יום גימל

גואה4

New member
עוגת מייפל עם פקאנים...

בחושה מאוד פשוטה - הבעיה היתה שהייתי צריכה לצאת מהבית לפני שהייתה מוכנה, השארתי עם תנור פתוח וקרה מה שקרה... וקצפת - לא נראה לי יחזיק מעמד עד החור הנידח שלו מיועדת העוגה, אבל תודה על המחשבה

שתי נגלות-בכל אחת חמש רולדות.

לא יודעת בדיוק כמה ק"ג-כל נגלה -6 כוסות קמח[לדעתי טיפה יותר מקילו,נכון?] מתכון:בצק:6 כוסות קמח 6 כפות סוכר 2 ביצים 1 שמרית(כדאי גם משפר אפיה) 1מרגרינה/חמאה/מחמאה 1וחצי כוסות מים. ללוש לבצק. את הבצק לחלק לחמישה כדורים.לרדד לעלה מלבני ולמרוח מילוי(תכף) ולקפל את הבצק בצורת מעטפה כך-מלמעלה לאמצע,מלמטה לאמצע ומשני הצדדים.להכניס לשקית ניילון כל מעטפה בנפרד למקפיא למשך כעשרים ד'ק. אח"כ להוציא ולרדד שוב כל מעטפה-לחתוך אותה לשלוש רצועות ולקלוע צמה.לשים בתבנית אינגליש קייק משומנת,למרוח ביצה(אני מפזרת שומשום ושקדים חתוכים)ולתנור.כשמוציאים מהתנור-בעודן חמות לשפוך עליהן סירופ(כוס סוכר חום וכוס מים) מילוי שלי:6 כפות שוקולית 3 כפות קקאו כוס סוכר חצי כפית קינמון כפית נס קפה מחמאה/חמאה להמיס הכל למשחה-לא יותר מזה.ולהוסיף 2 כפות ממרח שוקולד(נוטלה/השחר) על זה לפזר חלווה מגורדת ואגוזים קצוצים. ***כן.אין בכלל התפחה!!!!והעוגות יוצאות גבוהות ,אווריריות וטעימות פחד[גאה בעצמי אכלתי רק חצי פרוסה
] ו-כן.טונה קלוריות.אז מה
.ושמחת בחגך או לא?
בשנה הבאה בע"ה את באה אליי לסוכה!!

מה זתומרת בלי התפחה?

בכלל???? דווקא נשמע טוב (אני אומרת דווקא כי עדיין לא פגשתי עוגות טעימות כמו המתכון של אמא שלי) אם יהיה לי אומץ לשנות - אנסה. ואגב קילו קמח = 7/8 כוסות (אבל 70% מעט פחות בגלל הכובד)

בכלל.זה מה שכיף(וגם הטעם כמובן).

כשהוצאתי מהמקפיא ראיתי שהבצק תפח מעט,אבל רק מעט.כל העבודה נעשתה בתנור,פתאום הצמה הדקה גבהה ותפחה לה,והשוקולד נמס ונשפך ממנה,השקדים המולבנים השחימו...והריח...אח הריח... הכתרתי אותה כמלכת עוגות השמרים שלי
. אה.והסירופ ממש חשוב כאן.

רק מהתיאור שלך בא לי לאפות

אותן. היום. אבל נגמר לי הקמח.. (הן אלה שחברה שלך מהפייס אפתה?)

רויטלי28

New member
בגלל ההרגשה הזו הכרחתי את ש' לבנות סוכה

אף פעם לא הייתה לנו כי הוא לא היה פה והילדים קטנים ולא מבינים וחג ממילא אצל ההורים. השנה - נבנה סוכה לראשונה (עסק לא זול) ונתלה את כל הקישוטים המדהימים שהכינו ( בעזרתה האדיבה של הגננת :) )בגן בסוכה השלנו במקום לפזר אצל סבא וסבתא....

איזה כיף!!

וכמה מקסימים הקטנים כשהם מתלהבים מהקישוטים שהכינו.נכון? בראשון הכנו ביחד קישוטים מקסימים,איך הם שמחו!

אמאבולי

New member
אנחנו בנינו גם בשנים שהוא לא היה

רק בשביל המצווה ובשביל הילדות ובשביל לא להרגיש לגמרי שונים כשכל המשפחות סביבנו מבלות להן יחד בסוכתן
כשהיה לי כח הייתי מוציאה לשם את ארוחת הערב, שלא- אז לא.. דווקא השנה כשהאישלי בבית אנחנו מתכוונים לטייל כל החג. מזל שבשבת בסוף נהיה כאן ואפילו נארח,אז יצא שלא בונים סתם...

גואה4

New member
../images/Emo4.gif במת?

עכשיו מרגישה פארשית שלא בנינו... חישבנו שהאיש ישב בה רק בסעודה האחרונה ואפילו הבכור לא יהיה (מסע של בני"ע) ועכשיו אני ממש מצטערת.... במיוחד בגלל הקישוטים שהילדים עמלו עליהם (הגמד הכריז שהקישוטים שלו בשביל הסוכה של החיילים... נראה מה אבא שלו יגיד על זה. בנתיים שמתי בצד. כל השאר אצל הסבתות)

אמאבולי

New member
סבתות וחיילים זה רעיון מעוללה!

חברה נוסעת עם הילדים לחג ראשון לבסיס של האיש, אז היא לוקחת איתה את הקישוטים שהכינו, דווקא כיף!

יוליה323

New member
ברור שלחיילים

אנחנו מכינים במיוחד קישוטים ושלטים לסוכה שלהחיילים.

לחמניות שושנים.

ק"ג קמח שמרית חצי כוס סוכר/דבש/סילאן/מולסה חצי מרגרינה/חצי כוס שמנ"ז כף מלח 2 ביצים(אפשרות.לא חובה) בערך 2 כוסות מים(כמה שנכנס
) הבצק צריך להיות רך ומעט דביק. לעטוף אותו בשמן ולהניח להתפחה(פעמיים) --לקרוץ עיגולים,לגלגל לנחשים-ואותם לשבלולים,בתוך תבנית עגולה להניח אותם(ת'שבלולים)צמודים אחד לשני במין ספירלה כזאת.באמצע חתכתי תפוח בצורת פרח(חתוך לשמיניות לא עד הסוף)ומרחתי הכל בסירופ של ביצה ודבש.[את הרגילות-ללא דבש ועם קצח] נראה לי שזהו..

איזה הספק!

תשלחי משהו לכאן. אין לי כלום, לא עוגות שמרים ולא סוכה. אין לי איפה לבנות סוכה השנה.

אהבת M

New member
../images/Emo201.gifאבל - ../images/Emo79.gif"בשנה הבאה נשב על המרפסת"

[יש מרפסת? גינה?]

למעלה