מריבות בין אחים

../images/Emo36.gif מריבות בין אחים ../images/Emo26.gif

מה אתם עושים במצבים בהם האחים רבים, אצלי זה מצב שממש משגע אותי, נועה הבת שלי בת שש עוד מעט יודעת להעסיק את עצמה מצויין וילדה שקטה מאוד, ואילו זיו בן שנה ו-8 כל הזמן מציק לה ללא הפסקה, כל מה שיש לה ביד הוא רוצה וצורח וזה ממש מטרף אותי, אין מנוחה גם לנועה, מה הייתן עושות במצבי?

RB28

New member
במריבות קלות של הילדים....

אני לא מתערבת,אני אומרת להם שהם ילדים גדולים ויכולים לפתור את המריבות שלהם בעצמם. בד"כ זה עוזר,אולי בגלל הקרבת גיל שלהם (4.5,3.5 ) אם הם רבים ברצינות,וזה מגיע לשלב של לפני מכות בינהם אני לוקחת אותם,מסבירה להם שהם אחים ואני מצפה מהם לא לריב.אולי זאת לא הדרך הכי טובה. לפעמים זה גם נגמר בצעקות,שלי, שתהיה לך שבת שקטה ושלווה. RB

חני ב

New member
הגעת לגיל???????? ../images/Emo6.gif

אצלי יש הפרש של 5 שנים. חשבתי שזה לא יהיה בביתי (תמימה שכמוני) אבל ... אז מה עושים? 1. לא מתערבים עד כמה שאפשר. רק כאשר זה מגיע לאלימות, כמובן שאי אפשר לשתוק. התייעצתי גם עם פסיכולוג ילדים. 2. קוראים את הספר "אחים ללא יריבות". עדיין לא סיימתי אותו, אבל הוא מאד מאד מומלץ. נותן טיפים ומה כדאי לא לומר, ואיך להסתדר, ואיך לא לעשות השוואות ביניהם. בקיצור, כדאי לך לקנות.

אני לא מתערבת אלא אם כן מדובר

במצב של חיים או מוות ודווקא לקטנה ולא לגדולות. אני נותנת לילדים להסתדר לבד וגם אם הצרחות הן עד לב השמיים אני לא נוהגת להתערב. הם צריכות ללמוד להסתדר שיש ילד קטן בבית.

גם אצלנו מצב דומה...

מורני כבר בת 10 וקצת ומתן בן שנתיים ו3/4. הוא מציק לה ורוצה כמעט כל דבר שלה או שנמצא בידה. כשהוא היה קטן יותר דחקנו בה לפעמים לוותר לו (ואולי זו הייתה טעות) והיום אנחנו לא מתערבים כל כך כי הוא יודע להשיג ממנה את מה שהוא רוצה והיא מצד שני איננה מוותרת לו תמיד ולפעמים מצליחה לתמרן אותו ולפעמים יש גם מכות (הוא מרביץ לה) והיא לא מוותרת ומחזירה למרות כל תחנונינו...בקיצור הבלאגן חוגג וגם אנחנו מנסים להתמודד ולהסביר לקטן שישתמש יותר בכישורי הדיבור ולגדולה שתתן לו דוגא וזה לא תמיד עובד...

מריבות בין אחים תגובה../images/Emo24.gif

שלום רב, מריבות בין אחים, זוהי סצינה טיפוסית המתרחשת כמעט מידי יום כמעט בכל משפחה. מריבות בין אחים באות בעיקר כדי למשוך תשומת לב של ההורים.יש ילדים המנסים בדרך זו למצוא את מקומם במשפחה. יש המתחילים לרי על מנת ליצור קואליציה עם אחד ההורים. התערבות ההורים במריבות לא מאפשרת לילדים לפתח בינהם יחסים טובים, לא מאפשרת להם להתמודד זה עם זה. בד"כ ילדים יודעים להכות בבטן הרכה של ההורה. זיו, גם בגילו הפעוט, קולט שהמריבה "מטריפה" אותך. משמעות הדבר שאת מגיבה בצורה זו ואחרת וסביר להניח שזיו מרוויח , באופן לא מודע, משהו מתגובה זו. חשוב לא להתערב במריבות ולהעביר לילדים מסר של :"אנו סומכים עליכם שתסתדרו לבד" מתוך מקום של לסמוך ולא מתוך אי אכפתיות. תרי קלינמן- מנחת הורים מוסמכת- מנהלת פורום יחסי הורים וילדים 597

למעלה