ליום ראשון בשבוע

דפנה מי

New member
קשירת כסא עם חגורת בטיחות

באוטו שלנו יש בכל שלושת המושבים בספסל האחורי חגורה אלכסונית. כשקושרים איתה את כסא הבטיחות היא לא "ננעלת" והכסא משייט לא בסיבובים חדים ועדי מודיעה: "אני נופלת". אני מודעים לבעיה ונוהגים בזהירות אבל זה נראה לי ממש לא בטיחותי. ניסינו לקבע עם מגבת אבל זה לא פטר את הבעיה. האם יש מעצור לחגורה כזו? האם יש פטנט אחר?

ללה11

New member
אצלנו יש מין וו כזה שנועל את החגורה

יש לנו ויקטורי של אוונפלו - יחד עם הכיסא הגיע וו שנראה קצת כמו האות H - ואיתו נועלים את החגורה האלכסונית. איזה כסא יש לכם? תבדקי בחוברת שקבלת עם הכיסא מה כתוב שם.

דפנה מי

New member
יש לנו טריומף של אוונפלו

עד שנמצא את החוברת את יכולה לנסות להסביר לי איך משתמשים בוו הזה?

ללה11

New member
בטח

אחרי שהשחלת את החגורה בתוך הכיסא - מחברים את החגורה - כלומר סוגרים אותה. "מתיישבים" על הכיסא - מבוגר ולא ילד, כדי להצמיד כמה שיותר, ומותחים את החגורה הכי חזק שאפשר. מחזיקים את שתי הרצועות של החגורה (זו של הכתף וזו של המותן) ביחד - כאילו מדובר באחד, ומלבישים את הוו על שתיהן ביחד, כלומר שהוו יתפוס את שתיהן ביחד, וזה כמה שיותר קרוב לנקודת החיבור (קרוב למושב). אם יש לך את הוו ביד את מבינה שהחגורה צריכה "להכנס" בצד אחד של ה-H ו"לצאת" בצד השני. זהו אני מקווה שהבנת... קצת קשה לכתוב...

דפנה מי

New member
../images/Emo51.gifרבה../images/Emo24.gif

אנסה להאמן על זה בערב בבית (ואולי גם אמצא את החוברת שלנו)

יש קליפס שמחבר את הרצועה האלכסונית

עם רצועת הבטן. מחברים כמה שיותר קרוב לבסיס. צריך ממש לשבת (המבוגר) על הברכיים על הכסא כשמחברים וזה מונע תזוזה שלו. לאוונפלו יש את הקליפסים האלו. לכו לחנות שמוכרת אותם ותגידו שאתם צריכים כזה. בדר"כ יש להם ספרים, כי זה משהו עם נטייה ללכת לאיבוד.

פיילאר

New member
ותיקה בניק שונה - מבקשת התייעצות

בני בן השלוש וחצי הולך כל בוקר לגן (פרטי), שם מקובל כי הילדים מביאים איתם משהו לנשנש בבוקר (עד לארוחת הבוקר). לרוב מדובר בדגני בוקר. עד כאן הכל בסדר מבחינתי. חברו הטוב ביותר של בני מגיע בבקרים לגן עם עוגיות ממולאות שוקולד, שוקולד, בייגלה ועוד כהנה וכהנה... בני, חברו הטוב ביותר זוכה להתכבד ממטעמים אלו השכם בבוקר. אחד הגבולות החשובים אצלינו בבית הוא שלא אוכלים ממתקים בבוקר. אותם אנחנו שומרים לאחה"צ כשחוזרים מהגן וגם אז הכמות מוגבלת. אני מרגישה שלא יהיה זה הוגן לדרוש מילדי שלא להתכבד. מצד שני אני מרגישה שלא בנח לבקש מהאם של החבר הטוב שלא להביא ממתקים לגן מסיבות שונות, מה גם שאין לי עניין להתערב בדרך החינוך שלה והתפריט שלהם. מה אתם אומרים? אשמח לשמוע.

שי ז.

New member
חלק מתפקידה הוא לדאוג שהילדים

לא יאכלו דברים שאסור להם. אם הילד יביא פיצוחים זה גם בסדר?

דפנה מי

New member
אצלינו בגן תלו שלט שמבקשים מההורים

לא לשלוח את הילדים עם ממתקים על הבוקר: זה יוצר מלא בעיות

תוליק 1

New member
גם אצלנו לא מרשים להביא ממתקים לגן

אבל מצד שני אין אצלנו נשנושים עד ארוחת הבוקר. נראה לי לא נכון לנשנש לפני הארוחה כי אחרת לא אוכלים את ארוחת הבוקר כראוי.

שירי ל

New member
../images/Emo31.gif ../images/Emo31.gif לא ראוי ולא יאה בגן

שכל ילד יכול להביא ככל העולה על רוחו. זה מאוד מרגיז. אצלינו בגן ראיתי השבוע ילדים עם ביסלי ועם תפוצ'יפס ב-8 בבוקר. מזעזע
למזלי הבנות שלי כל כך מחונכות בעניין הזה שהן אפילו לא מעלות על דעתן לבקש להכניס את זה לפה בשעה כזו אבל למה בכלל הן צריכות לעמוד במצב הזה? ילד שלא הצליח לאכול ארוחת בוקר - יכול לשבת במטבח של הגן על כיסא ולאכול. מה זה להסתובב עם זה בכל הגן? גם בבית מסתובבים ככה עם ארוחות? ממתקים ועוגיות - לא ולא. אם יש ילד שיהרג ובל יעבור ארוחת הבוקר היחידה שאמא שלו מוצאת ראויה זה ביסלי - שתחכה איתו 5 דקות בחוץ עד שיסיים. ממש לא מקובל.

מה דעתך לדבר עם הבן שלך?

לבקש ממנו לכבד את בקשתך? לומר לו שאם יאכל בבוקר לא יקבל ממתקים אחה"צ? לבנות את מערכת האמון בינכם, ללמד אותו לדחות סיפוקים? יש כאן את כל הקלפים לסיטואציה שאפשר להפיק ממנה המון! חבל לדעתי יהיה אם "תברחי" לשוחח עם האמא או הגננת. זה משהו שצריך להיות בינכם...

אני אומרת שתרדי מהעיניין

את לא יכולה לאמר לאמא כלום ואת לא יכולה למנוע מבנך להתכבד.

שירי ל

New member
אבל למה? ../images/Emo10.gif

למה אמא עם תרבות תזונה ירודה צריכה לקבוע את הטון ואמא שחשוב לה שהילד יאכל בריא צריכה להרים ידיים? ואם היה מדובר בילד שאלרגי לבוטנים? לחלב? אז כן היו נזעקים כולם? אז למה לא למנוע את הג'אנק?

גיל גל1

New member
איזו מכונת כביסה?

מתלבטים בין: AEG קריסטל, indesit מה כדאי? זוג +2 ילדים קטנים,תקציב-עד 3000 ש"ח,צריכה להיות אמינה חזקה עם אחריות טובה. 2 הראשונות כמעט אותו מחיר. השלישית זולה יותר אך כוללת רק שנה 1 אחריות. למי יש ניסיון איתן? מה עדיף דיגיטלי או מיכני?

למעלה