חגיגי לשבת

אמאiהבתR

New member
שבת חמימה ונעימה בבית,מוסיקה

שאוהבים ריחות אוכל טעים. חם,נעים,עם אנשים שאוהבים. שבת שלום.

../images/Emo32.gif../images/Emo202.gifבעקבות הדיון שהיה פה על

מחירי הדפסת תמונות דיגיטליות: יש השבוע פרסום של מבצע לחברי הסתדרות המורים - 48 אגורות לתמונות, בהדפסה מעל 50 תמונות (57 אג' לתמונה בודדת). מי שיש לו קשרי לחברי הסתדרות המורים - אולי זה כדאי.. אני ביררתי השבוע בצלמניה קרובה לפה על פיתוח לכמות גדולה של תמונות והמחיר המיוחד שהוצע לי היה 59 א"ג. אולי אוכל להוריד את המחיר עוד יותר אחרי שמצאתי את הפרסום הזה.

רותי ע

New member
נדמה לי שבאלבומים של תפוז

יש מחיר אטרקטיבי (לפחות היה בגלל ההקשה). כדאי לבדוק.

../images/Emo124.gifמישהו פיתח דרך תפוז?

הם מציעים פיתוח ב 55 אגורות לתמונה. יש לי כמה מאות תמונות. אני אשמח לדעת אם מישהו ניסה לעבוד איתם ואיך יצאו התמונות..

שלחתי לפיתוח דרך אחד האתרים

במחיר של 49 אג' לתמונה אני עדיין ממתינה לתמונות כך שלא יודעת אם להמליץ חוצמזה יש לי קשר להסתדרות המורים דרך החמיה אז ....תודה על העדכון

../images/Emo32.gif../images/Emo71.gifשיניים

כמה לדעתכם/לידיעתכם אמור לעלות טיפול שורש+כתר? (אני מנסה להבין האם הצעת המחיר שקיבלתי היא סבירה וממש אין לי מושג בזה).

kalah

New member
קיבלתי הצעה של 1500 ש"ח לטיפול שורש

לא כולל כתר. חברה שעשתה דרך מכבי שילמה ממש מעט יחסית,כ900 לכתר וטיפול.

nubi

New member
כמה דברים

1. כל רופא קובע את המחיר של עצמו. המחיר תלוי עם איזו מעבדה הרופא עובד, האם מדובר ברופא מומחה, איזה חומרים הוא משקיע. יכולה להגיד לך, מהיכרות טובה מאוד עם המערכת, שקופות החולים עובדות עם המעבדות הזולות ביותר והחומרים הזולים ביותר. כמו כן, בקופות החולים לא עובדים רופאי שיניים מומחים אלא כאלו שמוצגים כמומחים (מה שאסור לפי חוק אבל נעזוב את זה 2. תימחור הכתר-כשרופא פרטי לוקח 1,500 ש"ח לכתר (וזו דוגמא, וזה אגב מחיר יחסית זול), הוא מכניס לתוך המחיר גם את הכתר הזמני, גם אם הוא ילך לך לאיבוד 3 פעמים. על כל פגישה בשביל הכתר-אם זה מידות, ואם זה סתם כי בא לך לראות אותו את לא תשלמי. בקופת חולים מחיר כתר הוא 900-1200 ש"ח. זה לא כולל כתר זמני. על כתר זמני גובים עוד 200 ש"ח. על הדבקות - כל פגישה בסביבות 100-150 ש"ח, כך שאם נפל לך הכתר או אם הלך לך לאיבוד כתר זמני - את יוצאת עם יותר מ-2000 ש"ח. 3. אני לא מסתירה את הדיעה שלי - ברפואת שיניים אין כמו רופא פרטי. יחס אישי, אינטימי, הוא נכיר אותך ומלווה אותך להמון שנים. כשרופא פרטי מבצע לך עבודה-יש לך אחריות מלאה. בקופת חולים רופאי השיניים לא מתוגמלים. האינטרס שלהם "לעשוק" אותך הוא גדול יותר, על מנת להגדיל את כמות הכסף שהם מקבלים (שהיא זעומה גם ככה). בקיצור-רופא פרטי, כמובן. ואם את רוצה להתייעץ עם רופא פרטי נוסף-תשלחי לי מסר מאיזה איזור את ואני אשתדל להמליץ לך.

גילור

New member
בהחלט שכבודך במקומך מונח, אך הרשי

לי לחלוק עליך. לפחות על ההכללה שעשית פה! לא בכל קופ"ח עובדים עם רופאים שרק מוצגים כמומחים! לא בכל קופ"ח עובדים עם המעבדות הזולות ביותר והחומרים הזולים ביותר! ובעיני הכי לא נכון בכל ההכללה שלך, זה המשפט האחרון בסעיף 3! דווקא בקופ"ח האינטרס של הרופאים הוא לא "לעשוק" אותך, כי הם לא מתוגמלים פר פציינט אלא עובדים לפי משכורת חודש! כך זה לפחות במאוחדת בר"ג ובקרית אונו (בדוק מקרוב ועם אסמכתא לדברי!) ויש להם מרפאת שיניים מעולה (וזה כבר מנסיון רב שנים של כל משפחתי)! יותר מכך. דווקא לרופא פרטי יש אינטרס לגבות כמה שיותר על כמה שיותר טיפולים! ורופאי שיניים פרטייים בחלקם ידועים כעושקים (כמובן שלא כולם כך ויש בין אוכלוסיית רופאי השיניים אנשים נהדרים!!!). אין ספק שלו הייתי צריכה מומחה לתחום מסויים (למשל פה ולסת וכד') הייתי פונה באופן פרטי, אבל כך גם הייתי עושה בכל תחומי הרפואה. אני ממרפאת השיניים שלי במאוחדת מאוד מאוד מרוצה וכך כל בני משפחתי המורחבת ויכולה רק לשפוך עליהם מחמאות!

הילהל

New member
גם לי קשה עם ההכללות האלו

אמנם לי היה בב"ש רופא פרטי מגיל 6 ועד שעזבנו. אבל כאן יצא לנו לקחת את יונתן לרופאת שיניים לילדים בקופה. המחיר אולי לא היה זול, אבל את תעודת המומחה ראינו יפה על הקיר - היא לא "הוצגה" כמומחית אלא אכן היתה כזו. היחס היה מדהים בחמימותו ונעימותו, יונתן נראה לי עוד יחורר לעצמו איזו שן בכוונה כי הוא מת לראות את הרופאה שוב. ועברנו איתו בשבועים 3 סתימות וטיפול שורש אחד בקלילות. כמו שאני כואבת הכללות שעושים כאן לפעמים על מעונות ויצ"ו ונעמ"ת, צורמת לי ההכללה שאת עושה על הרופאים בקופה - אני בטוחה שיש ביניהם שעושים עבודתם נאמנה, כפי שיש רופאים פרטיים שמחפפים ומפשלים. ולא רק ברפואת השיניים - אלא בעוד סוגי רפואה (נשים למשל). אני חושבת שיש לדון אדם לגופו ולא לפי הקבוצה אליה הוא משתייך.

nubi

New member
תראי, אני לא מתכוונת

להתחיל כאן ויכוח כן או לא קופת חולים. רק צריך לזכור שקופות החולים רק משתמשות בשם שלהן למרפאות שיניים, שהן פרטיות לחלוטין. כל עוד המטרה שלהן היא בעיקר להרוויח-כך נראית שם רפואת השיניים. ולגבי מומחים-אין ספק שיש מומחים שעובדים בקופת חולים. מספרם הוא קטן ביותר ואם מציגים בפניכם רופא כמומחה-תשאלו שאלות.

nubi

New member
את טועה ובגדול

מרפאות השיניים של קופות החולים הן מרפאות פרטיות לכל דבר. המטרה הראשונה שלהן היא לעשות כסף. הרופאים בכל הסניפים מתוגמלים ע"פ מספר פרוצדורות, ואני יודעת שאת יודעת הכל בכל דבר, אבל בקטע הזה תאמיני לי שאת טועה.

גילור

New member
קראי שוב את דבריך הקודמים ותראי

עד כמה הכפשת את מרפאות השיניים של קופות החולים ובאיזו הכללה עשית זאת! כל מרפאת שיניים (כמו כל עסק או בעל מקצוע) קיים ועובד קודם כל לשם הרווח! גם רופא פרטי, ובייחוד רופא פרטי(!!!) עושה כמובן רווח מכל פציינט שמגיע אליו. זו דרכו של עולם! אין לי ספק שמרפאות קו"פ קיימות בשביל הרווח. קודם כל בשבילו. כמו כל עסק אחר! ואת יודעת משהו, נניח שטעיתי, עדיין הדברים שאמרת פה הם הכללה גסה ולא נכונה, ואת העמדת את הדברים כאמת מוחלטת, ודווקא את, או בייחוד את אמורה לדעת שלא נכון לעשות כך. הרי לו היו אומרים "כל רופאי השיניים בארץ הם...." או "כל המורים בארץ הם....", גם את וגם אני היינו הראשונות לקפוץ!

kalah

New member
1500 לט.שורש לא כולל הכתר.

גם אני הולכת לרופא פרטי אבל אני לא שוללת קופת חולים.אני רגילה לרופא שלי,והוא מומחה באסתטיקה ולכן אני מוכנה לקצץ בהמון דברים אבל ללכת אליו.

אורora

New member
גם לי עלה ככה

1400 שח. אצל מומחה לטיפולי שורש. אבל זה היה טיפול שורש באמת מסובך בשן שלא ממש מגיבה להרדמה. הוא הזיע שעתיים עם 18....זריקות עד שהצליח להרדים את השן. ( אני הזעתי יותר ). אני בכלל לא בטוחה שרופא "רגיל" בקופת חולים היה מצליח לטפל בשן הזאת.

nubi

New member
אין דבר כזה מומחה לאסטיטקה

ברפואת שיניים יש התמחויות מאוד מוגדרות: שיקום הפה, טיפולי שורש, חניכיים, ילדים, רפואת הפה, כירורגיית פה ולסת ורפואת שיניים ציבורית. כל דבר אחר-זו רמאות.

למעלה