מה יפים הלילות...

BaLuna

New member
מה אני עושה עם הלילות???

שירשרתי את עצמי לשרשור שכבר לא קופץ, אז אני פותחת אחד חדש. למרות שאני לא הרבה פה בזמן האחרון, אני אשמח אם תנסו לעזור... קטנטונת בת 8 חודשים, יונקת, והלילות איתה הפכו לסיוט. גם לפני המלחמה הם לא היו מזהירים, אבל במלחמה הכל השתבש, בהתחלה ריצות למקלט אחרי שכבר נרדמה, והתעוררות כתוצאה, ואח"כ מעבר ל-3 שבועות למקום חדש במרכז, ואח"כ הסתגלות מחודשת הביתה, ותו"כ הוצאת שתי שיניים ושתי מחלות חום. ובנוסף לכל , בשבוע הבא היא נכנסת למעון ואני חוזרת לעבוד. בימים היא ישנה כשעתיים וחצי, לא רצוף. אז זה הרקע. בערב (שבע וחצי - שמונה) אנחנו מתחילים טקס לילה שכולל אמבטיה, הנקה וקצת שירי לילה טוב. היא לרוב נרדמת אז, אבל תוך מקסימום שעה מתעוררת ומסרבת להירדם שוב. רואים שהיא עייפה, ושהיא נלחמת בעייפות ממש. בסוף, כשהיא נרדמת, מיד כשאני מניחה אותה במיטה היא מתעוררת, וחוזר חלילה. המקומות היחידים בהם היא ישנה יחסית טוב הם על הידיים שלי (אני יודעת שבזה אני אשמה, אבל אני פשוט נרדמת איתה בלילה, אני כל כך עייפה), או אולי במיטה איתי ועם בעלי. אחרי שכבר נרדמה לשנת לילה, היא מתעוררת בערך כל שעה. זה היה גם לפני המלחמה, וגם בזה אני כבר לא עומדת. אני מנסה לתת לה מוצץ, אבל לרוב היא רק רוצה להיצמד לציצי לשני שלוקים, ואז להירדם עליו. ואני כבר שמה אותה על הציצי ונרדמת איתה, ואם היא מתעוררת פשוט מצמידה אותה לציצי שוב. כשאני מנסה להחזיר אותה למיטה (אם הצלחתי להישאר ערה) היא ישר בוכה. המצב הזה לא מתאים לי. האם למישהי יש הצעות לפתרונות / הסברים למצב הזה? אני הרוסה מעייפות, ואיכשהו לא נראה לי סביר שתינוקת בת 8 חודשים תקום כל שעה בלילה.
ו

צמרת1800

New member
אין לי פתרונות, צ'טערת

רק יכולה לספר שבגיל הזה גם הגברבר שלי התעורר כל שעה וחצי/שעתיים, והמלחמה בכלל שיבשה הכל..
, אז זה כנראה סביר. חוץ מהשתתפות בבאסה אין לי הרבה מה להציע..רק לקוות שזה ישתפר עם הזמן.

gatali

New member
בדיוק, אבל בדיוק כמו אצלנו ../images/Emo13.gif../images/Emo4.gif

המאמץ המלחמתי שלנו היה בדמות אבא שהלך למילואים לשלושה שבועות ונדמה לי שזה שיבש לפלא משהו.. הוא מתעורר באותו אופן כמו הקטנה שלך, אבל הגרוע מכל- בשתיים בלילה הוא מתעורר סופית ומתחיל לקשקש ולטפס על המיטה בהנאה צרופה.אני מביאה אותו אלינו למיטה (בזמן המלחמה ישנו על מזרן על הרצפה כי פחדתי שיעוף מהמיטה) והוא מטפס עלינו ואחרי חצי שעה בערך נרדם. לי זה גומר את כל הלילה, אני קמה לעבודה כבר בחמש וחצי
במשך היום הוא ישן כמעטו שעתיים (לא רצוף).אין לי מושג איך הוא לא עייף, הוא מוציא כ"כ הרבה אנרגיה במהלך היום (והלילה
), אני חוששת שזה עלול לפגוע בהתפתחות המנטליות שלו באיזה אופן.. הוא ישן פחות מ13 שעות ביום. אני מקווה שזה שלב ושכמו שזה התחיל זה יעבור, הייתי בטוחה עד עכשיו שהוא מיוחד, אני רןאה שזלא, אז זו נמחה מסויימת

debby12

New member
מנהל
הפתרון שלי - לישון עם התינוקת

כתבת שבמיטה אתכם היא ישנה יותר טוב. ככה אני לא צריכה ממש לקום כשהיא קמה, וההתעוררויות שלה בדרך כלל שקטות ורגועות (מצמוצים, צקצוקים כאלה - ושקט אחרי שהיא מתחברת)

כתומה30

New member
תראי

עברתם באמת תקופה קשה ודחוסה (לא יכולתם לדלג על משהו?
) חוץ מכל הבלאגן הטכני שתיארת, והשיניים, היה כמובן את כל הפחד מסביב, וזה לא מוסיף להם רוגע... הקטנים האלו, למרות שלא מבינים בדיוק מה קורה, מאוד רגישים למה שעובר על המובגרים סביבם, ומגיבים לזה. אצלנו, מצב שהיא בוכה כשרק מחזירים למיטה אפיין בד"כ ימים שכאב לה משהו. יכול להיות שיש עוד שיניים בדרך? אני הייתי מנסה לילה אחד עם אקמולי (או נורופן), כדי להקל אם זה העניין, או לפחות לשלול שזה לא זה. אני ממליצה לך על הספר לישון בלי לבכות - אם עוד לא קראת. היא כותבת שם בדיוק על המצבים האלו, של קימה כל שעה. יש לי הרגשה שאם תתמידו באיזושהי שיגרה שבוע-שבועיים-שלושה, היא תוכל לפחות לחזור למה שהיה לפני המלחמה. אבל זה לוקח זמן (תהליך שבו שיגרה מרגיעה). אני הייתי הולכת על משהו הדרגתי. קודם כל כמה לילות אתכם במיטה, כדי שתוכלי לישון יותר טוב, לנוח קצת, ולאגור כוחות. אח"כ כל מיני דברים ברוח הספר שעליו המלצתי.

אין לי עיצות של ממש../images/Emo24.gif

צאי מתוכנחה שעברתן המון בזמן האחרון וזה רק נורמאלי שהיא תגיב לזה. אם היא היתה חולפת לה
דרך התקופה הזאת, זה לא היה נראה סביר, לא? אני לא יודעת להגיד לך מה ואיך אבל הייתי מחכה בכל מקרה להסתגלות למסגרת החדשה, כי מה שלא תעשי עכשיו ישתנה שוב עם המעבר הזה.

קודם כל ../images/Emo24.gif.

אין לי ממש פתרונות. הבת שלי, בת שבעה חודשים, קמה כל שלוש שעות בלילות טובים - ובימים רעים גם כל חצי-שעה-שעה. אני יכולה רק לספר לך מה אני עושה כדי להקל על עצמי בלילות האלה. קודם כל, יש לי ליד המיטה שמיכת תינוק עבה, שבלילות קשים אני פשוט משאירה את הקטנה לישון עליה, וזה חוסך לי ללכת עד לחדר שלה ולהגיע אליה כשהיא כבר בפאניקה. נראה לי שבמקרה שלכם זה גם טוב כי היא צריכה עכשיו ביטחון וחום יותר מהרגיל. (היא לא ישנה איתי במיטה כי אני פשוט לא מצליחה לישון ככה). חוץ מזה, הרגלתי אותה להירדם עם מוצץ, וכשהיא קמה יותר מאשר פעם בשלוש שעות, אני נותנת לה אותו ומרגיעה עד שהיא חוזרת לישון. זה הרבה יותר מהיר מהנקה... בזמן האחרון היא מקבלת גם מנה של מוצקים לפני השינה, בתקווה שזה ישביע אותה ליותר זמן והיא תישן יותר. וסתם הערה - ההרגשה שלי היא שכשאני מניקה אותה בלילה יותר ממה שהיא באמת צריכה, היא ישנה הרבה פחות טוב. שיהיה בהצלחה בכל אופן, ולילות שקטים.

הנקות קצרות ותכופות

בתי בת 4.5 חודשים, לפני כחודש התחילה לינוק לעיתים תכופות אך לא סדירות וזמן ההנקה התקצר, כנראה בעקבות זה היא התחילה להתעורר בלילה להשלמת ארוחות, האם הייתם במצב דומה? מה אפשר לעשות?איך אפשר להחזיר את המצב לקדמותו כאשר היא ינקה כל 3-4 שעות, וכל הנקה נמשכה לפחות 10 דקות מכל צד וכבר התחילה לישון לפחות 7 שעות ברציפות בלילה.

michal@gal

Active member
מנהל
זה עוד שלב התפתחותי

ההנקות מתקצרות כי העולם נעשה יותר מעניין, ולכן היא לא רוצה "לבזבז" זמן על הנקות ארוכות. ההתעוררויות בלילה הן עקב שינוי בדפוסי שינה בגיל הזה. המון תינוקות שכבר ישנו לילה שלם מתחילים להתעורר שוב בלילות בגיל הזה. אין לי פתרונות. אצל תינוקות הדפוסים משתנים כל הזמן.

מאיה40

New member
אני יכולה רק להזדהות איתך, גם ביתי

בת 4.5 חודשים, ועד לפני כשלושה שבועות ישנה לילה שלם, פתאום זמני ההנקות התקצרו, מתעוררת בלילה, הייתי שמחה גם להסבר איך אפשר לשנות בחזרה. אגב היא אוכלת ביום 5 ארוחות ובלילה פעם אחת, האם תקין ומספיק?

מאמינקה

New member
העלייה במשקל תקינה?

יש מספיק טיטולים רטובים עם שתן שקוף-בהיר? ההנקה אינה כואבת? העלמה נראית מרוצה? אזולי יש לך יונקת יעילה ומצטיינת.

מאמינקה

New member
היינו במצב דומה

לא מצאנו פתרון, הקטנים יונקים לפי דרישה ויש שמעדיפים גם בלילה. עד גיל שנה סביר שזה צורך תזונתי. בסיפורים רבים הגיל בו מתרחש השינוי הוא בסביבות 4 חודשים. מה לעשות, לא תמיד שנת הלילה מתקדמת לפי רצוננו בגראף לינארי עולה. מה שחשוב זה כרגיל לוודא שיש מספיק טיטולים רטובים עם שתן בהיר ושהעלייה במשקל תקינה. יש שקוראים לזה שיניים, יש שמדברים על שינויים בהרגלי השינה, שואלים אם מרגישים טוב, מציינים השלמת שעות אמא (בחזרה לעבודה וכד'). בכל שם שנקרא לזה, זה מעייף מאד
מקווה בשבילך שזה זמני, יחלוף מהר מהר ותוכלי לישון יותר

למעלה