גומלים ונגמלים

noosh1

New member
הכנות לקראת גמילה...

בעוד חודש בדיוק איליי בן שנה,ואני רוצה לגמול אותו עד אז. הוא לא מוכן לגעת בתמ"ל, ורגיל לרדם רק על ציצי... הוא יונק בוקר, ערב,וכשאני חוזרת מהעבודה- שתי דקות פינוק...בשאר היום הוא אוכל אוכל. מה לתת לו בבוקר במקום ציצי? ומה לתת לו בערב במקום ציצי?(הוא מנשנש גם יום ארוחת ערב(שבלי ציצי לא מספיק לו) ואיך להרגיל אותו להרדם ללא ציצי?

lcילנה

New member
זה שיר פרידה ../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif../images/Emo79.gif ../images/Emo7.gif

זהו, שקד לא יונק יותר בכלל. לפני חודש התחיל לחפף לי בהנקות וחשבתי למשוך אותו כך עוד כמה חודשים אבל כבר שלושה ימים שהוא לא מוכן בכלל להתקרב לתנוחת ההנקה שלנו ובלילה האחרון כשהצעתי לו הוא הניח את הראש על החזה שלי ומלמל מילות הרדמה לעצמו
. אז זהו, נפרדתי מחזיות ההנקה שלבשתי שנה וחמישה חודשים. אני קצת דומעת כשאני כותבת את זה אבל הוא סיים את זה בצורה מאוד מאוד יפה. נתן לי חודש להבין שאולי כדאי להתחיל להפסיק לפני שהודיע חד משמעית ובניד ראש פסקני - נו. הילד שלי גדל. היה לי לעונג להיות חלק מכן במשך הזמן הלא קצר (אבל הלא מספיק ארוך לטעמי) שהייתי פה. תודה על התמיכה ועל החברה ואני כמובן מקווה לחזור עם יונק חדש מתישהו בעתיד. אוהבתותכן המון
.

כרמית מ.

New member
אפשר לשאול

למה? פשוט חשבתי, שאם תחכי עוד כמה חודשים (או יותר, זה גם בסדר), כבר לא תצטרכי לתת לו שום דבר במקום, אולי חיבוק
. בגילו, עוד נראה לי שכדאי לתת תמ"ל. מעבר לכך, אם אין סיבה מיוחדת שדורשת ממך לגמול באופן מיידי, הייתי עושה את זה בהדרגה - בשביל שניכם. למשל - קודם מפרידה את הנקת לפני השינה, מההרדמה, ואת הנקת הבוקר מהקימה, אח"כ מורידה הנקה אחת בכל פעם, גם כדי שלא יהיה לך גודש, וגם כדי להקל עליו את הפרידה. חוץ מזה, שאם הוא מתחיל גן/עובר גן וכדומה, אז כדאי לחכות קצת ולא לעשות את זה על תחילת שנה - אם רק ניתן.

../images/Emo24.gif

אני חושבת שזה הכי יפה כשהגמילה באה מהילד ומרצונו אפילו שלא תמיד זה מתאים לאמא ,זה עובר בצורה הכי טובה על הילד. חמוד וחכם שקד שלך ויודע מה טוב לו כנראה. אבל אל תלכי, אני בטוחה שלמדת המון ויש לך נסיון לא מבוטל, וגם כיף שאת פה, אז תישארי כאן מה אכפת לך?

הו אילהנה

את יודעת מה אמא פולניה אמיתית אומרת (ומתכוונת): אם טוב לו, טוב לי. נתת לו את האוכל הכי טוב שאפשר (גם אם בדרך שאבת את עצמך לדעת) ועכשיו ששקד כבר לא "תינוק", הוא צריך ממך דברים טובים אחרים. אז מה השתנה? יש לנו ילד אחד גדול, אמא אחת מנוסה וקצת דומעת ועתיד. מה רע? וזה ברור כ
שעוד נתראה.

../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif../images/Emo24.gif

זה מלווה בכאבי הפרידה מהתינוקיות הרכה, אבל יש בזה גם מהשמחה של קבלת הילדיות השמחה והחקרנית. אני חושבת שזה שווה מזלטוב! (מאחלת לעצמי גמילה שבאה ממנו)

כתומה30

New member
../images/Emo24.gifוואו איזו גמילה

אפילו שזה צובט והיית רוצה להמשיך עוד קצת, איזה יופי זה גמילה שכל כולה יוצאת מתוך הצרכים של הילד, ולא מעמידה אותו בפני אובדן. שקד קיבל את הטוב שבטוב תקופה לא מבוטלת, ואת יכולה להיות גאה שאפשרת לו את זה! נשמח אם תקפצי מפעם לפעם כמניקה-במיל-בינתיים, וכמובן נתראה בסיבוב הבא!

../images/Emo24.gif../images/Emo7.gif../images/Emo24.gif

אני שמחה בשביל שקד שהוא כבר כל כך בוגר ועצובה בשבילך עם סיום הפרק תנסי להתנחם בכל הטוב שהענקת לו ואולי זה גם מה שהפך אותו לעצמאי ובוגר כל כך....

Lali d

New member
../images/Emo24.gif

גמילה כמו שצריך עשה לך הילד, אפילו עם הכנה מראש... אוהבימתכם בחזרה
ותישארי בסביבה !

אהבת M

New member
../images/Emo24.gifהיי היי היי הגעתי רקיום!

עוד
לך ולילד הגדול. אז זהו? זה כן נגמר כשנגמר?
לא חשבתי שהוא אכן יגמל...הפתיע גמותי השקדון. נשיקות רבות מאיתנו וכמובן - להתראות בשמחות

מאמינקה

New member
../images/Emo24.gif מרגש החמוד'קה

שקד נגמל מההנקה, באופן בוגר ובשל. זה לא אומר שאת בגמילה מהפורום

../images/Emo24.gifמכירה את ההרגשה../images/Emo24.gif

היה לנו את העונג להכיר אתכם
. למרות הסוף הנפלא, גם אני מסתובבת עם תחושת החמצה קלה. הרי בסופו של דבר תכננתי על יונק-הולך-מדבר והאקס יונק שלי התחיל ללכת רק עכשיו
.כבר היו מתוכננים לי כל משפטי המחץ לכל מחרבי ההנקות-לטווח-ארוך, ושנה וחודש אפילו לא ממש נחשב טווח ארוך ... בקיצור, מבינה אותך לגמרי. צריך יונק חדש

noosh1

New member
בטח שאפשר לשאול...

אני פשוט מרגישה ש...די! קודם כל- אם כל הכיף שבהנקה- זה ממש מקשה עליי. רק אני חייבת להיות איתו בבוקר ורק אני יכולה להרדים אותו(שמצד אחד זה כיף-אבל...לפעמים אני חייבת להיות בעבודה עד מאוחר, וזה יוצר בעיה...אני מוצאת את עצמי חוזרת מראשון להוד השרון כדי להניק ולהרדים-וחוזרת לראשון..). דבר שני שנה להניק זה נראה לי מספיק! הוא כבר ממש גדול-ואני לא אוהבת שבאמצע הגינה(אם הוא עייף או נודניק)הוא בא לי לחולצה,ומנסה להגיע לציצי...

../images/Emo26.gifמנצל"ש גמילה מהנקה ../images/Emo36.gif

אז זהו, הגיע הזמן. נמאאאאאאאאאאאאאאאאס לי כבר להניק (1.11, לדעתי זה יפה מאוד). יחד עם זה, להבדיל משאר הגמילות שעשיתי לו (הנקה באמצע הלילה וכדו'). יש בי הרבה רגשות מעורבים. אני יודעת שזה חשוב לו. כן, הוא נרדם גם בלי זה וישן מצויין לילה שלם כשאני לא לידו (בבית). אבל כשאנחנו ביחד, זה מאוד חשוב לו. אני יודעת שיותר חשוב לו הקשר שלו איתי מאשר ההנקה עצמה. ואחת הסיבות שנמאס לי מההנקה זה התלות שלו בה, (כן, קצת קשה לי עם תלות). והשאיפה לישון רוב הלילה רצוף ולא הפסקות (הנקת בוקר היא ב- 3:00 לפנות בוקר ולא הצלחתי אף פעם לדחות את זה). רעיונות? טיפים? מה אומרים לילד? עד עכשיו תמיד אמרתי לו שבמשך היום הציצי ישן ורק לפני השינה הוא מתעורר. מה עכשיו כדאי לי להגיד? אשמח לשמוע כל עצמה. המון תודה. יעל

כמה המלצות

1. להתחיל מלהוריד את ההנקה של 3 לפנות בוקר (כי נשמע שזו ההנקה שהכי מפריעה לך. אגב, מתי הוא עוד יונק?) 2. לקרוא את המאמר המקיף של כוכביתי (במאמרי הפורום, תחת סיפורי גמילה). עידן של כוכביתי היה ציציהוליק, בדומה למה שאת מתארת. לאחר הגמילה שהיא עשתה לו הוא עוד המשיך לינוק, אבל לא היה תלוי בציצי. שימי לב לעניין ה"מסמוס" של ההתניה (תנסי לבדוק אם יש סיטואציות מסוימות שבהן הוא תמיד יונק, למשל בכל פעם שאת מתיישבת מול המחשב
). 3. קיצור ההנקות עבד אצלנו טוב מאוד בדרך לגמילה סופית (ספירה עד 10, או בלשונו של תום "ציצי קצר"
).

תודה. אני אקרא את המאמרים.

אבל מעבר לזה. אור יונק פעמיים. קיצור הנקה, בדר"כ מלווה בהיסטריה. הוא יונק רק לפני השינה ולפנות בוקר. גם אם הוא רוצה בשאר היום שיחפש!
אני סיימתי להיות מחלבה כבר מזמן...

למעלה