כמה דברים
1. כל רופא קובע את המחיר של עצמו. המחיר תלוי עם איזו מעבדה הרופא עובד, האם מדובר ברופא מומחה, איזה חומרים הוא משקיע. יכולה להגיד לך, מהיכרות טובה מאוד עם המערכת, שקופות החולים עובדות עם המעבדות הזולות ביותר והחומרים הזולים ביותר. כמו כן, בקופות החולים לא עובדים רופאי שיניים מומחים אלא כאלו שמוצגים כמומחים (מה שאסור לפי חוק אבל נעזוב את זה 2. תימחור הכתר-כשרופא פרטי לוקח 1,500 ש"ח לכתר (וזו דוגמא, וזה אגב מחיר יחסית זול), הוא מכניס לתוך המחיר גם את הכתר הזמני, גם אם הוא ילך לך לאיבוד 3 פעמים. על כל פגישה בשביל הכתר-אם זה מידות, ואם זה סתם כי בא לך לראות אותו את לא תשלמי. בקופת חולים מחיר כתר הוא 900-1200 ש"ח. זה לא כולל כתר זמני. על כתר זמני גובים עוד 200 ש"ח. על הדבקות - כל פגישה בסביבות 100-150 ש"ח, כך שאם נפל לך הכתר או אם הלך לך לאיבוד כתר זמני - את יוצאת עם יותר מ-2000 ש"ח. 3. אני לא מסתירה את הדיעה שלי - ברפואת שיניים אין כמו רופא פרטי. יחס אישי, אינטימי, הוא נכיר אותך ומלווה אותך להמון שנים. כשרופא פרטי מבצע לך עבודה-יש לך אחריות מלאה. בקופת חולים רופאי השיניים לא מתוגמלים. האינטרס שלהם "לעשוק" אותך הוא גדול יותר, על מנת להגדיל את כמות הכסף שהם מקבלים (שהיא זעומה גם ככה). בקיצור-רופא פרטי, כמובן. ואם את רוצה להתייעץ עם רופא פרטי נוסף-תשלחי לי מסר מאיזה איזור את ואני אשתדל להמליץ לך.