טיפוח וקיפוח

../images/Emo35.gif טיפוח וקיפוח

לאחרונה התוודעתי להורים לילדים בעלי צרכים מיוחדים, שנאלצים להאבק מרה ברשויות למען קבלת תקציבים לילדיהם, המשולבים בכיתות החינוך הרגיל. מדובר בילדים, שיש להם היכולת לתפקד בכיתה רגילה תוך סיוע, ששילובם תחת הפנייתם למערכת החינוך המיוחד חוסכת למשרד החינוך הרבה מאוד כסף, ושבעתיד יהיו לבוגרים עצמאיים. הכתבה הבאה הזניקה אותי לשמיים. למה אותם הורים (שהם עצמם וכך גם ילדיהם כשיבגרו) מתפרנסים עצמאית, משלמים מיסים, משרתים בצה"ל וכיוצ"ב, נאלצים להסתפק בסיוע חלקי ולממן מכיסם את החלק הנותר, בעוד שילדי החרדים זוכים לתיקצוב ציבורי משולש?! כנראה שלאלוהים פתרונים,,,

אטיוד5

Active member
נכון, לאלהים פתרונים

ומכיון שאיננו קים, הצביעי שינוי. להם יש פתרונים של ממש.

../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יאצפן

New member
טיפוח

עענה חל בקצרה, הציבור אדיש, כל מערכת הבקרה שלנו, על הממשלה לוקה בחסר, בגלל האדישות, ואנחנו נשלם, וביוקר על המחדלים שלנו, כי בסוף נהיה מדינת שנור, ונושיט ונפשוט יד שיעזרו לנו, כי בטיפשוטנו אנו אוחזים, וחבל. שאלי שאלה אחרת ויש הרבה, למה חייל שמשרת מקבל פרוטות, ובחור ישיבה מקבל אלפי שקלים, ולא תורם כלום למדינה? תגובתך שלאלוהים פתרונים, טעות היא, בנו הפיתרון, אך כסילים אנו.

בוקר טוב אליהו! אופסס...סליחה שואלת

ועדיין את לא שולטת בנושא... אותם הורים משלמים הכל או כמעט הכל מכיסם. הסיוע אינו חלקי, הוא סמלי במקרה הטוב עד לא קיים בכלל. לעיתים עדיף לוותר עליו משום היותו חסר משמעות ולפנות לגורם פרטי רציני כדי לא לשגע את הילד עם שני גורמים מטפלים. ותני לחדש לך עוד- גם הילדים בחינוך הממלכתי הדתי, לא החרדי, זוכים לתקצוב גדול יותר מילדים בחינוך הממלכתי הרגיל. מספר התלמידים בכיתה קטן שם יותר ומקורות המימון רבים יותר. בחינוך המיוחד עצמו, על אף שהוא עולה למדינה יותר, גם כן נדרשים ההורים לשלם למטפלים פרטיים אם הם רוצים טיפול נאות ורציני לעומת חלקי ובינוני בתוך בתי הספר. לצערי המידע שלי מהימן. הקיצוצים שנעשים במערכות החינוך הרגיל לגבי ילדים בעלי צרכים מיוחדים ובחינוך המיוחד הופכים את הסיוע הקיים למגוחך. הייתי אחראית על תפקוד של מוסדות במערכות האלה וזו בדיוק הסיבה שעזבתי. גם כאם לילד בעל צרכים מיוחד אני חווה זאת בצד השני של המתרס מידי יום ביומו ולמודת מלחמות במערכות האלה משני צידי המתרס. למה זה ככה? כי מי שיש לו פוטנציאל סחיטה גדול יותר זוכה במדינה שלנו. שינוי לא תעזור, הבועה שלה התפוצצה מזמן- עובדה שיש דיונים איתה לגבי ממשלה עם חרדים בכל פעם שעולה נושא שינוי הרכב הממשלה. חוץ מלצעוק אין שם כלום מעבר לגזענות לשמה, כשחרדים אשכנזים מתקבלים על-ידה וחרדים מזרחיים לא. ומה נשאר לנו לעשות כשהכל כה מושחת ? לא יודעת. אז הצבעתי שינוי והחרדים בתמונה כמו גם השחיתות. אולי צריך להרוס הכל ולבנות מהתחלה... אבל זה לא מעשי. כן , אני מודה. המצב הפך אותי ללוזרית.

פוטנציאל סחיטה

איזו שאלה. זה מכל כיוון אפשרי. למה, אנחנו חיים כאילו במדינה מסודרת?? גם לי יש ילד עם צרכים מיוחדים. תודה לאל זה מהכיוון ההפוך (הוא הוגדר כמחונן יתרה) אבל זה בהחלט קורא להשקעה. בבית הספר אין לו כמעט מה לעשות. כל מה שמסבירים הוא יודע בשניה ואחר כך.. אין לו מה לעשות בשיעורים. למזלי המורה שלו טולרנטית לזה והיא מרשה לו לעזור לאחרים או לקרוא משהו אחר או סתם לעשות מה שהוא רוצה.. אז לא התפתחה פה בעיית משמעת.. ועכשיו - כשסוף סוף יש לנו אבחנה וגם הצעות לטיפול (יום בשבוע הוא ילמד במקום אחר המיועד לילדים עם צרכים מיוחדים מהסוג הזה) צריך לשלם - והרבה. אז אני לא אמנע ממנו את זה כי אני יכולה - אבל אם לא הייתי יכולה לשלם את זה?!

פןטנציאל סחיטה 2

יותר מאלף שקל(!!) צריכה לעלות תחבושת מיוחדת שהיא חלק מהטיפול החיוני, שבתי צריכה לעבור. קופת חולים תחזיר 80% מזה. למה?? אז אני בסוף אקבל את זה חזרה מהתביעה. אבל אם זו לא הייתה תאונת דרכים??

אטיוד5

Active member
שינוי עזרה ...

על ביטול והורדות קצבאות משמעותיות למשפחות מרובות ילדים החל מהילד ה-Xי ומעלה שמעת? זה היה בלתי אפשרי בלי שינוי בממשלה. ועוד היד נטויה. והיא תעזור עוד, אם תתמכי בה גם להבא. הסיבה היחידה שלא נבנית עכשיו ממשלת אחדות עם שינוי והעבודה היא לא בגלל שינוי אלא בגלל האופורטוניסט סילבן ועוד כמה ליכודניקים. אז אם אין ברירה אז אין ברירה, ועדיף שינוי עם חרדים מאשר חרדים בלי שינוי. ועם זאת - עדיין לא נאמרה המילה האחרונה. נחיה ונראה.

קראתי

אבל שני דברים: 1. היחס בין העשייה למספר המנדטים לא מרשים אותי. 2. האמירה של טומי לפיד ביום הבחירות, שיישב בממשלה עם יהדות התורה אבל לא עם ש"ס אינה משה מאוזניי. גזענות לשמה בעיניי. אילו הייתי שומעת אותה לפני שהלכתי לקלפי הייתי חוסכת לי את הדרך. בעיניי אין הבדל בין חרדים אשכנזים לאחרים- כולם רוצים לכפות עליי דרך לא לי.

אטיוד5

Active member
זה לא פורום פוליטיקה פה ...

אבל מצד שני זה בקושי פורום בכלל, חחחח. אז ככה: יש הבדל גדול בין ש"ס ליהדות התורה. זה לא ענין של אשכנזים-ספרדים בכלל. זה ענין של מידת השחיתות. לאגודה בדרך כלל אין שרים. מכסימום סגני שרים. זה מרחיק אותם ממוקדי כח והשפעה וממון. דבר שני, מתקשר לראשון - ש"ס היא המפלגה הכי מושחתת, הכי מסואבת שאי פעם קמה במדינת ישראל. בעצם יותר ממושחתת ומסואבת (כי כל המפלגות הן כאלה, כי השלטון משחית מטבעו) - היא פשוט אוסף של פ ו ש ע י ם. רוב החכים שלה כבר בילו בחדרי חקירות במשטרה. חלקם כבר ביקרו גם בין כתלי הכלא, ולא בתור אמנים אורחים.

נדמה לי

ששינוי יצאה בראש ובראשונה נגד הכפייה הדתית. בנקודה זו אין הבדל בין המפלגות החרדיות. יהדות התורה בווריאציות הקודמות שלה היא זו שהנהיגה את הכפייה, לשבת איתה, כי היא "רק קצת מושחתת" זה תירוץ עלוב שבא לאפשר לטומי לפיד להשביע את תאוות השלטון שלו, תוך ויתור על חלק מההעקרונות שלשמם הצביעו לו אנשים כמוני. זה לא פורום פןליטיקה ולכן כדי להפסיק את השרשור הזה, בכל מקרה לא נושיע אפילו את עצמנו... וסליחה על הפסימיות.

אטיוד5

Active member
ניסיתי להסביר

למה ש"ס לא ראויה לשבת באף ממשלה, ללא קשר לשינוי. גם אם שינוי תהיה באופוזיציה לא הייתי רוצה לראות את ש"ס בממשלה. לא חסרים נושאים נוספים, חוץ משחיתות, שבגינם לא הייתי רוצה לראות את ש"ס שם. (מערכות חינוך, למשל) אל תשכחי שש"ס מפלגה גדולה בהרבה מאגודה. לכן שיעור הכפיה הדתית שהיא יכולה לאכוף גם הוא גדול לאין ערוך.

למעלה