זקוקה לעצה - חתולה מפוחדת

tiffycat

New member
../images/Emo35.gif../images/Emo20.gif זקוקה לעצה - חתולה מפוחדת ../images/Emo250.gif

יש לי שני חתולים מדהימים (אח ואחות) - רומיאו וססינה. הם גדלו ביחד ומעולם לא נפרדו. תמיד שחקו ביחד, ישנו ביחד ובילו את הימים צמודים. כמו שספרתי כאן בפורום, רומיוא אבד כמעט שבוע ימים ורק ביום שישי האחרון מצאתי אותו לאחר שהצליח להכנס לאחר שנכנס לדירה של השכנה. הוא עבר את ההרפתקאה בשלום וחזר לחיים רגיילים כאלו כלום לא קרה. לעומת זאת, אחותו סיינה נראית לגמרי בטראומה. היה לה מאוד קשה בשבוע שהוא לא היה - חיפשה אותו בכל מקום ויללה שבוע בבית לבדה. אבל מאז שחזר, היא די מתעלמת ממנו במקרה הטוב. ההתנהגות שלה גם מוזרה - ולרב מסתובבת בבית עם זנב בין הרגליים, נראית מאויימת ומפוחדת כל פעם שרומיאו מתקרב אליה. היא לא רוצה להיות בכלל בקרבתו! אני מנסה להרגיע אותה ולתת לה המון ליטופים ותשומת לב אבל זה לא ממש עוזר. לעומת זאת, אלי היא מגיבה רגיל. האם זה יעבור? יש משהו שאני יכולה לעשות להרגיע אותה ולקרב אותה שוב לרומיאו? תודה על כל עצה!
צרפתי תמונה של שניהם - כרגע זה לא נראה כך.....|

יש לך מושג למה היא מתנהגת ככה?

אני דודה של רומאו וסיאנה
יכול להיות שהריח שלו השתנה והיא לא מזהה אותו? יש איזה דרך לזרז את התהליך?

enbalush

New member
היא צריכה לעכל את האירוע, קשה לעבור מטראומה ל

לשמחה, הוא מאוד משמעותי בשבילה, תשמרי עליהם. ואם הם לא מעוקרים אז מהר מהר.

dimitrygo

Active member
מנהל
כן זו יכולה להיות אחת מהסיבות להתנהגות כזאת

אני לא יודע אם אפשר לעשות משהו, אולי לנסות את השלבים האחרונים של תהליך הכרות בין שני חתולים, כלומר להאכיל אותם ביחד במשהוא טעים ולשחק איתם ביחד.

tiffycat

New member
../images/Emo221.gifתודנ על העצות ../images/Emo23.gif

תודה על העצות....נסיתי לקרב עם אוכל, משחקים ופינוקים.....אבל סיינה מתעלמת גם ממני וגם מרומיאו. אולי היא צריכה פשוט זמן אבל זה מוזר - רומיאו שבילה את השבוע מחוץ לבית נונשלנטי לגמרי ואילו סיינה שהייתה אתי ורגועה כל השבוע, כעת היא זו שנראית מאויימת ומדוכאת! נחכה ונראה....

tiffycat

New member
תודה על המחמאה...../images/Emo13.gif

החתולים רוכלים IAMS דגים ופעם בשבוע מתפנקים עם FANCY FEAST. נראה לי שזה פשוט בגנים - האמא הייתה סוג של סיאמית והאבא חתול רחוב - ילדי תערובת יפים! הנא עוד תמונה של סייאנה - לפני שהתחילה רק להתחבא ממני ומרומיאו

tenen

New member
הריח שלו השתנה קצת בטיול :)

תסתכלי אחורה בפורום ותראי שחתולים שמגיבים כך זה דבר נורמלי לחלוטין למשל שחתול חוזר מהווטרינר עם ריחות חדשים. תחשבי שהחתולה שלך שגרה רק בבית לא כל כך מכירה את כל הריחות שבחוץ והיא קצת בהלם מהריח שלו, יעבור לו הריח והיא תחזור לעצמה, תני לה עוד שבוע :)

lupoN

New member
הי. האם יש מעט הטבה ועידון?

רק אוכל לשתף שקרה אצלי דבר קצת דומה - כששתי חתולות חזרו ממרפאת הוטרינר, האחרים ששהו בבית פיתחו מתח רב. אחת מהן ממש הייתה נסערת, נהמה, שלחה כפות שלופות ציפורניים והכישה (מה שקוראים כאן נשפה). היא ישבה מבודדת ומכונסת בפינה, סמורת פרווה, לא נתנה להתקרב, במיוחד לחתול שהיא תמיד החברה הכי טובה בעולם שלו (אפשר לראות באחד הסרטונים שלי). גם הוא היה פחות רגוע. קצת יצרתי בינהם חיץ ולקחתי אותה לאמא שלה לינוק כדי להירגע ולספוג ריחות (רלוונטי רק למקרה הספציפי הזה...). בכל אופן, הרגיעה הייתה זמנית (גם משהו) והמתח שרר עוד זמן מה, אך חלף מעצמו, ולמעשה, ללא התערבותי. מקווה שיסתדר גם אצלך, וכמה משמח שהוא שב הביתה. חיישני שינויים

העניינים התסדרו בעזרת קצת בושם

מעדכנת בשביל אחותי
הצעתי לה לנגב אותם קצת עם מגבונים והיא שכללה את הרעיון והתיזה על שניהם בושם ועכשיו כבר נראה שחוזרים לשגרה של הרמוניה. תודה על כל העצות והתמיכה וגמר חתימה טובה.

tiffycat

New member
../images/Emo20.gif האהבה חזרה לרומיאו וסיינה - מתוקים ביחד!

תודה לכולם על העצות. החתולים שלי כנראה ריח של בושם של קליניק על ריחות אחרים.....כמה שעות אחרי הבושם הם כבר שוב צמודים ביחד. כיף לראות אותם כך... גמר חתימה טוב לכולם!

B0NB0N

New member
../images/Emo41.gif תעשי העברת ריחות ../images/Emo26.gif

רומיאו כנראה חזר עם ריחות שונים שמפחידים את ססינה. העברת ריחות תרגיע את העניינים - זה עזר לי פלאים כשבונבון חזר אחרי חודש ימים בהם הלך לאיבוד (מזמן). ואיך עושים העברת ריחות? יש כמה דרכים. אפשר לקחת מגבון לח ובהתחלה תנגבי את הגוף של ססינה ועם מגבון זה תנגבי את הגוף של רומיאו. אפשר עם אבקת ניקוי יבש של חתולים - למרוח על שניהם ואז הריח שלהם משתווה. מה שאת מתארת כ"כ מזכיר לי את "קבלת הפנים" שקיבלו את בונבון (ז"ל) שני חתוליי דאז, אני עשיתי העברת ריחות במוס לניקוי חתולים ומייד אחרי זה, כאילו לא קרה כלום ושום שערות עומדות מפחד.

למעלה