שאלות שונות

SHARON 103

New member
שאלה על ורידים בולטים...

שלום, אני בן 18 ויש לי בעיה שמציקה לי קצת אני די רזה ויש לי ורידים שמאוד בולטים לי בקרסול כלפי חוץ. שאלתי את הרופא שלי והוא אמר שזה לא משהו רציני (מבלי להסתכל על זה אפילו) אבל לא נעים לי לראות את זה וזה לא אסתטי ואולי אפילו מעיד על משהו? מה אתם אומרים? יש לזה פתרון ואולי אפילו הסבר עפ"י הרפואה המשלימה? תודה לכולם

הטסת רופאים לראש פינה

בעקבות הכתבה שראיתי היום בתכנית "השבוע שהיה" בערוץ 2 , אני (בעקבותי בטח יבואו עוד) מתנדב להטיס חינם לראש פינה וחזרה רופאים מתנדבים (בתנאי שהם יהיו באמת מתנדבים) הכל חינם אין כסף בטיסה שבועית אחת (הלוך ושוב ז"א אמתין להם עד סיום תפקידם) מי שיש לו קשר לרופאים הללו, מוזמן ליצור איתי קשר במסר אישי. כיום אני בבית חולה בשפעת, אך בודאי תוך כחמשה ימים כבר אוכל להתנדב.

איפה ללמוד דיקור?

שלום חברים, לאחר הרבה שנים של התלבטויות ותאר אקדמי בנושא רחוק מעבודת מטפל, החלטתי ללמוד רפואה סינית, כאשר נושא עיקרי יהיה דיקור. אם תוכלו לעצור לרגע ולתת לי המלצה באיזה מקום כדאי ללמוד זה עשוי מאוד לעזור לי. כמובן, אני עושה בירורים בעצמי, אישית מצא חן בעיני מכללת אלימה (לא, אני לא דתי). מה דעתכם? תודה, ושיהיה לכם יום מצוין.

שמפיין1

New member
מה עושים עם תופעת גזים לא נעימה?../images/Emo46.gif

אני בן 35 סובל מתופעה של גזים רבים במשך היום, במיוחד אחרי חומוס קטניות,תפוחים,תפוזים. האם יש פיתרון?האם יש תרופה למניעה או להקלה? תודה.

ChicoAnimado

New member
שינה מרובה

יש לי עניין, אני לא בטוח שזאת בעיה, אך אני גם לא בטוח שזה תקין. אני ישן 12 שעות ביום, כאשר אני מתעורר פעם אחת באמצע וחוזר לישון מיד. כאשר אני משאיר פתח לכניסת אור אני מתעורר מוקדם יותר וישן בצורה "תקינה" יותר (פחות שעות). האם עליי לתת לגוף לישון 12 שעות או שעליי להגביל אותו? עד היום לא הייתי מסוגל לקבוע אם הגבלת השינה המרובה גרמה לי לעייפות כלשהי.. תודה ערן

0 אור 0

New member
בודאי

צריך להתאים את התזונה לרגישות האישית - להמעיט או להסיר לחלוטין את המזונות/צירופי מזון שגורמים לך לאי נעימות, או לשלב אותם עם גורמים מאזנים (כגון קימל, תה עם נענע/מנטה/שיבה, קמומיל, מטה) במקביל כדאי לחזק ולאזן את מערכת העיכול באמצעות טיפול הוליסטי (למשל רפלקסולוגיה, צמחי מרפא או רפואה סינית), כמו כן חשוב מאד לשלב בסדר יומך פעילות גופנית שתאפשר לשחרר את הגזים ולהפעיל את מערכות השרירים בגוף.

ועוד קוראים לך ערן

תישן ותהנה אם אתה יכול ואם זה לא מפריע לך ולאחרים את מהלך החיים, אם כן זה מפריע וזה שינוי שלא כתמול שלשום ואם נילווים לכך עוד תופעות וסימפטומים שלא בהכרח קשורים לשינה, אתה זקוק לטיפול.

yperelman

New member
אם פנית

לפורום יתכן שמשהו מציק וכדאי לברר מה. האם זה התזוזה מ"הנורמה" המקובלת או משהו עמוק יותר

שינה

12 שעות שינה זה הרבה, יחסית. אתה מתעורר מוקדם יותר כשנכנס אור השמש, כי אור, במיוחד אור חזק, מסדיר את מגנון השינה-ערות. לישון עם חלון פתוח זו אחת מדרכי הטיפול לאנשים שסובלים מ"שעון ביולוגי הפוך" (המונח הרפואי הוא "פאזת שינה דחויה", לפרטים נוספים אתה יכול לעשות חיפוש בפורום) כשמנגנוני השינה והערות סדירים, השינה איכותית יותר ולכן האדם זקוק לפחות שעות. יכולות להיות כמה סיבות לשינה המרובה: 1. סיבה פיזיולוגית, שקשורה להפרשות הורמונים שקשורים בשינה ובערות. 2. שינה לא איכותית, בעטיה אתה זקוק ליותר שעות. 3. חוסר מוטיבציה לקום בבוקר, שיעמום וחוסר אתגר. 4. רצון לברוח מהמציאות, או קושי רגשי אחר. 5. מחלות שונות, למשל מחלת הנשיקה, שהזכירו כאן, או תסמונת התשישות הכרונית, או בעיה בריאותית אחרת. 6. חולשה גדולה, שיכולה לנבוע מסיבות שונות. 7. יכול להיות שכך אתה בנוי ושאין בזה בעיה. השאלות ששאלו אותך, לגבי הרגלי חיים ועוד, רלוונטיות לשם האבחנה. מתי אתה הולך לישון? האם אתה עוסק בפעילות גופנית, ובאלו שעות? האם אתה עובד בעבודה קבועה, האם במשמרות?

vv56305

New member
כדור שינה טבעי

שלום, אני עומדת לטוס טיסה ממושכת של קרוב ל-20 שעות, והייתי רוצה להתעניין אם קיים איזשהו כדור שינה טבעי ללא מרשם רופא. בתודה.

לא כל מה שבלי מרשם הוא טבעי!!!

כמובן שלא אמליץ על כדורי שינה בפורום זה, רק חשוב להבין כי קיימות תרופות שונות שקיבלו אישור להמכר ללא מרשם רופא וכמוהן גם מס' תרופות העוזרות לשינה, אך זה לא אומר כי הן טבעיות, גם אדויל, אקמול ואופטלגין נמכרים ללא מרשם. נסי שתיית חליטה של קמומיל ופסיפלורה, שימי אוזניים והקשיבי למוסיקה רגועה ואולי יתמזל מזלך ותרדמי.... לילה טוב וטיסה נעימה.

יש מלטונין

זהו החומר המופרש מבלוטת האיצטרובל עם ערב ועוזר לנו להירדם. לא יודעת אם בארץ ניתן לקנות (בארה"ב כן) ( אני בכלל בעד לקפל ניירות (אוריגאמי) וללמד את כולם.)

korkusal

New member
איזה חיסון מתאים נגד חלודה

אני פועל ייצור עובד בניקוי חול , בחדר מלא אבק ולא מספיק כשאני חובש מסכה.

yperelman

New member
שאלה

מהו העיסוק שלך/העבודה שלך במהלך רוב שעות היום?

אין זים לעיכול

הדרך הקלה ביותר היא אי אכילת מזון שעלול לגרום לך לתופעות אלו. במידה ואתה לא מוכן לוותר (ואני איתך, איך אפשר בלי חומוס) ישנם תוספים שונים שיכולים להקל על תהליך העיכול, שלעיתים קשה כאשר מדובר בקטניות. אתה יכול לשקול נטילת אנזימי עיכול לאחר כל ארוחה חלבונית.

למעלה