צחצוח שיניים בגיל 10 ח'

עדן1004

New member
../images/Emo26.gif צחצוח שיניים בגיל 10 ח'

אשמח להמלצות אם כדאי לצחצח עם אצבעון / מברשת שיניים ואם כדאי להשתמש במשחת שיניים של וולדה או אחרת או בכלל לא.

ההמלצה היא לצחצח מהשן הראשונה

הקטן שלי בן כמעט 11 חודשים עם כמה שיניים, ומודה - עוד לא מצחצחת. אצבעון - אין מצב שאני מכניסה את האצבע שלי לפה שלו (נותן ביסים חופשי) ומברשת שיניים - נו, טוב, אולי הגיע הזמן... לגבי משחת השיניים - טוענים שמשחות השיניים ללא הפלואוריד לא יעילות, ואם כבר עדיף עם פלואוריד. משחת שיניים עם פלואוריד יש לקטנטנים שהריכוז בה נמוך יחסית - 500ppb (חלקים למיליארד). העניין שהוא שהם לא יודעים לירוק עדין ובולעים את הפלואוריד, וזה לא ממש בריא.. בכל מקרה, ההמלצה של משרד הבריאות (המלצה שרופא השיניים של הבן שלי חולק עליה) היא להתחיל להשתמש במשחת שיניים מגיל שנתיים (בגלל הפלואוריד). אם את מקשיבה להמלצה של משרד הבריאות, אז בעצם - אני באופן אישי לא רואה טעם בצחצוח עם משחה לפני גיל שנתיים

אני תמיד צחצחתי מהשן הראשונה עם מברשת

היום בגיל 8 ו4.5 לאחר ביקורת והכל תקין, ברוך השם. יש משחות לפי גילאים. בזמנו ניסיתי וולדה וזה היה להם ממש מגעיל (שמעתי על ילדים שדווקא כן אהבו את הוולדה). שימי לב שיש לשים ממש אבל ממש מעט משחה וללמד אותם לשים מים בפה ואח"כ להוציא עם המשחה.

למעלה