שאלה בנושא דבקים (לפסיפס בעיקר)

06S01A1975

New member
../images/Emo35.gifשאלה בנושא דבקים (לפסיפס בעיקר)

אני צריך לבנות פסיפס הפוך שאותו אני הולך ל"הטביע" על שולחן ולכן אני מחפש דבק טוב שניתן למוסס לאחר ההדבקה ההפוכה (דבק פלסטי לא אפקטיבי כי השטח יחסית גדול) שמעתי על דבק על בסיס אציטון בשם "פרלוייד" שאלו כדורים שממיסים באציטון ואז מורחים על רשת עם הפסיפס ומסירים עם אציטון לאחר הטבעת הפסיפס. השאלה כזו... איפה אני יכול למצוא דבק כזה באיזור המרכז??? או כמובן אם התנסיתם בפרוייקט דומה ואתם מכירים טכניקה אחרת (להסיר את הפלטה מהשולחן בלתי אפשרי,ולהוסיף שכבת דיקט יקר ועלון להתעוות מהנוזלים)

לא הבנתי .... למה דבק פלסטי לא טוב ? אתה בטוח שאתה מבין את השיטה ? הסבר קטן, לאחר הדבקת הפסיפס באופן הפוך על נייר או קרטון, מדביקים באופן קבוע את הפלטה מעל, כך שאתה חייב להפוך את השולחן. לאחר מכן הופכים חזרה, ומסירים את הנייר. עוד על שיטה תוכל לקרוא בספר "עיצובים במוזייקה".

רשר

Well-known member
מנהל
שיטת העבודה הכפולה והמשקל העודף

פלטה לשולחן עם יציקת בטון כבדה, עבה וגסה למראה, נסה את השיטה הקלה: משטח מגרניט פורצלן או קרמיקה (יש בשוק 60X60) או שיש 12 מ"מ לריצוף, אפשר לבקש דוגמא או שארית ברוב החנויות עליו מדביקים את הפסיפס בדבק קרמיקה, את הרווחים ממלאים ברובה בכל צבע שתרצה, התאוצאה פלטה בעובי 10-13 מ"מ חזקה עמידה לנצח, את הפלטה מניחים על כל מבנה שרוצים עם חיבור בדבק או בברגים שמכינים מראש במשטח התחתון,

3תיתי

New member
אם משתמשים בקרמיקה באותו עובי

אין כל צורך בשיטה ההפוכה. הכי פשוט לעשות פסיפס זכוכית. מרבית הזכוכיות באות פחות או יותר באותו עובי וחוסכים את העונש של העבודה הכפולה. גם הצבעים מוצלחים מאד

למעלה