עוגת הדבש של רקדנית הרוח

אורא

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif עוגת הדבש של רקדנית הרוח

: -Pבוקר טוב, שלוש שאלות לי אליכם לגבי עוגת הדבש 1.כתוב במתכון תבנית 28´ עגולה, האם ניתן להשתמש בתבנית 26´ עגולה?? העוגה תצא שונה בצורתה באופן משמעותי?? 2. קורט מוסקט,האם זה בערך כפית מוסקט מגורד?? 3. אני צריכה לקחת את העוגה לחיפה לחג, כיצד הכי טוב לשמור עליה?? וקטנה אחרונה חביבה, העוגה פרווה נכון??? תודה ויום טוב לכולם אור
 

בי

New member
תשובות

1. אם תעשה בתבנית 26 במקום 28 אז או שתהיה לך עוגה גבוהה יותר, או שהכמות תהיה מעבר למה שהתבנית יכולה להכיל והעיסה תגלוש. לכן, בהתאם, יש לי 2 הצעות: או להוריד חלק מהעיסה ולעשות עוגה אישית קטנה, כמו מאפין, או לאפות את כל המסה בתבנית 26, אבל לשים מסביב לשולי התבנית נייר אפיה כמו לסופלה, כלומר לחתוך רצועות של נייר אפיה (את הגליונות פשוט לחתוך ל 4) ולהדביק אותן לדפנות עם טיפה מהעיסה או עם נקודות של מרגרינה, ואז העוגה תעלה לגובה בצורה ישרה ולא תגלוש. לא הכנתי את העוגה הספציפית הזאת ולכן אינני יודעת איך היא מתנהגת. 2.כפית מוסקט??? אם צריך כפית אז כותבים כפית. בד"כ קורט הוא משהו על קצה הסכין. טיפה. אל תשכח שבמוסקט תמי יש להשתמש בחסכנות. וחוצמזה, לא כולם אוהבים שכל התבלינים משתלטים על טעם הדבש. אם יש לך אגוז, תן לו 3-2 גירודים וזהו. אם יש לך תבליו יבש, תן לו ניעור אחד ודי. 3. מנסיון בשינוע עוגות, הטוב ביותר הוא פשוט להשאיר את העוגה בתבנית וכך להסיע אותה. כשתגיע תעביר לצלחת הגשה. בכל צורה אחרת היא תישבר לך. עד הנסיעה שמור אותה בשקית ניילון. עוגות דבש מגיעות למיטבן לאחר כמה ימים, כך שתוכל לאפות מראש. 4. ברור שהעוגה פרוו. ראית במתכון איזה מרכיב חלבי? וגם אם היה, אפשר היה בוודאי להמיר אותו.
 

אורא

New member
תודה בי.. אז ככה......../images/Emo140.gif

קודם כל ולפני הכל אני בחורה ומשום מה את תמיד פונה אלי בלשון זכר... 1. לגבי תבנית - אני אקנה ב 4 שף תבנית 28´ עגולה קפיצית. 2. לגבי מוסקט, תודה על התשובה יש לי אגוז אני אגרד. 3. לגבי שינוע והכנה, אני חשבתי להכין ברביעי בערב או חמישי בערב, אני אקח את העוגה ביום שישי בבוקר, תארז ותיסע על פי עצתך. 4. שאלתי לגבי הפוורה ליתר ביטחון, ראיתי שאין מוצרים חלביים במתכון אבל בשביל השקט הנפשי והבטחון שאלתי שוב בכל אופן המון תודה ושנה טובה
 
למעלה