עוגת שיש אוורירית
יש במאמרים עוגת שיש אוורירית/מגזין שף מקור התמונה:אילנית12 תבנית בקוטר 26 או 2 תבניות אינגליש החומרים: 6 ביצים כוס וחצי סוכר 1 סוכר ווניל 1 אבקת אפיה 3 כפות שמן מיץ וקליפה מגוררת מחצי לימון ו2 כפות מים כוס ושלושת רבעי קמח. לצבע החום: 2 כפות סוכר 2 כפות קקאו 2 כפות מים 100 גרם מרגרינה או חמאה 1 כפית תמצית ווניל 2 כפות רום,או ליקר אחר. ההכנה: מכינים קודם את תערובת החומה: שמים את הקקאו,הסוכר,המים,מחממים על להבה בינונית עד שמתקבל נוזל,להוסיף את המרגרינה,ומערבבים עד שהיא נמסה. מורידים מהאש מוסיפים את הווניל והרום, מערבבים ומצננים. הכנת העוגה: מקציפים את החלבונים,עם הסוכר להוסיף את הווניל,אבקת האפיה,מקציפים לקצף יציב,מערבלים באיטיות את החלמונים,השמן המיץ והקליפת לימון.והמים. מוסיפים את הקמח ןמערבבים ביד. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית. כעת יוצקים את התערובת החומה שהתקררה, לתוך העיסה שהשארנו בקערה.,מערבבים בתנועות קיפול.יוצקים את העיסה לתוך התבנית ומערבבים בתנועות סיבוביות,לקבלת דוגמת שיש, אופים כשעה 170 180 מעלות.עד שקיסם יוצא יבש.שומרים יומים בטמפרטורת החדר,או עד חודשיים במקפיא.