אתם יודעים מה אומרים על

רותי ע

New member
../images/Emo32.gif אתם יודעים מה אומרים על

פריארים ?
לי יש חולשה לחוברות עם המציאות (כמו זו של ויזה) אבל גם הגיון שחזק יותר. למזלי. אבל בטח יש כאלו שנופלים בפח... שתי דוגמאות : קיבלתי "הצעה שאי אפשר לסרב לה" : מכונת תפירה מיניאטורית בחינם. רק 30 ש"ח דמי משלוח. חשבתי לעצמי שבטח זה לא משהו אבל אולי שווה לנסות והתקשרתי. אז נכון שהמכונה חינם, אבל אם את רוצה לקנות את הדוושה ואת בית הסליל זה יעלה לך מעל 100 ש"ח... או דוגמא אחרת - שעון תמורת 40 ש"ח כולל דמי משלוח. אבל אם את רוצה גם סוללה לשעון תוסיפי 25 ש"ח. ובמחיר כזה אפשר לקנות בחנות שעון כזה... ותוך כדי כל שיחה מופעל לחץ לקנות עוד "מציאות". וכנראה שקונים מהם. עובדה שהם משגשגים... ומה השלב הבא ? נעל בחינם ? (והשניה בכמה מאות ש"ח)

שירי ל

New member
השלב הבא-

להפסיק לעבוד עם כרטיסי אשראי. לא יאומן כמה כסף זה חוסך בחודש, שלא לדבר על זה שזה "מוריד" ממך את כל המטרידים הטלפוניים.

רותי ע

New member
לי אין בעיה עם אשראי

אני רואה בו כסף לכל דבר ולא מתפתה מעבר למה שהייתי קונה במזומן.

שירי ל

New member
הבעיה היא לא עם הפיתויים

העניין הוא שברגע שאין כרטיס אשראי, נאלצים לעשות בחירות שאולי לא היית עושה אחרת. אני, למשל, הולכת לסופר עם X כסף- ואם לא מספיק לי הכסף בקופה, אני בודקת מה לא דחוף לי להיום. יש המון דברים שיוצאים מהעגלה ולוקח הרבה מאוד זמן עד שאני נזכרת בהם שוב. אלה דברים שלא הייתי באמת צריכה לקנות. עצם העובדה שיש דברים שאת רוצה, או חושבת שכדאי לקנות ואין לך אפשרות לקנות אותם שלא בכרטיס אשראי (דוגמת כל האלה מקניה טובה)- כבר מצמצמת. שלא לדבר על תשלומים ששוכחים מהם אח"כ ומגיעים בבום בחשבון החודשי. סתם עצה, אצלינו זה מאוד צימצם את הביזבוזים. יש לנו "כרטיס חרום" שיהיה אם בכל זאת אנחנו נתקעים בלי מזומנים או משמש לדברים שאי אפשר בשום פנים ואופן לשלם בדרך אחרת (למשל פיתוח תמונות של מצלמה דיגיטלית דרך האינטרנט) אבל הוא נשלף רק בהזדמנויות האלה ולעולם לא "כשהמזומן לא מספיק לי"

חוטהשני

New member
היתה תקופה שעשיתי רישומים מדוייקים מה עתיד לרדת לי -כולל תשלומים.. מאז שהודיה נולדה הפסקנו עם זה ../images/Emo13.gif אם את יודעת מה עתיד לרדת פחות או יותר תשלומים לא צריכים להפחיד אותך (פשוט לזכור שיש לך משהו ששלמת עליו בתשלומים ../images/Emo8.gif)

ר של ניב

New member
אוף כתבתי וזה לא נשלח כנראה

אני עוקבת דרך האינטרנט וזה מאוד נוח לראות כל הזמן מה צפוי לרדת. כשניסינו עם מזומן הבנק לא אהב שהוצאנו הרבה כסף, לעומת זאת בכטיס אשראי הם לא אומרים כלום. לך תבין אותם.

היום אפשר לעקוב דרך האינטרנט

וככה אין הפתעות. גם אני בתור גזברית הבית הייתי שוקדת על קבצי אקסל אבל מאז שיש לי את המידע אונליין, החיים הרבה יותר קלים.

הילהל

New member
איך עושים את זה ../images/Emo35.gif

נורא מסובך לי ניהול המעקב ואני כ"כ צריכה לדעת מראש כמה ירד בתחילת החודש. יש לי ישראכרט - איך אני מוצאת באינטרנט את ההורדות הצפויות?

תיכנסי לאתר שלהם ושם בטח יהיו

פרטים נוספים. יכול להיות שתצטרכי לקבל קוד גישה מהבנק כדי לבדוק את ההורדות של ישכאכרט (כך זה בלאומי קארד עד כמה שזכור לי).

שי ז.

New member
כרטיס אשראי לא שונה מפנקס צ'קים

מי שאחראי ומחושב לא יסתבך. אני לא קונה אף פעם בתשלומים אלא רק תשלום אחד למועד החיוב הקרוב. לגבי החוברות אני פשוט לא פותח אותן. גםבסופר אני אף פעם לא מקשיב למבצעים. קונה מה שאני צריך ולא מה שבמבצע. אם אני לא צריךך משהו אפילו אם יתנו לעי אותו בחינם אני לא לוקח כי הוא הופך למטרד בבית.

אני נפלתי במשהו אחר מהחוברות

מצלמה פשוטה שתעלה לי רק דמי מישלוח. כל כך פשוטה שצריך למתוח בין תמונה לתמונה. סתם הלכו 25 ש"ח כי בסה"כ אתה דואג שתהיה לך מצלמה קצת יותר נורמלית...

רותי ע

New member
ויש להם מצלמה דיגיטלית ב-40 ש"ח ../images/Emo6.gif

אני מתארת לעצמי איזו מצלמה זו כבר יכולה להיות...

כל פעם שאני מחפשת חומר קריאה

לשירותים ובסוף מוצאת את עצמי עם חוברת ויזה ביד...אני תמיד נזכרת בתוכניות סטייל כולבוטק ומה אני אומרת בגנות אותם אנשים תמימים שנפלו בפח. אין!!!!! מתנות בחינם!!!!

שירי ל

New member
פשוט להיות בררניים

לא להאמין לכל דבר שהם כותבים. יש דברים שדווקא כן כדאי לקנות אצלם. אמא שלי למשל "זכתה" בסט של 3 תיקים לנסיעה ממש יפים ושווים. אז נכון שעלה לה דמי משלוח אבל בטוטאל לשלם 39 ש"ח עבור סט כזה זה אחלה. יש להם מבצעים נהדרים של מצעים הרבה פעמים.

למעלה