שתיים שתייה
New member
../images/Emo26.gif חמישה ../images/Emo36.gif
חמישה
5 קושיות קצרות ברשותכם
1. התפטרתי, קיבלתי מסמך שבו מצוייןכי פוליסת ביטוח המנהלים (כספי תגמולים, פיצויים וכו'), וקרן ההשתלמות, עוברים לבעלותי. מה המשמעות של הבעלות הנ"ל ? 2. נניח ובין מקום העבודה הראשון, לשני, חולפים 5 שבועות שבהם לא עבדתי, אני מניח שאני צריך לשלם פחות מס המשכורות הראשונה/השנייה שלי במקום העבודה החדש, או בסוף השנה לגשת עם 2 טפסי 106 (של 2 מקומות העבודה), למס הכנסה, ולבצע תאום מס, ולקבל החזר ? אני צודק ? כיצד זה מתבצע ? 3. האם באותם 5 שעובות שאני לא עובד אני אמור לשלם עצמאית ביטוח לאומי ומס בריאות ? אם כן, כיצד ? מה יקרה אם לא אעשה זאת ? זה יורד אוטומטית בשכר הראשון של מקום העבודה החדש ? 4. שאלה כללית : האם כל מקום עבודה מחוייב להפריש כספים לתגמולים ? (כלומר ההפרשה של 5% עובד ו 5% מעביד) (אם לא, ממה הזקן שפרש אמור לחיות ? ביטוח לאומי ? אם כן, האם זה בנוסף לביטוח לאומי ? אגב, כמה כסף מקבלים מביטוח לאומי כשפורשים ? 5. אם התפטרתי לפני שבוע (נניח), ויתרו לי על 30 ימי ההודעה המוקדמת, שילמו לי על הזמן הזה, וכל הכסף כבר נכנס לחשבוני, האם אני לחלוטין משוחרר ויכול להתחיל לעבוד במקום חדש ? הםא יש משמעות לכך שחל, רק שבוע (כלומר, אני בתוך ה 30 ימים), למרות שוויתרו לי עליהם לחלוטין ?
5 קושיות קצרות ברשותכם