לחוק בעד אבוקות!

שחר .ו

New member
../images/Emo31.gifלחוק בעד אבוקות!

נכון, זה יפה (ומי שהיה בבלומפילד בפתיחת הדרבי יכול להעיד עד כמה), זה מקובל בכל מדינות אירופה, אבל.... אנחנו בישראל ואתמול הוכח שהישראלים יכולים למצוא שימושים אחרים מהאירופאיים באבוקות והראייה האבוקה שהושלכה על הספסל של בית"ר ולא פגעה באף אחד רק בנס.. אני כבר מדמיין לעצמי איך עשרות אבוקות שהוכנסו כחוק לטדי מושלכות על אלי כהן ומתישהו זה ייגמר עם כוויות\נזקים גופניים ובאמבולנס. מצידי שיימשך המצב הנוכחי שהאוהדים משחקים עם השוטרים בחתול ועכבר ויגניבו כמה אבוקות ביציע בשביל האוירה, אבל אסור לתת להם לגיטימציה כי תמיד יהיה מישהו שיכול להעזר בהם כדי לעשות נזק למישהו גם אם הוא משתמש באביזר תמים כמו אבוקה זה יכול להגמר רע, רע מאוד.

../images/Emo45.gif לחוק בעד אבוקות

זה יפה, זה מוסיף לאווירה וזה מאוד מסוכן. אין לי ויכוח עם העובדות הללו שציינת. אבל, הסיכון העיקרי נוצר בעקבות העובדה שהאבוקות הן מחוץ לחוק. למה? מי שמדליק אבוקה נרתע מהאבטחה וישר משליך את העסק הזה לריצפה, ואז המושבים עולים באש. וגם הדוגמא שהזכרת - של טדי אתמול שמישהו השליך את זה לתוך המגרש. אם זה היה חוקי, זה היה מוסיף הרבה יותר לאווירה, והיה הרבה פחות מסוכן.

שחר .ו

New member
ממש לא מדוייק../images/Emo11.gif

את האבוקה שהשליכו אוהדי בית"ר על הספסל של אלי כהן, אף אחד לא השליך בגלל "שהוא נרתע מהאבטחה" ,אלא בגלל שהוא רצה להביע מחאה (האבוקה הושלכה אחריי ה3-0), אם המדליק היה מעוגן בחוק ולא היה עליו לחץ ו\או המעשה היה קורה במגרש בו הקהל קרוב יותר לספסל (טדי או בלומפילד למשל) מישהו היה יכול להשרף חי וזה לא היה מוסיף שום דבר לאוירה
.. גם אוהד של הפועל ת"א השליך בדרבי מילואים רימון עשן על אוהדי מכבי, תארי לעצמך שהיה לו אישור פורמאלי להדליק אבוקה והוא היה מחליט בעוד רגע של טמטום וחוסר אחריות להשליך אותה על אוהדים?

לא מסכימה

בצילום רואים בברור שהשופט ראה את האבוקה שהושלכה למגרש. הוא בוודאי ציין את זה בדו"ח. הפתרון למצבים כאלו של השלכת אבוקות למגרש, באם יאשרו הדלקת אבוקות, הוא ענישה מחמירה. לדעתי המצב הקיים - בכל מקרה - הרבה יותר מסוכן. "הפתרון" להכניס את האבוקות לתוך המגרש הוא ידוע לכולם ומאוד פשוט, כך שאבוקות יהיו בין אם העניין הזה יאושר ובין אם לא. אבל, אפשר יהיה למנוע הרבה מצבים מסוכנים (כמו, לדוגמא, שריפת מושבים ביציע) אך ורק אם זה יהיה חוקי.

שחר .ו

New member
את מפספסת ת´נקודה..

למי אכפת אם השופט ראה\לא ראה ,כתב\לא כתב בדו"ח? ברגע שאדם יישרף חי מאבוקה שהושלכה ע"י אוהד, לא יהיה טעם למשחקי כדורגל וזה לא ממש משנה איזה עונש האוהד יספוג. האוהדים בארץ לא מספיק אחראיים לצערי(כמו שהוכח אתמול) ברמה שתאפשר להם להכניס ולהדליק אבוקות כחוק ולכן אני לא רואה סיבה לתת לגיטיציה חוקית לאוהדים להכניס אביזר מסוכן כ"כ למגרשים (ולחשוב שאסור להכניס פחית שתייה...).

לא, אתה מפספס את הנקודה

זה שהשופט ראה את זה או לא ראה את זה זו ממש לא הנקודה. הנקודה היא שהדברים הללו בכל מקרה נכנסים למגרשים, וכרגע זה יותר מסוכן מאשר אם זה יהיה חוקי. זה כל העניין.

שחר .ו

New member
היגיון מעוות..

מתי יהיה קל יותר לאוהד שמעוניין לזרוק על מאמן שהוא מעוניין בהתפטרותו\אוהד של קבוצה יריבה\ סתם מישהו שעצבן אותו אבוקה? 1. כשהוא צריך להבריח לאיצטדיון אבוקה בדרכים לא חוקיות וכשהוא צריך שכל החברים שלו יסוככו ויחפו עליו כדי להדליק אותה? 2. כשהוא יוכל להכניס קרטון שלם של אבוקות לאיצטדיון לעמוד ליד הגדר להדליק את האבוקה לידו, לחייך לשוטר ואז לזרוק אותה על המאמן שעומד מטר ממנו?? אין צורך לענות על התשובה, השאלה רטורית.

בנתיים

מי שכמעט נשרף אלו אותם אוהדים שעומדים (ללא ידיעה) לייד אלו שמדליקים את האבוקות ומשליכים את זה למטה בלי לחשוב פעמיים בכלל. מהמשחק בשכונה אני חזרתי עם ריח של עשן שריפה.

MoTi_NiMnY

New member
שחר, לא בא להעליב אותך

אבל רואים שאתה לא מבין כלום באבוקות, אני לא מתיימר להיות חוליגן, ותאמין לי שבחיים לא הייתי מעורב בהברחת אבוקות ושימוש בהם אבל הטיעון נגד שהבאת, עולה על שיאיו של שלמה שרף

שחר .ו

New member
לעומת זאת, הנימוק שלך ממש משכנע.

אני לא מתיימר להבין באבוקות, אבל הספיק לי לראות מה עשתה אחת כזו למעיל של אוהד כדי להבין את הנזק שיכולה לגרום. עכשיו בוא תסביר לי מה לא הגיוני בזה שטענתי שצריך לקחת בחשבון את זה שאוהד ניסה לזרוק על הספסל של בית"ר אבוקה כדי לפגוע לפניי שמחוקקים חוק בעד הכנסת אבוקות למגרשים?

MoTi_NiMnY

New member
אוקיי, אתה רוצה דיון

אני נגד הפיכת האבוקות לחוקיות מבחינתי האישית כי אז זה יהפוך למשהו משעמם, בנוסף לזה הפיכתן לחוקיות לא תיתן לאוהדים חופש ביציע להסתובב עם לפידים בוערים אלא שטח סטרילי, עם שוטרים ואמצעים לכיבוי וכו, זה גם יהיה מגעיל וכמובן ימנע את מה שאתה אמרת הסיכוי שמשטרת ישראל תאשר אבוקות בוערות חופשי ביציע שואף לסיכוי שפלשתין תהיה ידידת ישראל באו"ם נ.ב. נכון שכתבתי משהו אחר (בחלקו) לאביעד פוהורילס, אבל כתבתי מה הם כעיתונאים צריכים לדחוף, זאת לאו דווקא דעתי האישית והאינטרס שלי כאוהד משער 11

שחר .ו

New member
איזה דיון זה בדיוק??

שטח סטרילי?? -הסבר נמק והדגם.. אחריי שכתבת שהטיעון שלי "עולה על שיאיו של שרף" ,אתה מסכים איתו כעבור 5 דקות (ציטוט :"וכמובן ימנע את שאתה אמרת"). אח"כ אתה אומר שאתה נגד הפיכת האבוקות לחוקיות אחריי ששאלת את אביעד לפניי 4 ימים "למה אתם לא מעודדים אישור אבוקות, שהן תופעה מבורכת ?". נראה לי שאתה בקונפליקט גדול עם עצמך ואולי שתחליט בעד מה אתה אז תקח צד בדיון, כי אני לא הבנתי כלום...

MoTi_NiMnY

New member
קראתי את ההודעה שלי שוב

והיא ברורה לגמרי, למי שרוצה להבין

שחר

לפי התכנון יהיה אזור מסויים ביציע שרק בו יהיה מותר להדליק את האבוקות, וליד יעמדו שוטרים שיפקחו על העניין עם אמצעי מניעת שריפה ( כלומר מטפים ) ... אם מישהו ישתמש באבוקה מחוץ לאזור זה, הוא ילקח למשטרה.

שחר .ו

New member
SO?

עדיין כל מי שרק ירצה להכניס אבוקות למגרש יוכל לעשות זאת בקליי קלות. מכאן ועד להחלטה אם לשמור על החוק (שכולם מצפצפים עליו היום), היא כבר החלטה שלו בלבד אם לקחת סיכון או לא.. החוק יחסוך מאותו אוהד את כאב הראש של הברחת האבוקה פנימה, משם הוא כבר יחליט מה לעשות איתו..

MoTi_NiMnY

New member
אז זהו שלא

לא תוכל להיכנס עם אבוקה בכיס בחיים אבל דרך המשטרה כן ורק בשטח הסטרילי תיגע בה בכלל מה שלא רק נשמע מגוחך גם נראה

pentagon89

New member
האמת

לי אין בעיה להכניס אבוקה למשחקים הרעיון של השטח הסטרילי לפי דעתי ממש לא טוב... זה ככה לא יוסיף אווירה.. מה שיהיה טוב שיתנו לכמה אוהדים אישור מהמשטרה (שרק הם ידליקו) ולידם יהיו שוטרים... מה שהשוטרים עושים עכשיו במצב שיש אבוקה זה יותר מסוכן.. הם דוחפים את האנשים כדי להיכנס לכבות אותה..אנשים יכולים ליפול שם או משהו..

MoTi_NiMnY

New member
אין לך בעיה

כי אתה מדליק ובורח משם ואז עוצרים אנשים אחרים

למעלה