ankilosing spondylitis

4364201

New member
../images/Emo35.gifankilosing spondylitis

שלום אני בן 37 וחולה במחלה זו. עפ"י הידע הרפואי מקצועי יש קשר גנטי לפריצת המחלה והוא האנטיגן HLA-B27 הקיים בקרב רוב החולים במחלה. בבדיקה שבצעתי לא נימצא אנטיגן זה בגופי.רוב המחקרים עוסקים באנטיגן זה , ואין התייחסות לאותם חולים שאנטיגן זה לא קיים בדמם. כיצד אני יכול לברר ע"ב חומר רפואי עדכני / מחקרים , מהו הגורם שהביא לפרוץ המחלה אצלי ואצל נוספים שלא נושאים גן זה על גופם?

אנקילוזינג ספומדיליטיס

HLA B27 אמנם חיובי באחוז גבוה של חולי אנקילוזינס - בעולם המערבי הוא נמצא בשכיחות שעולה על 95 % אך בארץ רק ב כ 75% מן החולים ניתן לאתר את האנטיגן - HLA B27 אינו הגורם היחיד- בתחום הגנטי, ישנם גורמים נוספים מוכרים שלא ניתן לבדוק אותם בבדיקות שגרתיות ( אלא רק במחקר ) וישנם גם כנראה גורמים סביבתיים- אני מבינה את סקרנותך אך אין תועלת רבה בלחפש את "הסיבה" - צריך פשוט לטפל במחלה - אם אכן זאת האבחנה

4364201

New member
אנקילוזינג ספונדיליטיס

ראשית תודה על התשובה. ברשותך אני בכל זאת מתעקש על חיפוש הסיבה [וסיבותי עימי :)] וזאת כמובן ללא קשר לטיפול. האם תוכל להמליץ על ספרות מקצועית, מכון מחקר בארץ / בעולם וכיוב'. חשוב לי לדעת האם בספרי הלימוד הרפואיים העדכניים מקובלים דבריך, משמע הרפואה מכירה בגורמים נוספים [כיצד אני יכול לבצע את הבדיקות הלא שיגרתיות , ואיפה?]. כמו כן האם ספרי הרפואה העדכניים מתייחסים באופן ברור או ברמת השערה גבוהה לגורמים סביבתיים ללא קשר לHLA-27?

גורמים גנטיים

תוכל להיכנס ל PUBMED - יש הרבה מאד מאמרים בנושא- חוקר בשם REVEILLE J פרסם הרבה מאד מאמרים על הגורמים הגנטיים באנקילוזינג ספונדיליטיס - לדוגמא :Curr Rheumatol Rep. 2004 Apr;6(2):117-25. Related Articles, Links Curr Rheumatol Rep. 2004 Apr;6(2):117-25. The genetic basis of spondyloarthritis. Reveille JD. וכן ספרי הרפואה מתייחסים רבות לתרומה של הגורמים הסביבתיים לרקע הגנטי -

4364201

New member
גורמים סביבתיים

שוב תודה. אני מחפש דווקא את הספרות העוסקת בתרומה הסביבתית. כפי שציינתי אין לי את האנטיגן HLAB27, ורוב רובה של הספרות בנושא הגנטי מתייחסת לאנטיגן זה, כך שמבחינתי זה פחות רלוונטי.

ראשל34

New member
תיקון קטן......

שלום לך..... ד"ר אלקיים היא אישה.....ולא גבר. שמה ד"ר אורי אלקיים והיא סגנית למנהל המחלקה הראומטולוגית באיכילוב. אם אתה רוצה להרגיש טוב ומהר..... כדאי שתפגוש אותה. בהצלחה מכל הלב.

4364201

New member
גורמים סביבתיים

אופס פיספסתי.... מקווה שאף אחת/ד לא נפגע/ה. מקווה לקבל בכל זאת התייחסות לבקשתי להפנייה לספרי לימוד רפואיים עדכניים הדנים בנושא הגורם הסביבתי [TRIGGER]. איזה גורמים סביבתיים מוכרים כיום?

4364201

New member
תשובההההההה

שלום דר' מדוע את לא עונה? אני ממתין לתשובה מה8/6....

למעלה