פינה חדשה - "רק על עצמי לספר ידעתי"...

mykal

New member
אפשר לשאול?

למה דוקא אפית חלות? אפיה אחרת לא? איך הגעת לתחום של סקראפבוקינ ויצירה בנייר? האם יש לך שותפי חברה קבועים בתחומי ההתענינות שלך? מרתק אותי ההדגשה של היצירתיות--עם העולם המאוד 'מסודר שבנית. מאחלת לך יום טוב.
 

KarinDi

New member
ידעתי

שאני אהנה מהפינה הזו, מכל הנקודות למחשבה שהיא תתן לי...
למה חלות? קודם כל כי אני מאוד מאוד מאוד אוהבת את הטעם שלהן. אני לא חושבת שיש משהו שמשתווה לחלה חמה תוצרת בית והריח! איזה ריח. מאוד אוהבת את מרקם הבצק ואת ההתעסקות בקליעה. אני אוהבת גם לאפות דברים אחרים, אבל זה הפייבוריט...
אבא שלי חולה ציוד משרדי וללא ספק ירשתי את זה ממנו- תמיד תמיד אהבתי ניירות מסוגים שונים ואספתי עיתונים, גלויות, ניירות עטיפה וכו' במשך המון שנים. תמיד עשיתי מהם יצירות שונות ומשונות וגם סתם אגרתי. כשאחותי חגגה בת מצווה הכנתי לה אלבום מעוצב ולטיול לפולין של הביצפר הכנתי אלבום עם מזכרות וקטעי כתיבה. כשעברתי לגור בירושלים (לפני 3-4 שנים) היה לי יותר זמן פנוי וגיליתי את פורום "עיצוב אלבומים" בתפוז. שמעתי על החנות "ביג דיל" בירושלים ומאז השקעתי זמן רב בלימוד, רכישת חומרים והתמקצעות...
בהחלט יש לי שותפים קבועים לתחום- יש בארץ קהילה מאוד מפותחת של נשים יוצרות (לא מכירה גברים בתחום) וכל הזמן אני מדביקה עוד ועוד אנשים בחיידק. לאחרונה גם התחלנו לקיים בירושלים מועדון סקראפ, שמיועד בעיקר לנשים שלא מגיעות מתחום היצירה ומעוניינות להתנסות (תשאלו את באלי איזה כיף זה!). הכרתי גם הרבה חברות טובות ומקסימות, שהקשר שלנו יצא מגבולות היצירה והפך לקשר חברי אמיתי.
מסכימה איתך שיש קצת סתירה באופי שלי....אמנם אני מבולגנת אבל מאוד "ייקית" באופיי- אוהבת דברים מתוכננים, סדר יום, שגרה, קווים ישרים. ומצד שני- יצירתיות וחיבה לרעיונות מקוריים ושונים...בעבודות שלי רואים את השילוב- העבודות עצמן מאוד מדוייקות ומסודרות, והרעיונות בד"כ שונים ומפתיעים. אני עושה סדנאות ומשתדלת ללמוד איך לצאת מהגבולות המסודרים שלי :) את חדת הבחנה! תודה ויום נפלא גם לך!
 

ניריתי 1

New member
סליחה רגע ... אני תופסת טרמפ על החלות ../images/Emo159.gif

אפשר מתכון ?
וגם תמונה אם יש (למען נשטוף עיננו ולמען המאמרים!) וחוץ מזה, איך נדע שאת דוברת אמת באשר למומחיוך בחלות ? הפורום דורש הוכחה !
 

mykal

New member
יש לי ספר של אפית חלות,

האמת שאני מחלקת אותו לבנות המצוה, אני שאלתי כי יש לי בת ש'משוגעת' על אפית חלות, יוצאות לה יפה וטעים, והריח, אח אח אח הריח.
 

KarinDi

New member
בוודאי שאפשר

מזל שהזכרת לי שמחר יש לי סשן אפיית חלות כי אני מוזמנת לאירוע ולא מקבלים אותי בלי חלות חמימות ביד.... המתכון מבוסס על מתכון מהרשת+אמא של חברה+ניסיון שלי: חומרים- כמות גדולה מאוד של 3-4 חלות בינוניות, לרוב אני עושה חצי או מקפיאה חצי : 1 ק"ג קמח לבן - אני מוסיפה קצת יותר קמח. לרוב מתחילה ללוש עם קילו ותוך כדי מוסיפה בערך עוד חצי כוס קמח. כף גדושה של מלח (20 גר') חצי כוס סוכר (100 גר') שקית שמרית או קוביית שמרים טריים אחת (50 גר') או 2.5 כפות שמרים יבשים- אני עושה רק עם שמרים יבשים 2 ביצים חצי כוס שמן (100 מ"ל) 2 כוסות מים מהברז (כ- 500 מ"ל) ביצה שומשום- אני לא אוהבת ולכן לא מוסיפה אופן ההכנה: •• להניח את השמרים היבשים בתחתית הקערה ומעליה את הקמח כך נוודא כי המלח והסוכר לא יגעו בשמרים ונוכל להכין בצק שמרים כראוי. • שופכים את יתרת הקמח מעל ראש העיסה ואת שאר החומרים היבשים והרטובים מעל הקמח. • לשים את הבצק כ- 7-10 דקות עד שהחומרים מתאחדים ומתקבל מרקם אחיד. אם מרגישים שהבצק קשה מידי צורך להוסיף מים ניתן להוסיף קצת. אם מרגישים שהבצק דביק מדי מוסיפים עוד קצת קמח- אני לשה בKMIX שלי, בוו לישה • נותנים לבצק לנוח במקום חמים ונעים לכשעתיים עד שהבצק מכפיל את עצמו- אחרי שעה מוציאים אוויר ומחזירים להתפחה לשעה נוספת. • לשים שוב את הבצק (לצורך הוצאת האוויר שנמצא בבצק). • יוצרים כדורים שווים בגודלם על מגש מקומח. מכדורים אלו יוצרים רצועות לצורך הכנת החלות והלחמניות. • מניחים את החלה/ הלחמניות בתבנית האפייה. מושחים בביצה טרופה, אפשר לבזוק שומשום מעל. מניחים במקום נעים וחמים להתפחה נוספת של כחצי שעה- אפילו פחות! במזג אוויר חמים אחרי חצי שעה החלות כבר מאבדות צורה. • לאחר שהחלה / הלחמניות הכפילו את נפחם על תבנית האפייה, מכניסים לתנור לאפייה. את התבנית ממקמים בשליש התחתון של התנור (לא באפיית טורבו) למשך כ- 30 דקות בחום של 180 מעלות. מצורפת תמונת לפני
 

bali

New member
מנהל
התעלפתי ושמרתי את המתכון

עוד מתכון לרשימת "מה אני אכין בגע שהמיקסר החדש יגיע אליי" יש ברשימה פוקאצ'ות של הדודים שלי כי התגעגעתי אליהן מקארונים שוקולד לנירית שתראה שאני מתאמנת צמות שמרים-פרג לדוד שלי ואולי טארט שוקולד לאותו אירוע חלות שלך לאחת מארוחות השבת הקרובות
 

KarinDi

New member
לא חייבים מיקסר!

שנתיים שלמות הכנתי את החלות האלו ביד, עד שקיבלנו במתנה את המיקסר הנפלא שלנו. זו לא לישה קשה, זה אפילו כיף. עם המיקסר זה סתם פחות מלכלך...
 

bali

New member
מנהל
יש יל קטע כזה ש...

מאז שאני זוכרת את עצמי שנאתי ללכלך את הידיים בכל מיני דברים רטובים או דביקים... במקרה כזה טוב שיש מיקסר
 

ניריתי 1

New member
לא רוצה להפריע לך בהתעלפות ....

אני רק רוצה לוודא כי ברור לך מה בראש הרשימה
 

bali

New member
מנהל
א-הא... תמשיכי לחשוב ככה ../images/Emo3.gif ../images/Emo11.gif

 

bali

New member
מנהל
קודם כל פוקאצ'ות. לא יעזור לך ../images/Emo3.gif

אני בדודא עליהן כבר מעל שבוע. חייבת פוקאצ'ות ואז אוכל לעבור הלאה ברשימה.
 

bali

New member
מנהל
../images/Emo6.gif אני ילדה קטנה ומרדנית

אבל לא רוצה "יחסינו לאן" אז אולי אולי אני אתרצה
 

ניריתי 1

New member
את חסרת תקנה ../images/Emo88.gif וחסרת כל רסן ../images/Emo88.gif

ואני אוהבת'ך בדיוק כפי שאת
 

bali

New member
מנהל
ישששש! גמני אוהבתותך בדיוק כמו שאת../images/Emo23.gif

ואני סתם משתובבת, משולחת כל רסן שכמותי
 

mykal

New member
תודה על התשובות, נהנתי,

ואגלה לך בסוד בסוד, אני נמצאת בדיוק בערבוב של עודף סדר עם יצירתיות, והרבה אומנויות עשיה. אבל אני 'זקנה' ואת מענינת.
 
למעלה