עקרונות חשובים בטיפול בשמנים

../images/Emo24.gifעקרונות חשובים בטיפול בשמנים

העקרון החשוב הינו העקרון ההוליסטי, כשיש בעייה שברצוננו לטפל עם השמנים,תמיד נתייחס למצבים הנפשיים והרגשיים גם יחד,גופנפש. מאחר וחלק גדול מהשמנים האתריים,משמשים לטיפול בבעיות פזיות, ומשפיעים במישור הרגשי. גם במישור הרגשי והגופני חשוב לדעת את גורם הבעייה. חשוב להתייחס לקשר גוף נפש,ובצורה זו נגיע לפתרון. צריך לבדוק מה הבעיות,ולמצוא שמנים אתריים שיכולים לעזור בכל הבעיות. דוגמא:כאשר אדם סובל מכאבי גב,שזו הבעייה העיקרית שמטרידה אותו נשתמש בשמנים לבעייה זו ,ונבדוק עוד בעיות נלוות נוספות,אולי קשיים בהרדמות בלילה,נשלב את השמנים גם לכאגי גב,ולקשיים בהרדמות בלילה. כיצד מזהים שמן שהתקלקל? שהשמן שינה את הצבע שלו. המרקם של השמן השתנה או נהיה עכור. ריח השמן שונה,הפקק נדבק לבקבוק,השמן נהפך להיות מאוד דביק. ובתוך השמן יש "חתיכות קטנות" בלתי מזוהות, זה הסימן השמן מקולקל,ואסור להשתמש בו! יום טוב לכולם.
 
שאלה-שמן מקולקל

הבנתי ששמנים אתרים לא יכולים להתקלקל אם משתנה המרקם או הריח של השמן צריך להציב אותו במקום מסויים (לא זוכרת בדיוק אבל משו כמו מרכז חדר או משו כזה) והאנרגיות מרפאות אותו והוא חוזר למצב תקין.... הגיוני?
 
../images/Emo20.gifפטל,,, שמן מקולקל

אני מאמינה מאוד באנרגיות מרפאות אך לא שמעתי על שמן שחוזר למצב תקין ואשמח מאוד לשמוע על כך. ערב טוב.
 
רשימת שמנים שישנן הגבלות ../images/Emo140.gif

בשימוש בהם. *יאלנג-יאלנג-בכמויות גדולות עלול לגרום לכאבי ראש. *אכילאה-שמן פוטוטוקסין לא להיחשף לשמש 12 שעות לאחר הטיפול. *אנג"ליקה-פוטוטוקסין,לא להחשף לשמש 12 שעות לאחר הטיפול,לא לנשים הרות. *אניס-לא לנשים הרות,בעל רעילות גבוהה מומלץ לשימוש למנוסים. *אקליפטוס-לא לתינוקות עדיף לא להשתמש כלל לילדים,ניתן להשתמש בניאולי,או בהדס במקום. *ארז-לא בזמן הריון. *אשכולית-פוטוטוקסין לא להחשף לשמש 12 שעות לאחר הטיפול. *בזיליקום ריחן-אסור לשימוש לנשים בהריון. *ברגמוט-פוטוטוקסין,אפשר להשתמש בשמן ברגמוט נטול המרכיב ברגפטן שהוא בטוח יותר לשימוש ואין הגבלה של חשיפה לשמש,לאחר השימוש בו. *גו"ניפר-ערער--לא לנשים בהריון. *גינ"גר-זנגוויל--לא לשימוש לתינוקות,ובזמן שימוש בשמן להשתמש בדילול גבוה מחשש לגירוי העור. *גרניום-עלול לגרום לרגישות אצל אנשים רגישים. *היסופ-בעל רמת רעילות גבוהה,לא לנשים בהריון,הסובלים מאפילפסיה,ילדים,ובמקרים של חום גבוהה. *הל-קרדמון--עלול לגרום לרגישות אצל אנשים רגישים. *כוסברה-גד השדה-קוריאנדר--עלול לגרום לגרויי עור,השימוש בכמות זעירה. *לואיזה-לא להיחשף לשמש 12 שעות לאחר הטיפול,לא מומלץ לשימוש בקיץ. *ליים-שמן פוטוטוקסין. *לימון-שמן פוטוטוקסין לא מומלץ לשימוש בקיץועלול לגרום לגירויים אצל אנשים רגישים. *לימון-גראס-עשב לימון--לא לשימוש לתינוקות מומלץ להשתמש בכמויות קטנות ועלול לגרום לגירוי העור. *מוסקט-לא בזמן הריון. *מור-לא בזמן הריון ולתינוקות. *מיורן-אסור השימוש לתינוקות ,לא לנשים בהריון,ולא מומלץ לשימוש לפני נהיגה. *מליסה-לא לנשים הרות,ולא יותר מ-4 טיפות לאמבטיה. *מנדרין-פוטוטוקסין. *מנתה-כמויות גדולות עלול לגרום לסיוטי-לילה,לא לפני-שינה,עלול לגרום לתחושת קור בגוף,לא לנשים הרות ולתינוקות. *מרווה מרושתת-קלארי-סייג"--לא לנשים הרות,לא לנהוג לאחר השימוש,אסור לנשים הסובלות מדלקת בשדיים ולהימנע משימוש מספר שעות לאחר שתיית אלכוהול. *מרווה רפואית-אסור לתינוקות לנשים הרות,לחולי אפילפסיה,לחץ דם גבוה, *נענע-לא לנשים הרות. נרולי-פוטוטוקסין. *עלי דפנה-ער אציל--לא לנשים הרות. *פטרוזליה-לא לנשים הרות והשימוש במינון נמוך. *פלפל שחור-לא לנשים הרות. *פנל-שומר--אסור לשימוש בתינוקות ובילדים עד גיל 6 שנים,כמות גדולה עלולה לגרום להתקף אפילפסיה.לא לנשים הרות,לא מומלץ לשימוש כשיש רמת אסטרוגן גבוהה או עודפי אסטרוגן בגוף. *ציפורן-לא לנשים הרות,תינוקות,בשימוש יש להשתמש במינון נמוך,מחשש לגירויי עור . *קג"פוט-עלול לגרום לגירויים אצל אנשים רגישים. *קורנית אדומה-תימוס-אדום---לא לנשים בהריון,ילדים,לחץ דם גבוה. *קורנית מתוקה-תימוס אדום--אסור לנשים בהריון אך השימוש בו בטוח יותר מהקורנית האדומה. *קימל-לא לנשים בהריון. *קינמון-אסור השימוש לנשים הרות,ילדים,בעל רמת רעילות גבוהה. *קמפור-שמן שנכנס עמוק לתאים,לא לשימוש ממושך,בעל רמת רעילות גבוהה,אסור לחולי אסטמה,בזמן הריון. *רוזמרין-אסור לשימוש בזמן הריון,מעלה לחץ דם,לא לחולי אפילפסיה. *שמיר-אסור לנשים הרות ולילדים. *תפוז-פוטוטוקסין,לא להיחשף לשמש 12 שעות לאחר השימוש. ערב טוב לכולם.
 
שוב שאלה......

(הרבה שאלות אני יודעת...אבל בשביל להתחיל קורס אצל שלוס אני צריכה לעבור קורס אנטומיה.......ובשביל כל זה אני צריכה זמן....) התחלתי השבוע להשתמש בשמן אשכוליות לדיכוי תאבון-בלקיחה פנימית (כמה טיפות בבוקר ובצהריים כדי לא לבלוס בין הארוחות) יש בעיה עם החשיפה לשמש? או שהכוונה זה רק במריחה חיצונית?
 
../images/Emo140.gifהיי פטל,,את השמן רצוי לשתות

בערב. 10 טיפות שמן בכוס מים. ולהתחיל לשתות 10 כוסות מים עד השינה. כל השמנים ממשפחת ההדרים הם פוטוטוקסין. תנסי גם את שמן הפט"צולי 6 טיפות במבער מהול במים מדכא את התיאבון,ממש מעולה, מנסיון אישי. המשך ערב טוב.
 
../images/Emo140.gifבוקר אור,, טי,,,בשמנים אתריים

אין קלוריות כמו בשמן זית יום מבורך.
 
אמ.....כמה דברים

1. להחזרת מצב השמן (רק שמן אתרי) יש לשים אותו תחת פירמידה שפאותיה מכוונות לפי כיווני הרוחות (צפון דרום מזרח ומערב)....לא משנה היכן ומתי להשאיר אותו במצב זה לשעה שעתיים.....האנרדיות מתרכזות בפירמידה ומחזירות את השמן למצב המקורי שלו. יותר מזה לא ידועין לי פרטים מדוייקים 2. למה דווקא בערב?
 
למעלה