חשוב

שיאנה

New member
לא שזה קשור

אבל מקבלים כאן גם הודעות לא קשורות נכון? אני מפחדת שמעתם, ירושלימים יקרים שלי? פעם ראשונה שאני ממש מפחדת פעם ראשונה שאני נוסעת הביתה באוטובוס ובאמת חושבת איפה לעמוד ואיפה יש פחות סיכוי. מסתכלת סביבי לראות אם יש משהו מוזר. אף פעם לא הרגשתי ככה. אני קצת פטליסטית בתפיסת החיים שלי (או ליתר דיוק תפיסת המוות שלי), מה שצריך לקרות יקרה מתי שהוא צריך לקרות ואם אני אמורה למות אני אמות. אבל עכשיו מתחיל להראות לי שאני קצת מתגרה במוות נמצאת סביבו יותר מידי מסתכלת על הצל שלו יותר מידי. בסוף הוא ישים לב אלי. עכשיו הסטטיסטיקה מתחילה לצעוק לי שמשהו לא בסדר. שלא יכול להיות שהיו כ"כ הרבה פיגועים בעיר הזאת ושזה עוד לא פגע בי לא פגע באנשים סביבי, אהובי ליבי שרק המחשבה על חסרונם מטשטשת לי את המסך. מתישהו אני חייבת להכנס לסטטיסטיקה, היא תמיד מנצחת. עכשיו אני שוב חושבת על נטישת אהבת הארץ ולברוח מפה, לחיות במקום אחר, למצוא שם גבר אחר, להביא ילדים אחרים שלא ידעו כזו אימה. ושוב נזכרת שאין בזה טעם כי כל מי שחשוב לי בעולם הזה נמצא כאן, ולהציל את עצמי ממות פיזי לא בהכרח אומר שאתחמק גם מוות נפשי. מצטערת ליפול עליכם ככה ואני יודעת שאין כ"כ איך להגיב אבל היום אני ממש ממש מפחדת. קצת מטופש לבכות על משהו שעוד לא קרה...

oren 2020

New member
אהלן חברות וחברים! אני מתגייס!!!

כן כן... בגיל כמעט 20 אני סוף סוף מתגייס. (נקווה שהמוטיבציה תישאר... ) אחרי שניקיתי קצת ת'ראש באמסטרדם, הגיע גם זמני להפוך לירוק. ולא מדובר על הירוק של אמסטרדם... האייקון היחיד שנראה לי מתאים הוא זה :
אולי מדי פעם אני אואיל בטובי לרדת אל העם...
אז ביי לכם. נהניתי בחברתכם הווירטואלית...

יקירתי, אני תל אביבית

ועדיין שלחתי את הילדה לחוג במונית (לא יכולתי להסיע). כך שגם אני פוחדת.

jessy19

New member
../images/Emo49.gif ../images/Emo65.gif

מזל טוב לרגל גיוסך, אל תדאג אתה תהנה בשירות שלך כל עוד תעניק מעצמך ותפיק את המירב מהשירות וזאת החלטה שלך

שיאנה

New member
תודה

רעיון טוב לא יודעת מאיפה נפלה עלי הבעתה הזאת. סתם באסה.

unicornus

New member
היום אידו את יאסין ../images/Emo188.gif

העיפו אותו בסערה השמימה רק שהם שכחו מה קרה כשהם הטיסו את העייאש ההוא ואת כל הפיגועים שהיו אחר כך שאותם כינו "קפיצת מדרגה" בפיגוע שהיה בקריה בתל אביב כשירו על חיילים המשפחה שלי טיילו מהצד השני של הכביש...
גם אני פוחד וחרד ממה שקורה בכלל ובכל תחום את מזהה אוזלת יד ורוע צרוף ומיום ליום זה מסתבך יותר אני מעדיף להסתכל קדימה ולחפש את חצי הכוס המלאה אנחנו בוחרים את הדרך שבה אנו חיים את החיים ואופטימיות היא הדרך הכי בריאה לחיות אותם אנחנו נמות בסוף, במוקדם או במאוחר ודווקא כשהכל נראה כל כך שביר חשוב לחבק את מה שחשוב לאמץ את מה שטוב ולהתפלל שמחר לא נראה יותר צער

sh53

New member
פחד זה אנושיות ../images/Emo24.gif

אני חוזרת מת"א לכיוון פ"ת כל יום. שמעתי בצהריים את החדשות לגבי ר"ג, מקרה בודד, לא צריך להכנס לפאניקה - אבל כמובן שאני בפאניקה ומתחילה לתכנן כבר אז את סוף היום שלי, איך אני חוזרת הביתה, אומרת לעצמי בשקט לא לעצור חס וחלילה בב"ב או ר"ג (יודעת במודע בראש שזה מקרה בודד וחריג, אבל הראש מסרב לקלוט ולקבל את זה). פחד זה אנושי, פחד גם גורם לנו להיות ערניים ואנו יכולים להיות יותר ערניים, להשתדל, להזהר ולהשמר כמה שיותר - אבל מצד שני אי אפשר "לברוח" מהחיים. צריך להמשיך לחיות, כי לחיות בפחד מתמיד זה לא חיים.

ועדיין יש יותר הרוגים בתאונות דרכים

יש ודאות אחת בחיים המוות... אפשר לחשוב עליו ולחכות שיגיע... או להדחיק אותו ולחיות וכשהוא יבוא הוא יבוא... לחיות בפחד ולחפש אותו מעבר לפינה לא עשה טוב לאיש עד היום... אני נוסע כל יום באוטובוס... שומע מוזיקה וקורא... מי שיעלה שיעלה... בכל מקרה זה המוטו שלי

../images/Emo45.gif

גם אני ירושלמית ואין ברירה אלא להסתכל לפחד בעיניים ולא לתת לו לשתק אותנו ואת חיינו. אז תהיה חזקה וכשיגיע תורנו הוא יגיע בנתיים נהנה לנו באופטימיות עד בואו.

jessy19

New member
בהחלט מפחיד...

אני חיילת ולכן נוסעת כל יום מהבית לתחנה המרכזית בת"א ומשם לצריפין ואחרי הפיגוע שהיה בזמנו בצריפין, אני ממש מפחדת לעמוד באותה תחנה ולנסוע באוטובוסים אבל אין מהלעשות, החיים ממשיכים וחייבת להגיע לבסיס כל יום, פשוט נזהרת כמה שאפשר.

rigoletto111

New member
גם אני מרגיש כמוך...

מה יש להגיד... השתדלי להשתמש פחות באוטובוסים עמוסים ... <ריגולטו הגיע היום לעבודה על כלי רכב בעל שני ונטילים וכוח חמור אחד>

emh

Member
מה יותר גרוע לדעתכם....

למות סינגל בפיגוע לפני שהספקתם לחיות את החיים, או למות נשוי ולהשאיר מאחורה ילדים?

rigoletto111

New member
יותר גרוע למות סינגל

כי אז לא נשאר אחריך כלום... <כן, תפיסת העולם שלי ארכאית. התנצלות תצורף על פי בקשה...>

roee

New member
"למות סינגל בפיגוע לפני שהספקתם

לחיות את החיים"? יענו מה? עכשו זה לא חיים? זה סתם חרא? אני אחדש לך משהו. זה שאתה בלי בן/בת זוג לא אומר שאין לך חיים. ומספיק החיים של ההורים שלך יהרסו בגלל שתמות בפיגוע. אז לא חראם גם על האישה והילדים?

unicornus

New member
קשקשן ../images/Emo52.gif

אני לא אמות אף פעם
לא כסינגל ולא כנשוי

emh

Member
מתגרה בגורל?

אתה יכול להמשיך לחיות בהכחשה את השלב הזה אני כבר עברתי.

למעלה