לשבת -
לקידוש

gilads

New member
../images/Emo32.gif לשבת - ../images/Emo48.gif לקידוש

לא קשור לאודיו אבל בעניין של כמה חברים בפורום: הניסיון הייני של מסתכם באמרלד ריזלינג או צ´יליאני אדום ועל פי רוב אין לי כימיה טובה עם אלכוהול - הוא מתפקד ככדור שינה שדורש לצידו כדור נגד כאב ראש. אתמול, שתיתי/לגמתי יין איטלקי יוצא דופן. השם:MASI AMARONE 1997 קניתי אותו בוינה ב - 200 ש"ח בהמלצת בן דודי אנין היין. היה תענוג - הטעם וההשפעה על הכיוונויות של גלי המוח. מעולם לא נהניתי כך מיין. מישהו מכיר ושותף להערכה? איך מומלץ לשמר את חצי הבקבוק שנותר? שבת שלום

ש.פ.ד

New member
אמרונה:

מדובר בדרך מיוחדת לייצור יין שהתפתחה באיטליה (אני לא זוכר באיזה אזור כי איני מומחה ביינות איטלקיים). היין מיוצר, למעשה, מצימוקים. כיוון שריכוז הנוזלים בחומר הגלם נמוך, עולה בהתאמה ריכוז הסוכרים, ולכן, לאחר סיום התסיסה, נוצר בד"כ יין עם ריכוז אלקוהול גבוה מהממוצע (13.5-14.5%). כמו בכל סוג יין, יש בינהם גרועים, טובים ונפלאים. אתה כנראה "נפלת" על אחד טוב! לשתות מייד! יין לא נשמר לאורך זמן ואפילו אם נשמר בקירור ובווקום. אני מוכן "לעזור"

שוקי.

New member
ראשית אם כל כך טוב למה נישאר?

וכדי לשמור את היין יש לקנות בחנויות יין משאבת ווקום עם פקקים מיוחדים.[דבר לא יקר במיוחד] המשאבה מרוקנת את האןיר בבקבוק וחמצון היין נימנע.וגם כך רצוי לשמור במקום אפל וקריר ולא ליותר משבוע שבועיים.

gilads

New member
אני משתדל להבחין בין איכות לכמות

עוד כוסית אחת ויכולת ההבחנה שלי הייתה מיטשטשת..
ההצעה של ש.פ.ד נראית לי ישימה יותר
נקווה שהוא יישמר עד הערב יכול להיות שאחרי שעה הרגשתי שינוי ריאלי (לא פסיכולוגי) בטעם של היין? - נהייה קצת יותר חמוץ.

DeeBee

New member
אמרונה מיוצר מענבי וולפוליצ´לה,

ואין לו איזור גידול קבוע - מדובר, כפי שהיטיב להסביר ש.פ.ד., בשיטת ייצור. פקק הואקום שהציע שוקי יאריך את תוחלת החיים של בקבוק פתוח ב-3-4 ימים (הישג נכבד למי שלא מעוניין לגמור בקבוק לאחר שהוא נפתח
). מנסיוני, אמרונה לא מתחבב על כל צרכן יין קל. מכיוון שבמחיר ששילמת באירופה סביר שרכשת אמרונה מוצלח, ברור שהוא יתפתח ככל שהוא ייחשף לאוויר (במקום חמיצות, נסה לאתר בו ניחוחות חדשים או טעמים ש ´הסתתרו´ כשהוא נפתח). כדי שלא להפוך את התגובה ל
לגמרי, אציין רק זאת - באיטליה נוהגים בד"כ ללגום אמרונה בסוף ארוחה, עם הגבינות. ליווי מוזיקלי מומלץ (לטעמי) - בלדות ג´אז או בלוז משובח.

rafip1

New member
הדרך הטבה לשימור

היין היא בתוך מערכת העיכול כלל - יין פןתחים ושתים לא שומרים בקבוק פתוח. נקודה. אז אני לא יודע אם זה לא מאוחר אבל תהנה

למעלה