסגרת מערכות היחסים, בן הזוג של הנשמה שלנו, הוא כל אדם , היכול לעזור לנו לעבור בעשייה את השיעור שהזמנו לעצמנו מבעוד מועד, בטרם נולדנו בגוף הפיזי הנוכחי. כפי שאני חווה את בן זוגי, בן זוגי חווה אותי. העצמה של משיכתנו למערכת יחסים מסוימת, מלמדת עד כמה חוסר שלמות הדדי ישנו שם. וכמה נותר ללמוד עוד דרך מערכת היחסים הזאת. אם המשיכה היא בין גבר לאשה, זוהי מערכת יחסים רומנטית. אם זוהי משיכה בין בני אותו מין, זוהי בדרך כלל ידידות. כאשר המשיכה חזקה מספיק , נוצרת מחויבות ללמוד את השיעור ביחד. דבר הקרוי נישואין. עם ההתפתחות של בני הזוג אינה באותו קצב, הם נפרדים (גירושין) ומוצאים כל אחד בן זוג אופטימלי אחר, שיעזור להם לצמוח באופן אופטימלי, נכון לעכשיו. (לעתים הפרידה היא רגשית בלבד)
אם ´השיעור´ לא נלמד, הם ימגנטו בן זוג שייצג להם את אותם שיעורים שלא נלמדו עם בן הזוג הקודם. זהו הבסיס ל´משימה´ של הנשמות על הפלנטה הזאת. המשימה היא להגיע לשלמות עצמית, שכל הנקודות בבסיס הנשמה תהיינה מוארות. בלעדי זה, לא תיתכן שלמות של דפוס העל. של היקום. L&L TALYA

Tal_Ya_Tal

New member
היי ליזה../images/Emo42.gif../images/Emo24.gif../images/Emo42.gifברוכה הבא

הספרים עליהם המליצה לך אופליה הם באמת מצוינים. וכך גם התקדשות, שהו לדעתי ספר חובה לכל מי שעושה את דרכו הרוחנית. מומלץ. הייתי מוסיפה לרשימה גם את ספרה של דניז לין "גלגולי העבר-חלומות ההווה" בקשר לשאלתך על דמיון מודרך, ובכן צריך לברר קודם כל את המושג דמיון מהו בעצם דמיון?! תמיד למדו אותנו שדמיון זה ´משהו´ שלא מתרחש במציאות. א-ב-ל, מהי ´מציאות´?!?!?! אנשים מן השורה, מתיחסים רק ל´מציאות הפיזית´ שהם חווים, כמשהו ממשי. בעוד שמציאויות אסטרליות (שנתפשות בעמצאות חושים עדינים יותר מן החושים הפיזיים)נחשבות כ´דמיון´ ואולם, כמישהי שכבר התחילה את דרכה הרוחנית (קראת את התקדשות ואת יושבת בקבוצת מודעות נעזרת בדמיון מודרך), את בודאי יודעת, שה´מציאות הפיזית´ שלנו, היא תוצר של המחשבות והרגשות שלנו. ככל שאנו מסוגלים לבנות ביתר דיוק את המבנים בעולם האסטרלי(העולם הכוכבי, עולם הרגש) כך הם יופיעו מהר יותר בחיינו הפיזיים. ´במציאות´.
העולם האסטרלי(עולם הדמיון) מכיל כ150 רבדים. הוא עצום ורחב ידיים הרבה יותר מן העולם הפיזי שלנו.כמובן בשל היותו פחות צפוף, תדרי התנודה שלו מהירים יותר. לכן, כל מחשבה מתממשת שם כהרף עין. בעולם האסטרלי, שיש הקוראים לו ´רובד החלומות´, ישנם שטחים שבהם מתקיימות יצירותיהם האסטרליות (חלומות) של אנשים אחרים וישנם שטחים הפתוחים ליצירה של יצירות חדשות באמצעות הדמייה (טולפה-על פי הטיבטים), חזון וכד´. אז עכשיו, אחרי שאנו יודעים זאת, בואו ננסה להגדיר מחדש, מהו דמיון ומהי מציאות?!?! על פי התפישה הרוחנית המובהקת, העולם בו אנו חיים הוא עולם האשלייה:(מאיה);(זמן חלום). והעולם האמיתי, שאותו השכל מסתיר מאתנו, הוא עולם של אחדות עם המוחלט. אז בואי נשאל שוב. מהו דמיון ומהי מציאות?!?! המחזאי ברנהרד שאו אמר: "העולם הוא במה ואנחנו השחקנים". לא רבים הבינו למה התכוון. אנשים המתיחסים לחיינו הפיזיים כמו לעולם האמיתי, הם בעצם שחקנים ´שנרדמו על הבמה´ הם מזדהים כל כך עם הדמות שהם משחקים, ששכחו שהם בעצם, מגלמים דמות במחזה ושמאחרי הקלעים הם מישהו אחר לגמרי. הם המהות האמיתית. ה-א-ח-ד.
מקווה שזה עונה לך. (אמנם בעקיפין....)
L&L TAYA

liza26

New member
בוקר נפלא ../images/Emo39.gif

תודה על קבלת הפנים ועל התשובה המאלפת.
שכחתי לציין שאת הדמיון המודרך עשיתי בעבר כיון שהמורה עברה עיר ועדיין לא מצאתי מסגרת שנראית לי , אז אני מנסה להתפתח קצת לבד בעזרת הטארוט , ספרים וכמובן הפורום. שאלתי על דמיון כי לפעמים יש לי כל מיני "הבזקים" של תמונות שחלקם ראיתי גם בדמיון המודרך. מה גם שלפעמים יש לי מחשבות על דברים רעים שכאילו קורים ומיד אני מתעשתת ומנסה בכוח לחשוב על משהו טוב כדי לשנות את המציאות. למדתי שלמחשבה יש המון כוח לשנות את המציאות בגלל זה אני מנסה לחשוב חיובי אפילו זה דמיוני כמו לחשוב על פיות או גמדים-זה תמיד משמח אותי.

Tal_Ya_Tal

New member
נכון, ליזה../images/Emo42.gif../images/Emo142.gif../images/Emo42.gifלמחשבה

יש כח רב אבל גם לרגש יש כח אדיר. במיוחד כשהו חובר למחשבה. לכן, כדאי שגם הרגשות יהיו הרמוניים ולא רק המחשבות. (בכוונה אינני משתמשת במושגים ´שלילי´ או ´חיובי´ כי זה עניין של השקפה.)´טוב´ ו´רע´ הם עניין של שיפוט. הרמוני ודיס הרמוני זה עניין של זרימה או אי זרימה. בניה או הרס. וזה מה שקובע. אם המחשבה והרגש בונים, החיים יהיו יותר זורמים. אם הם הרסניים, כך יהיו גם החיים.
L&L TALYA נ.ב. קראת את ´שיחות עם אלוהים´?! מומלץ ביותר! כל הטרילוגיה וכך גם ספרי ההמשך: ´ידידות עם אלוהים´ ו´אחדות עם אלוהים´ למה אני שואלת? כי שם מוצע לנו להחליף את המילה ´אלוהים´ עם המילה ´חיים´

liza26

New member
ספר מדהים ../images/Emo70.gif

שיחות עם אלוהים ממש ספר מדהים למרות שיש לי קצת בעיה עם זה שמישהו ממש דיבר עם אלוהים אז אני מעדיפה להתיחס לזה כאל שיחה עם מלאך בדרגה ממש גבוהה
כרגע אני קוראת את "השיבה הביתה" של לי קרול שמתקשר את קריון- ספר נורא מעניין. לפני 3 שנים הייתי בסדנה "מדיטציית המראה" -שיטה שפותחה ע"י תקשור. בפגישה האחרונה הצלחתי לראות ישות מדהימה שנראית כמו מלאך ואפילו אמרתי את השם שלה. את האמת, לא ממש התיחסתי ברצינות וחשבתי תמיד שדמיינתי אותה. לפני שבועיים הייתי בחדר מיון וכל הגוף רעד לי מפחד ופתאום אותו שם עלה לי בראש והדבר הראשון ששאלתי אותה " את איתי?" וראיתי אותה (בדמיון שלי) דמינתי אותה מלטפת את ראשי והפחד החל לחלוף לאט לאט. ואני שוב שואלת האם אני מדמיינת את כל זה ?? אני כל כך רוצה להאמין שזה קרה באמת אבל אני עדיין לא מצליחה להבין אצלי מתי נגמר הדמיון ומתחיל ה"תקשור" האמיתי. אוף.

Tal_Ya_Tal

New member
אצל רובנו זה ככה ליזה../images/Emo42.gifאין הבדל

רב בין דמיון לתקשור. את פשוט צריכה להאמין יותר למה שאת מקבלת
ובאשר ל´תקשר את אלוהים´, נכון שזה נראה כאילו ´אלוהים לא מדבר עם כל אחד´ אבל אם תחשבי שאלוהים זה כל מה שיש, כי אין בלתו, כי הוא חובק כל, כי כל מה שאנו רואים ביקום, כולל מלאכים, הכל א-ח-ד. אחדות מוחלטת!!! שנקראת א-ל-ו-ה-י-ם ורק דעות קדומות שראו את אלוהים כישות רמת מעלה הנמצאת מעל הכל, יכול לחוש לא ראוי לדבר עם אלוהים. אולם אם תחשבי, שאת נחה בתוך אלוהים, שאת בתו, כפי שכולנו בניו ובנותיו, האם לא הגיוני שמישהו יוכל לדבר עם אביו או עם אמו?!?"כי מי הוא אור העולם חוץ מבן האלוהים ? זוהי פשוט הצהרה של האמת אודותייך. זוהי איפוא היפוכה של הצהרה מתוך גאוה, שחצנות או מרמה עצמית.אין היא מתארת את התפישה העצמית שיצרת.... בשביל האגו, רעיון היום הוא גולת הכותרת של האדרה עצמית.אבל האגו אינו מבין ענווה מהי, והוא טועעה לראות בה השפלה עצמית. ענווה פירושה להיענות לתפקידך בגאולה ואי קבלת כל תפקיד אחר.התעקשות שאינך יכול שהועיד לך אלוהים, אינה ענווה.רק שחצנות יכולה לטעון שהתפקיד הזה לא בשבילך נועד ושחצנות נובעת תמיד מן האגו." /קורס בניסים/ספר עבודה לתלמידים /שיעור 61/עמ´ 86 L&L TALYA

liza26

New member
אני עדיין מנסה לעכל את כל זה ../images/Emo9.gif

אגו...אגו... רק המילה הזו נותנת תחושה של שויצריות וחומה נצורה.
אני משערת שכל הרוחניות הזו אצלי נובעת מהרצון שלהגיע לאיזה מקום של שלווה. לא שקט, אלא שלווה. לקבל כל דבר בלי הסיר לחץ ששורק אצלי בבטן בכל פעם שמגיעה בשורה לא טובה
תמיד אני קוראת שאנשים עושים מדיטציות ומגיעים לשלוות הנפש והכל טוב ויפה אבל אני לא מצליחה לשבת אפילו 5 דקות ולחשוב שאני בשדה פרחים
אני גם קוראת על אנשים שעשו STOP לחיים שלהם והתחילו דרך חדשה רוחנית וזה לא כל אחד יכול לעשות , השאלה היא איך לשלב את הכל ביחד? מבולבלת ושואלת ליזה

Tal_Ya_Tal

New member
שלווה היא תוצר לואי../images/Emo42.gif../images/Emo39.gif../images/Emo42.gif

של מספר גורמים קודם כל, שלווה קשורה במצב התודעה שלך. זאת אומרת שאם את ´עושה מדיטציה´ רק על מנת להרגיע את התודעה, זוהי רק עזרה זמנית. בדיוק כמו לקבל כבלים מהשכן כשהאוטו לא מתניע בבקר. אבל בסופו של דבר יהיה צורך ללכת למוסך. כי כמה פעמים כבר אפשר לבקש כבלים מהשכן בבקר?!? שינוי מצב התודעה, קורה גם כאשר עושים מדיטציה של התבוננות פנימה, על מנת להבין את התהליכים של העצמי כצופה מן הצד. וגם כאשר מפתחים גישה שונה לחיים. או דרך הסתכלות אחרת על העולם. נקודת מבט רחבה יותר, הוליסטית יותר. כאשר את לומדת להתבונן על חייך כצופה מהצד, את לא מגיבה אינסטינקטיבית/רגשית על כל מה שקורה בחייך. אלא מתבוננת בכך מנקודת ראות יותר מפוקחת, פחות שיפוטית, פחות מעורבת ויותר סלחנית כלפי עצמך וכלפי אחרים המעורבים בחייך או בסביבתך הקרובה זה מה שיוצר את השלווה L&L TALYA

למעלה