שאלה לעודיות, וגם לאלה שלא

lulalo

New member
../images/Emo35.gifשאלה לעודיות, וגם לאלה שלא

האם לדעתכן מקום ההתמחות משמעותי לחיפוש העבודה בהמשך? כלומר- אם התמחתי בנזיקין זה ימנע ממני לעבוד במשרד שמתעסק בבנקים והוצל"פ? אם התמחתי באזרחי, אני יכולה לעסוק בפלילי? ואתן בתור עו"ד ותיקות, הייתן לוקחות עו"ד שהתמחה בתחום אחר (בהנחה ששאר הנתונים מתאימים + המלצות מעולות ממקום ההתמחות). תודה
 

משקולת

New member
בעיקרון כן

תראי, אין מניעה מוחלטת לשנות תחום, ויש עו"ד ששינו תחום והצליחו, אבל הרבה יותר קל להתברג לתחום ספציפי כשכבר יש לך איזשהו רקע בנושא. רוב המודעות היום שמציעות עבודה לעו"ד (שגם הן מעטות מאוד) דורשות נסיון של שנה-שנתיים לפחות בתחום שבו מטפל המשרד.
 

הנצנצית

New member
זה לא סוף פסוק, אבל זה בהחלט משפיע

אני, למשל, התחלתי כאן טרום התמחות ... ונתקעתי עד היום
רוב החברים שלי נשארו באותו תחום בו התמחו. אם את באה מתחום אחר, יהיה לך קצת קשה להתברג בתור עו"ד צעירה שהרגע קיבלה רשיון, אבל לא חסרים משרדים שיהיו מוכנים ללמד אותך את התחום מהתחלה (אולי השכר שיוצע יהיה נמוך יותר בהתחלה), ואחרי שנה-שנתיים של ניסיון אף אחד כבר לא ישאל אותך איפה עשית התמחות.
 

lulalo

New member
ולחלק השני?

הייתן לוקחות עו"ד שהתמחה בתחום אחר?
 

הנצנצית

New member
אם זה היה המשרד שלי

אני נאלצת להשיב שהייתי מעדיפה מישהו שהתמחה בתחום של המשרד, כי אני רואה שהרבה פעמים לעורכי הדין הותיקים אין ראש - ובדרך כלל גם אין זמן - ללמד את הצעירים את כל ה- א'-ב' של התחום מחדש.
 

lulalo

New member
תודה על הכנות, אבל...

ניתוח משפטי, סדרי דין וכו' זה משהו שלומדים בכל התמחות לא? נגיד שאני רוצה לעבוד במשרד שמתעסק,למשל, בנזיקין
אחרי שהתמחתי בבנקים והוצל"פ, לפני שאני אתחיל לחפש עבודה בנזיקין אני אשב ואעשה מחקר- אלמד את החומר על בוריו, אולי אפילו אנתח איזה קייס נזיקי או פס"ד. ואז אני אבוא עלייך עו"ד נצנץ לראיון (נגיד שתסכימי לראיין אותי
) לא תתיחסי אליי ברצינות גם אם לא עשיתי התמחות בתחום? ממש, אבל ממש חשוב לי לשמוע את הדעות שלכן.
 

הנצנצית

New member
בואי נראה ...

ניתוח משפטי לומדים בכל התמחות .... זה נכון ... אבל בכל זאת יש הבדל בין התחומים. סדרי דין זה דבר מאוד מאוד חשוב בנזיקין למשל, ותתפלאי לשמוע שיש לי הרבה חברים שמתעסקים בתחום המסחרי שאין להם מושג קלוש בעניין, שלא לדבר על זה שהם אף פעם לא ראו את ביהמ"ש מבפנים (הם כמובן יודעים דברים אחרים שאני בחיים לא שמעתי עליהם, בן ?). ואם כבר מדברים על נזיקין או כל תחום ספציפי צר אחר - הייתי אומרת כזה דבר ... אם את יודעת שאת מתכוונת לעבור מתחום לתחום, את ההתמחות עדיף לעשות בתחום הרחב יותר. אם את עושה התמחות בנזיקין - שזה סה"כ סכום צר - יהיה לך קשה יותר לצאת אחרי זה החוצה לעבוד בתחום אחר. הכיוון ההפוך הוא פשוט יותר. הבנת למה אני מתכוונת ?
 

עששית

New member
זה תלוי במה

אני התמחיתי בפלילי, עבדתי בדיני עבודה, ועכשיו אני עובדת בבית משפט (בעיקר בנזיקין). אבל בתקופה כזו, שכל אחד מתמחה בתחום מסוים (הכוונה מכיר את התחום וכו'), ויש המון עובדים פוטנציאליים, המעבידים מעדיפים עובדים עם נסיון בתחום הספציפי.
 

אמיקה

New member
תשובה מקוצרת ../images/Emo9.gif

מכיוון שכבר עניתי לך במסר בצורה מפורטת, פה אני רק אציין שלדעתי עו"ד טוב יכול בקלות ללמוד את רוב תחומי המשפט, ומה שחשוב לי לדעת - כמעסיקה -האם הוא עו"ד טוב, האם הוא - או היא רכש כלים שיסייעו לו להיות עו"ד טוב - בין אם זה ניסיון בהופעות, בין אם זה ניסיון בניסוח כתבי טענות או חוזים, עבודה מול קהל וכיו"ב. אני יכולה להעיד על עצמי, כמי שעשתה התמחות הכי פלילית שיש (פשעים חמורים), שהעובדה שהתמחתי בתחום שונה בתכלית מזה שאני עוסקת כיום, מעולם לא עמדה לי לרועץ, בקטע המקצועי גרידא ("מקצועי גרידא, ז"א - אני לא מתייחסת לשאלת מציאת מקום עבודה כמובן). מבחינתי, ההתמחות נתנה לי כלים - למדתי מה זה בימ"ש, למדתי מה זה עו"ד,למדתי לנסח כתבי בי-דין כמו שצריך (לא ממש כתבי בי-דין, יותר נכון פס"ד
), קראתי סיכומים, למדתי מה זה ראיות, חזקות, מה השימוש שנעשה בהם, מה זה הלכה ואיך מיישמים אותה בפועל (למשל הלכות מעצרים - פשוט) למדתי מי "הקליינטים" ואיך להתנהג איתם, התוודעתי לעולם המשפט והצלחתי לבצע יפה את מה שהיה מוטל עלי. מכאן לקחתי את זה לתחום שונה בתכלית, ועדיין - ראיות זה ראיות סדרי דין הם סדרי דין וגם אם קיים שינוי - וקיים - בין הדין הפלילי לאזרחי, השימוש הפרצודרה הוא עדיין אותו שימוש. השימוש בחוק הוא אותו שימוש בהלכה - כנ"ל האנשים הם אנשים משפט הוא משפט שופט הוא שופט בקיצור, הרעיון הוא תמיד אותו רעיון המהות, ז"א - הדין הספציפי, זה עניין נלמד. עו"ד שיודע לקרוא חוק והלכה ולעשות בהם שימוש נכון יכול לעשות את זה בכל תחום. עו"ד שיודע להופיע עם תיק - יופיע טוב עם כל תיק, מה זה משנה מה המטריה הספציפית? נכון שניסיון בתחום מסויים הוא יתרון נכון גם שיש תחומים ספיציפיים שצריך יותר להתנסות בהם מאחרים (למשל מיסים, למשל נזיקין) אבל ניסיון זה עניין נרכש ובכל הכבוד להתמחות - שנה ניסיון של מתמחה (בכ"ז לא עו"ד) בתחום מסויים זה לא כל כך משמעותי, בטח לא בראיה ארוכת טווח. בקיצור לדעתי זה לא כזה עקרוני, התחום בו התמחית. טוב, לא יצא כ"כ קצר
 

שקדייה

New member
מה-זה מקוצרת....../images/Emo8.gif

כמובן שהכל יחסי בחיים... אצלך זו באמת מקוצרת! יאללה מכות, יאללה.....
 

lulalo

New member
אז אני אבוא למשרד

שלך לחפש עבודה! נצנצית- אני מסכימה שכל תחום הוא שונה, אבל אם אני אעשה את אותה "עבודת מחקר" לפני, לא יהיה לי סיכוי? אני מתמחה בפלילי, רוב הסיכויים שלא תהיה לי עבודה בתחום אח"כ (מדינה, תקנים וכו, יש פתרון טוב יותר מזה??? תמיד האמנתי שאם רוצים משהו באמת, ועובדים קשה כדי להשיג אותו- מצליחים. אני מקוה שאני לא טועה, אחרת בעוד 9 חודשים אני אהיה שוב בנקודת ההתחלה.
 

הנצנצית

New member
לו-לה-לי-לנו

ברור !!!! לרגע לא אמרתי שאין סיכוי !!!! שאלת אם יש העדפה לבוגרי התמחות בתחום מסוים וביקשת תשובה כנה. אמרתי לך שכן. עם זאת. אם את טובה ואם יש לך רצון ואת עובדת קשה - ברור שתצליחי להשיג מה שתרצי !!!!
 

lulalo

New member
../images/Emo6.gif דרך אגב

אם אני אמשיך ככה אין לי סיכוי להמלצה טובה!!! אפשר לקבל המלצה מעו"דיות הפורום??? רק להבהרה - הדיון נפתח עקב זה שלחברה שלי דפקו ברז, והיא צריכה למצוא עכשיו, 3 חודשים אחרי, התמחות חדשה. ואני, בתמימותי, חשבתי שמתמחים דופקים ברז למאמנים- ולא ההפך, אבל כבר יש 3 מקרים הפוכים שאני יודעת עליהם. מעניין כמה עוד קיימים. מה, יש, לי, עם, הפסיקים, האלה????
 

אמיקה

New member
חחחחחחחחחח

תבואי, יש פה כל מה שאת צריכה - טלפונים, פקסים, מחשב עם חיבור
תראי תשמעי עשרות מתמחים כל שנה יוצאים לשוק מביהמ"ש ומהפרקליטות - כולם "התמחו" בפלילי, ורובם מוצאים עבודה לאו דווקא בתחום (לדעתי אין כ"כ הרבה עו"ד פליליים ממילא) אני אז הסתכלתי על זה כהזדמנות להציץ בעולם שאח"כ לא יהיה לי שום נגיעה אליו. הפלילי הוא "זוהר", מסעיר, מבחינת הנסיבות והעילות (לא מעניין מבחינת עבודת המשפטן - זה די פשוט, בעיקר ראיות), שווה הצצה בהחלט. יהיה בסדר
 

lulalo

New member
תודה!

זה, על רגל אחת, היה השיקול שלי לעשות פה את ההתמחות עד עכשיו (חוץ ממאמן שברח) לא התאכזבתי.
 

משקולת

New member
חייבת להוסיף כמה דברים

אני מצטערת על הגישה המעט פסימית, אך לאור המצב היום בשוק קשה (עד קשה מאוד) לעו"ד צעיר למצוא עבודה גם ככה, ובתחום שונה ממה שהוא התמחה בו- קשה שבעתיים.
היתרון בהתמחות בתחום מסויים והמשך עיסוק בו- מכירים עו"ד ואנשים בתחום, והמעבר אח"כ יכול להיות יותר חלק. למשל, בתחום המעמד האישי- זו קליקה די קטנה, וסביר להניח שהמתמחה , כשיוצא לו להצטרף לבוס לבתי המשפט, פוגש את רוב עוה"ד בתחום, ואח"כ יכול לפנות אליהם בצורה עצמאית כדי לנסות להתקבל לעבודה.(ולא "סתם" לירות באפלה ולשלוח קו"ח לכל משרד שנמצא בדפי זהב).
בנוגע לפרקליטויות, נכון שלא בהכרח מי שהמתחה בפלילי ימשיך בפלילי, אך פרקליטות שונה מאשר משרד קטן שמתמחה בתחום ספציפי, התמחות בבתי משפט או התמחויות אחרות. לבוגרי פרקליטויות יש איזושהי יוקרה בשוק, ולכן קל להם להשתלב יותר מלאחרים.
היום, לא מעט עו"ד צעירים נעזרים בפרוטקציה/היכרות אישית או איך שתקראו לזה. כמובן שכאן כללי המשחק משתנים, וייתכן שעו"ד כזה, על אף שאין לו ידע בתחום ספציפי, יוכל להתברג במשרד ואילו חברו ,אשר אינו בעל נתונים פחות מבטיחים, יישאר בחוץ.
 

אמיקה

New member
תשובה מרוכזת לשתיכן ../images/Emo13.gif

לולה - לא יכולה להתאפק: השיקול המרכזי שלי כשהתלכתי להתמחות בביהמ"ש היה.... זולה יוקרתית
ולמשקולת, קצת יותר ברצינות: לא זכרתי שאת עו"ד, אבל בב"ח לך בכל מקרה
(ממש "רצינות" אמיקה
) תראי, תשמעי - אני לא מסכימה עם הכוכבית הראשונה, השניה והשלישית שלך, במיוחד לא השניה. אני כעו"ד ממש, אבל ממש, (ובאמת סליחה מכל המתמחים הצופים) לא מחזיקה ממתמחים, דווקא כי הייתי כוו פעם, ואני מכירה היטב את ההבדל בין איך הייתי כמתמחה ואיך אני כעו"ד. כשאני בבימ"ש, אני "לא רואה" את המתמחים, אני "מדברת" רק עם העו"ד. צריך להיות באמת מתמחה יוצא דופן (ופגשתי גם כאלו, במיוחד אלו שמתמחים משנה א') כדי שאני באמת אכיר את המתמחה ואזכור מי ומה הוא ובפרט - אתרשם שמדובר במשפטן "מנוסה" בתחום. אני יכולה רק לציין איך זה נראה מכאן, ואני חושבת - שוב, באמת באמת בלי להעליב ובלי להפחית מכבודו שלי איש - שרוב עוה"ד כאן יסכימו איתי. בנוגע לפרקליטות, שוב - מכאן, קשה לומר שעו"ד פרטיים מחזיקים ממתמחים של הפרקליטות. זו עבודה שונה לגמרי, ולפחות אני לא הייתי מעסיקה מישהו שהתמחה בפרקליטות. הייתי מעדיפה מישהו ממשרד פרטי. מתמחים של ביהמ"ש עומדים בסדר עדיפות גבוה יותר - לדעתי - ממתמחים של פרקליטות (לפחות הם ראו בימ"ש, מבפנים), ומתמחים ממשרדים פרטיים - הכי נכון למשרד פרטי. שוב, לדעתי האישית. ובנוגע ל"קשה למצוא עבודה" - כבר אמרתי כאן, ונוכחתי לראות במו עיני - מי שרוצה למצוא עבודה, מוצא. הכל עניין של נכונות. הצרה היא שרוב המתמחים והסטודנטים לא "רואים" משרדים שלא כתוב עליהם "ש.הורביץ" ועד שהם מגיעים להכרה שיש עוד איזה שניים שלושה עשרת אלפים משרדים ראויים לא פחות,לוקח להם זמן...
 

lulalo

New member
../images/Emo10.gif

אז אני לא אבוא לחפש אצלך עבודה. רק הערה, מתמחה של פרקליטות (במחוזות) מנהל תיקים לגמרי לבד מההתחלה ועד הסוף כולל ליטיגציה (מאחר ואני במדינה אין לי את הזכות הזו).
 
למעלה