חידת השחמט והדומינו

djdror

New member
../images/Emo35.gif חידת השחמט והדומינו

בלוח שחמט יש 64 ריבועים. יש לכם לוחיות דומינו מלבניות בגודל כזה שכל לוחית מכסה שני ריבועים של שחמט. 32 ריבועים כאלה יכסו את כל הלוח. עכשיו: מורידים משתי פינות נגדיות את הריבוע הפינתי, ונותנים לכם 31 לוחיות של דומינו. השאלה היא אם יש לכם דרך בעזרת הלוחיות לכסות את 62 הריבועים הנותרים. מי שמכיר - אל תהיה חזיר!!! לא לגלות. מי שלא מכיר - מוזמן לנסות. יתקבלו תשובות מנומקות בלבד.

דRדכוסי

New member
והנה קובץ הDOC בתמונה

למה לשים כקובץ DOC שאפשר תמונה? זה גם חוסך זמן וזה יותר נח והתמונה בקובץ DOC ממש קטנה בכל מקרה, ניסיתי להגדיל קצת ת´תמונה (זה איבד קצת (הרבה) איכות)

djdror

New member
תסביר לי איך..

איך העברת אותו לקבץ כזה. אני הורדתי את התמונה מגוגל, העברתי לצייר ואפילו מחקתי שני ריבועים,כמו בחידה. אבל זה יצא קובץ מאד גדול ולכן לא נשלח.

swirrrly

New member
אני כבר אענה ../images/Emo118.gif

כשאתה שומר את הקובץ יש לך אפשרות בחירה בתור איזה סוג לשמור אותו.. הכי מומלץ קובץ GIF זה מוריד את הגודל הכי הרבה, כמיטב ידיעתי.. אחריו JPG, והסוג BMP זה השמירה האוטומטית של הצייר, לכן בדרך כלל כששומרים בצייר, הקובץ שנשמר לוקח הרבה זכרון. אם איכות התמונה לא חשובה, אז פשוט קח את שתי *המומלצים*. ואני רואה שהורדת מהאנטרנט את התמונה, אז מקסימום היית נותן לינק בלי כל הבלאגנים
.

djdror

New member
../images/Emo51.gif על ההסבר

כעת כשהחכמתי אני יכול לשלוח את הקובץ כמו שצריך.לעיונכם. חוצמזה - מה עם פתרונות?

djdror

New member
מכירים או לא פותרים?

מה קורה פה? חידה כזאת יפה - ואין לה שום תגובה?

Prophet

New member
../images/Emo62.gifניסיתי שעה ו...../images/Emo129.gif

אני חושב שאי אפשר ! תמיד יוצא T כזה !!! התשובה היא אי אפשר

djdror

New member
נגיד ש....

אתה צודק. השאלה היא: למה?????????? וכאן מסתתר כל היופי של השאלה!!!!

djdror

New member
סבלנות ידידי ../images/Emo140.gif

גם ככה אמרתי מקודם יותר מדי. בוא ניתן גם לאחרים הזדמנות. מבטיח תשובה יותר מאוחר. נ.ב. : אם אין לך סבלנות ותבקש יפה אז אני אשלח לך מסר עם הפתרון.

noseman

New member
נראה לי ש...

אי אפשר. בגלל שלא משנה איך נשים אותם. תמיד כל אחד מהם ייפול על משבצת אחת שחורה ואחת לבנה. ואם נוציא שתי משבצות שחורות (כמו בציור) זה אומר שלא כולם ייכנסו כי "פיצלנו" שתי קוביות.

djdror

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo127.gif יפה מאוד

ולמי שלא הבין. כל לוחית דומינו מכסה ריבוע אחד שחור וריבוע אחד לבן. ברגע שהוצאנו שני ריבועים מפינות נגדיות, הרי שהוצאנו שני ריבועים באותו הצבע. איך שלא נסדר את 30 לוחיות הדומינו הראשונות בסוף נישאר עם שני ריבועים בני אותו הצבעולוחית דומינו אחת לא מסוגלת לכסות שני ריבועים כאלה. אז לProphet ידידי - מזלך שניסית רק שעה, כי גם יום שלם לא היה עוזר לך. ביי...

Gal6

New member
גרוע!

אם לפחות היה פתרון זאת היתה חידה יפה אבל אין, סתם ניסיתי מלא פעמים ולא הגעתי לכלום...

למעלה