ופתאום הוא כל כך מעצבן אותי

star122

New member
../images/Emo32.gif ופתאום הוא כל כך מעצבן אותי

כל הסו"ש רבתי עם הבעל וכל דבר שהוא עשה (או יותר נכון לא עשה ) רק הוכיח לי שוב ושוב עד כמה החיים שלי יהיו קשים אחרי הלידה . הוא לא מוכן להשתתף בנקיון הבית . כבר הבאתי בעבר עוזרת אבל אני ממש לא רוצה לבזבז על זה בסביבות 100 ₪ אפילו פעם בשבועיים . הוא מבטיח כבר שבוע לנקות ולא מנקה ואת השירותים , תסלחו לי , אני פשוט לא מסוגלת לנקות (מפחדת מכל הכימיקלים ) ואני כל הזמן חושבת , כשיגיע הילד בעזה"ש אני לא אוכל לנקות את הבית , כסף לעוזרת לא יהיה והוא ימשיך עם הנימנומי צהרים שלו ועם הרביצה הבלתי פוסקת שלו מול המחשב. זה היה בענין נקיון הבית . עשיתי כביסה בבוקר , רציתי שהוא יתלה (כבר קצת קשה לי להשען על הבטן ולהוציא את הכביסה ) בערב הוא עדיין לא תלה . החלטתי לתלות את הכביסה שלי בלבד וירדתי עם הכלבה (כבודו היה עסוק בשנת הצהרים שלו ) כשחזרתי הוא צורח עלי שאני סוציומטית ושהוא פשוט לא מאמין שאני תולה רק את הכביסה שלי . ולמה בכלל אני צריכה להיות אחראית על הדברים האלו כששנינו עובדים במשרה מלאה ואני זאת שלא מצליחה לישון בלילה (קשה לי להתרגל לישון על הגב וגם על הצד זה מעצבן)? חוץ מזה הוא לא יכול לנהל איתי מריבה בלי לקלל ולצעוק ואני רק חושבת כל הזמן "מה יהיה כשיהיה בייבי בסביבה ". ולא יכולה להוציא לי מהראש זוג חברים שלפני שבוע פרצו במריבה היסטרית באמצע הרחוב הראשי של העיר שלנו בזמן שהילד צורח באוטו . ובקיצור , למה הוא לא יכול להתחשב בי יותר ולקחת על עצמו קצת יותר אחריות ??? למה הוא חושב שאני העוזרת הקטנה של הבית והתפקיד שלו נגמר ברגע שהוא מגיע הביתה ? ואם זה ככה , איך הוא בדיוק מצפה ממני לקחת את כל האחריות על הבית , על התינוק וגם לעבוד במשרה מלאה ?

maya28

New member
מעצבן../images/Emo46.gif

כל מה שאני יכולה להגיד לך זה שהוא צריך ניעור רציני . אני הייתי מסבירה לו שלא קל להיות בהיריון והתינוק הזה גם שלו , ושהוא צריך לקחת חלק בעניין. ואם יש לך חמות שדואגת לך , אז הייתי שולחת אותו לקבל אצלה נזיפה
. אבל מצד שני צריך להבין גם אותם , אני בטוחה שגם לבעלים לא קל והם לא יודעים איך להתרגל למצב החדש שנוצר. אני יודעת שלא עזרתי הרבה , אבל אני מקווה שזה הסתדר .

דעה קצת אחרת

כשאני נזכרת בתקופה שבין החחלטה להינשא ועד לחתונה עצמה וכמה רבתי עם בעלי לעתיד זה נורא מזכיר לי את סיפורך. אז, בגלל כל הלחץ שלפני הנישואים- וכשהמחשבה על ההשפעה שיש לנישואין על החיים של שתינו מכנרת לנו בראש יום יום שעה שעה, כל ריב קיבל משמעות נוספת, גדולה יותר ואם אני יכולה להגיד היום, מוגזמת. הרגשתי שאם הוא לא שטף את הכלים הוא לא יהיה בעל טוב ושכל החיים אני אסבול מזה- ובקיצור- לקחתי את זה 'קצת' יותר מדי רחוק הדבר נכון גם לגבי הריון- זאת תקופה לחוצה לשניכם והכל נראה נורא קריטי. אני לא אומרת שבגלל זה צריך לוותר לו- הוא צריך לעזור לך- אני רק אומרת שלא כל דבר קריטי, ושכדאי לשניכם אולי קצת לקחת מרחק קטן ולהירגע.
גדול והרבה אהבה שתהיה

welcome to the club

האמת זה לא חייב להיות ככה ואני חייבת להגיד שבעלי כרגע הרבה יותר עוזר בבית , אבל יש להם מין קטע כזה שכל כמה חודשים צריך לעשות "שיחת כוונות" של עצבים בנוגע לנקיון הבית וזה עוזר לכמה זמן. אני באמת אוהבת אותו מאוד והוא בנזוג מדהים אבל הם לא משהו בנקיון - כולם. אז אני נוקטת בכמה שיטות. 1. מנקה פעם בשבועיים בשביל העבודה הקשה 2. כל יום שישי מסדרת , מחליפה מצעים ומגבות ן"מעבירה סמרטוט" - אם הוא נמצא (ובד"כ הוא שם ) אז הוא עושה מה שאני אומרת לו לעשות 3. יש לו חלק בבית - מטלות קבועות , זבל , כלים ובד"כ גם קניות . 4. אני משתמשת בתחנוני ההריון "אוי אני כ"כ עייפה - את יכול בבקשה לתלות כביסה" מאוד חשוב ל: 1. לא להתעצבן - כמה זמן שלוקח - יקח , בסוף זה יעשה . 2. לתת להם משימות ןלצפות שיעשו 3. לעודד כשהם עושים ולתת להם הרגשה שהם חלק בלתי נפרד מהבית 4. לקחת על עצמך את משימת חלוקת המטלות. אם את לא תעשי את זה - אף אחד לא יעשה את זה 5. כן לעשות "שיחות מוטיבציה " פעם בכמה זמן. לדבר עליו בלשון יפה ליד חברות ולוודא שהוא שומע וכדומה. 6. לשים לב שאת בהריון - והכל הרבה יותר מעצבן עכשיו. ואל תדאגי - אחרי הלידה הרבה דברים משתנים . גם בעלי ישן צהרים לפני הלידה הראשונה...

2 1 2

New member
../images/Emo24.gif - פרופורציה

לא להוציא כלום מפרופורציה. אצלך ההורמונים משתוללים בגלל ההריון וגם יש בעלים שלהם זו תקופה לא קלה עם השגעונות שלנו חשבי שניה מה היה לפני ההריון נסי לא להפוך עכבר לפיל-לו להוציא דברים מפרופורציה בהצלחה

אני סיגלתי לעצמי שיטה בנושא הזה...

גם גיא שלי בחור עצל-זה לא שהוא לא מסייע לי בכלל-אבל כל בקשה שלי מגיעה לביצוע לאחר שעות ועצבים מצידי... יום אחד התקשרתי לאמא שלו שתחיה, ושיתפתי אותה, והיא ביקשה איזה ביקשה דרשה ממני את גיא לטלפון ומיד-את השטיפה שהבחור שלי קיבל אני חושבת שגם השכנה מלמעלה שמעה-וזה עזר...אומנם לכמה ימים אבל זה עזר! מאז סיגלתי לעצמי את השיטה-אתה לא עוזר לי? רגע, אני כבר מתקשרת לאמא שלך...

או... סיפור מוכר - גם לי היה סופ"ש

"מדהים", רבתי עם הבעל על כל דבר, אפילו "העפתי" אותו מהבית (לכמה שעות..), התאכזרתי אליו ממש , כל זה בגלל שציפיתי שהבית יהיה נקי שאני אקום משנתי ביום שישי אחרי לילה שלא ישנתי, אז במקום לדבר או לבקש פשוט ציפיתי - התאכזבתי, צרחתי, עשיתי פרצופים, לא נתתי לו להתקרב אליי ועוד ועוד... אתמול הוא שפך את ליבו בפניי וממש היה לי עצוב כשהבנתי כמה הוא סובל ממני..וכמה קשה לו שאני לא משתפת אותו, מעירה לו, מתייחסת אליו!!! תנסי לדבר איתו, להסביר לו , יש גברים (ונשים) שפשוט שונאים לנקות ובלית ברירה עדיף לקחת מנקה מאשר לקרוע את עצמך...מריבות לדעתי - תמיד יהיו - מה לעשות זה יכול לקרות גם באמצע הרחוב ברגע של איבוד שליטה .. פעם הייתי נורא נלחצת מזה.. (בעצם עדיין) אבל יש דברים שהם לא בשליטתנו.. לתלות רק את הכביסה שלי
לא נראה לי למרות שאני מבינה אותך... אני הייתי מציעה לך מכל הלב קודם כל לנסות לדבר איתו, לטפטף לו, לנג'ס לו, ואולי אפילו עוד לפני הלידה ללכת עם בעלך היקר ליועץ נישואים ...

talyeled

New member
להשתדל להפסיק לחשוב כל כך הרבה...

אין מה לעשות, כנראה שזו תכונה שלנו הנשים להשליך כל דבר קדימה. גם אצלי, כל דבר שהוא עושה אני ישר חושבת, ומה יהיה עם התינוק... (אם הואלא מנקה עכשיו - הוא לא ינקה גם אח"כ וכו'...). העניין הוא שהגברים ממש לא חושבים ככה, והם לא מבינים למה אנחנו "מנפחות" את הכל. חוץ מזה, רוב הדברים לא עושים שום דבר ביוזמתם,כי הם פשוט לא שמים לב שאנחנו צריכות עזרה. ואם תבקשי הם יעשו. יכול מאד להיות שהוא באמת התכוון לתלות כביסה, אבל בדיוק הוא היה עסוק במשהו והוא לא חשב שזה כל כך דחוף... לדעתי, את צריכה קודם כל להירגע, ואז כשאת רגועה, לדבר איתו על הנושא ולדבר איתו על החששות שלך לגבי מה יהיה כשהתינוק יגיע. רוב הסיכויים שהוא בכלל לא הבין שההתנהגות שלו כל כך מעצבנת. ואולי גם את תלמדי שלא היית בסדר במשהו. מה שחשוב זה לא לחפש אשמים (ובגלל זה אני אומרת לדבר כשרגועים) אלא למצוא פתרונות לעתיד.

meravido

New member
וזו הסיבה המדויקת לזה שאני מחזיקה

עוזרת והכסף הזה שווה לי את העצבים ואת העייפות ואת הריבים ואת כאבי הגב שיהיו לי במידה ואני אצטרך לנקות ולטפל בשני הגדולים בנוסף לבישולים, אחזקה שוטפת (כביסות זו עבודה סזיפית שרק אני עושה) וכו'... בעלי עובד קשה בשתי משרות - יוצא ב-7 בבוקר מהבית וחוזר ב-10 בלילה ולפעמים גם יותר מאוחר אין מצב שאני אבקש ממנו ב-10 בלילה לשטוף כלים או לתלות כביסה כי זה פשוט לא ריאלי. מצד שני, ביום שישי העברתי סמרטוט על המפלס המרכזי (סלון, מטבח ופינת אוכל) ואח"כ נראתי כמו רבע לשבע וכל זה בגלל שהשבוע העוזרת לא תגיע (יוצא בדיוק ביום העצמאות). אז אני החלטתי שאני לא רבה עם הבעל על הנושא הזה מהרגע שהוא עובד בשתי משרות אני לוקחת עוזרת פעם בשבוע - עולה יותר כסף אבל שווה את הבריאות שלי. לגבי תליית כביסה - יש מייבש. אני כבר לא מתווכחת לגבי זה. ופעם אחרונה שהוא העיז להעלות את זה ישר העמדתי אותו במקומו שאני מאוד מצטערת אבל אני עובדת במשרה מלאה עד 16:00 ואז יש את הילדים ואוכל ומקלחות וכו' ואני חושבת שמגיע לי פיצוי כלשהו על זה שאני לא רואה אותו וזה הפיצוי המינימלי.והוא קיבל את זה.

star122

New member
וזה מה שעוד יותר מרגיז !!

לבעלי לא אכפת בכלל אם אני אביא עוזרת או לא אביא עוזרת . השיקולים הכלכליים הם ממנו והלאה ואני זו שצריכה להתמודד עם החישובים והמינוסים והבזבוזים שלו (או כמו שאנחנו קוראים לזה - "שר האוצר " ). הוא , מבחינתו "זה רק כסף " ואני חושבת שאם זה רק כסף אז למה אני צריכה לעבוד כמו חמור בשבילו???

meravido

New member
נו? אז אם זה באמת רק כסף מבחינתו

למה שהכל יפול על הכתפים שלך? הלוווווווו - תתעוררי! אם הוא יושב לו כמו פרזיט בבית ולא טורח לעשות כלום אז את יכולה לעשות אותו דבר. תשלמי 100 ש"ח לעוזרת פעם בשבועיים ותאמיני לי שאח"כ את תהיי בנאדם אחר. הבריאות שלך לא יותר חשובה? לא חבל על הריבים ביניכם? על העצבים? על המאמצים שלך? את כל זה אפשר לפתוח ב-200 ש"ח לחודש, לא שווה? ובשבוע שהיא לא מגיע עושים חפיף. זה בסה"כ שניכם ככה שאין הרבה לכלוך. ולגבי כביסה - כמה כבר יש לך? תעשי בזמנך החופשי ותתלי בזמנך החופשי. את יכולה לקנות את המעמד כביסה שמתקפל ולתלות בתוך הבית וככה לא תצטרכי להתכופף וזה יקשה עליך. לקפל כביסה אני מקפלת בישיבה (זה משהו שאני לא מרשה לאף אחד לגעת לי כי יש לי את הקיפול שלי ואת הסדר שלי בארונות). אהה... ואת עובדת לא רק בשביל הכסף אלא גם בשביל לצאת מהבית ומהפיג'מה ולהתאוורר וללמוד ולהכיר אנשים ולהיות בחברת אנשים (את עוד לא יודעת כמה שזה חשוב - חכי כשאת תהיי כל היום בסביבת תינוק ותשמעי רק את הקלטות שלו ותדברי רק ב"תינוקית").

עדיף עוזרת מאשר כל העצבים האלה

אני מוכנה לוותר על הרבה דברים ולא מוותרת על עוזרת פעם בשבועיים. זה עניין של סדרי עדיפויות. אני עקרונית לא מוכנה לנקות את הבית לבד - קשה, כואב הגב ולדעתי לא שוויוני, ואני לא מוכנה להיות כמו אמא שלי שכל החיים מקטרת על אבא שלי עד שהוא זז... נראה לי שרוב הגברים נוטים לדחות דברים כמה שיותר, ובמקרה שלך אם הוא לא חונך לפני ההריון לעזור, אז קשה להאמין שמשהו ישתנה עכשיו. אני הייתי באמת משקיעה את הקצת כסף שאפשר לגרד בלחסוך את החיכוכים האלה ע"י שכירת עוזרת פעם בשבועיים וכמו שמירב הציעה לך פה - לקנות מייבש כביסה. יש מייבשים בפחות מ1000 ש"ח, ואני מקווה שאם שניכם עובדים משרה מלאה אז אתם יכולים לרכוש אחד כזה בתשלומים, או לבקש אפילו כמתנה ללידה - מתנה משותפת ממספר בני משפחה.

ImaAvaza

New member
מה זה צריך להיות???!!!../images/Emo46.gif

קראתי וממש התעצבנתי, שניכם עובדים את בהריון והוא לא עוזר??? אני צריכה להלחם עם בעלי שיתן לי לתלות כביסה (המשפט השגור זה - אני בהריון, לא חולה, אני יכולה לעשות משהו) זה נכון שרב הגברים (גם בעלי) פחות רגישים לנקיון ולכן צריך לבקש מהם במפורש לעשות דברים. ועל זה אין מה להתעצבן כי זה באמת לא מפריע להם והם לא מבינים למה לנקות. אבל שבוע לחכות שיעזור עם השירותים? וכמה כבר אפשר לחכות עם כביסה רטובה. והנה הראתי את ההודעה שלך לבעלי שלא תגידו שזה הורמונים ושאלתי מה דעתו, והוא גם כן מזועזע בסוף הוא אמר שאני אזהר עם להראות לו הודעות כאלה כי הוא יבין בסוף שמשהו אצלו לא נורמאלי. ולמרות זאת אם זה המצב, ולמען שלום בית הייתי שוקלת עוזרת. נראה לי שיעוץ זוגי עולה הרבה יותר .....

את בטוחה שאת לא נשואה לבעלי ????

הם יכולים למצוא הרבה נושאים משותפים, חשבתי שבעלי הוא היחידי שלא עוזר בבית. מסתבר שהוא לא לבד...

efratcn

New member
יש לי פתרון!!! אבל אל תתנפלו עלי...

סטאר יקרה, בעיה מוכרת וידועה, ואני כ"כ מבינה אותך, אז את צריכה לנקוט בשיטה קצת אחרת. קודם כל המטרה שלך היא לחיות בשלום עם הבעל ושהבית יהיה נקי ושלפחות חצי מזה יהיה בזכותו. יש לי חברה שכדי לפתור את בעיית המריבות היא פשוט מביאה עוזרת, אבל מה לעשות שלא לכולנו יש כסף... שימי לב לעצה הבאה (ואל תתחילו לצרוח עלי אח"כ, כי זה מניסיון, ותנסו את זה פעם אחת ואח"כ תצרחו עלי אם זה לא יעבוד
ושוב, מניסיון - אין סיכוי...): תגרמי לו פעם אחת !!!!!!!! לעשות משהו שאת מבקשת (או אפילו לא מבקשת, אבל בסוף יוצא שאת מרוויחה מזה) וזה יכול להיות כל דבר, אפילו הכי קטן כמו להביא חלב או לנקות את השירותים או להכין לך קפה. או קיי???! מיד אחרי שהוא עושה את זה, את מסתכלת עליו בעיניים כלות (ומשתדלת להיראות עייפה אך סקסית בו זמנית - מראה מרילין מונרו) ואומרת לו (במילים האלה!!!!!): "יואו!!!! כל כך תודה לך שעשית את זה בשבילי! אתה לא יודע איזו הקלה זו!!! ממש הצלת אותי!!! איזה כיף לי שאתה פה תמיד!!!" וחותמת בנשיקה. לא רק שבפעם הבאה הוא יביא לך 10 קרטוני חלב וינקה את השירותים 4 פעמים באותו היום, הוא גם ירגיש כמו מלך ובפעם הבאה שתבקשי ממנו משהו, תאמיני לי הוא לא יסרב. כי בסופו של דבר, גברים צריכים חיזוק לאגו, אנחנו התקדמנו הרבה מעבר למה שהם התקדמו, הם עוד תקועים אי שם במערות, וניקיון לא נראה להם גברי. אבל כשמשהו שהוא עושה מוציא ממך תגובה כזאת - חיזקת לו את האגו!!!!!!!!!!! עכשיו, לפני שאתן מתנפלות, זה תהליך שדורש זמן, אבל תאמינו לי הוא עובד. וזה הכל מניסיון (ואתן יכולות לשאול את כל הסביבה שלי, אני לא עושה כלום בבית...
)

מנופ

New member
מצטערת אך אני אינני מבינה את המצב

אני מאוד מבינה את העצבים שלך עליו, אבל את ההתנהגות שלו אני לא מבינה, כי אצלי זה ממש לא ככה מהיום הראשון שאנו נשואים. מהיום הראשון אמרתי לו שאני לא משרתת, ולכן זה שאני בבית בינתיים לא אומר כלום, אז נכון שאני עשיתי את הכל אז, אבל ברגע שגיליתי את ההריון הראשון, ניקיון הבית עבר אליו.את השרותים והמקלחת השארתי לי. בהריון השני הוא לא עשה יותר מידי כי הייתי בכושר טוב ולא הסכמתי לעזרה שלו. אבל עכשיו, כשכבר כמה חודשים מאוד קשה לי עם העבודה בחוץ, עבודה בבית וגידול ילדים, הוא לקח על עצמו את מלאכת הניקיון והקניות. ויודעת מתי הוא עושה את זה? בימי חמישי בלילה, הוא חוזר מהעבודה בשעה 11 בלילה ואז מתחיל לנקות ולסדר עד 2 לפנות בוקר. וזאת הקלה רצינית. אז נכון שזה לא תמיד מספק אותי אבל צריך לשתוק ולקבל כל עזרה שניתנת.והוא עובד מעל 12 שעות ביום הוא נהג אוטובוס. לדעתי תעשי מה שקודמתי אמרה לך, זה עוזר מניסיון אצלי לגבי דברים אחרים. בהצלחה

טובה37

New member
אני פשוט לא מבינה

בגלל ההריון הוא השתנה ככה? איך זה היה לפני? בעלי הודיע לי מראש משהוא לא מנקה וקיבלתי את זה ואני לא רבה איתו הוא מאוד אוהב שהבית נקי שנינו עובדים ואני מאוד אוהבת לנקות רק עכשיו קצת קשה לי והבאתי עוזרת תאמינו לי אנחנו מבזבים על שטויות אז 100 ש"ח לא יגרום לנו להפסדים אבל מה? הוא עוזר לי המון קניות, כביסות להחליף מצעים וסתם פינוקים לפי דעתי מה שאת כותבת זה מעבר לקטע של הורמונים אלא מן בעית תקשורת בסיסית כדאי לכם לדבר על זה קללות? אני לא הייתי מתחתנת בכלל עם מישהו שהיה מקלל אותי אבל..זו אני

אני מניחה שזאת שיטה שעובדת,

אבל האם אנחנו צריכות להיות אסירות תודה על כך שהם עושים את תפקידם???

למעלה