במטבחון שלנו היום 19/7

../images/Emo238.gif../images/Emo238.gif במטבחון שלנו היום 19/7 ../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif

היום אני בחופשה
, ביקשו שקשוקה, עכשו על האש
לצהרים, עוד לא החלטתי, כנראה משהו עם עדשים, אולי מרק עדשים סמיך, כבר נראה
מה אצלכם? ספרו לנו, אולי גם תתנו רעיונות
למי שעוד לא יודע מה להכין מחכה לכם, שתפו, אני מקווה שהמנהלות הפורום
מבשלות היום, אתמול הן לא בישלו ולא אכלו ואת המשפחה שלהן הרעיבו
גם היום אני מחלקת ציונים
 
פאי דובדבנים - פאי המחמאות

http://www.tapuz.co.il/blog/ViewEntry.asp?EntryId=1749772 פאי דובדבנים - פאי המחמאות טוב, את ההבטחות צריך לקיים, אז קבלו את המתכון לפאי דובדבנים משגע. את הרעיון לקחתי מהבלוג הבא אחרי שראיתי את התמונה בבלוג שלה - ישר ידעתי שכזה אני רוצה,קבלו את המתכון כולל השינויים שעשיתי. אז ככה, לתבנית של התנור (כן כן הגדולה) צריך 4 ביצים ½ כוס סוכר לבצק + עוד כוס לקרם ½ כוס שמנת חמוצה (שמתי חצי קופסה שמנת 9%) 200 ג"ר חמאה 3 כוסות קמח עוגה 1 קילו דובדבנים ( 2 צנצנות של דובדבנים מסוננים היטב) להפריד חלבונים מחלמונים ולשים את החלבונים במקרר. לערבב חלמונים עם סוכר + שמנת + חמאה מומסת ==> לערבב היטב + קמח. הבצק צריך להיות רך. לתת לבצק מנוחה לחצי שעה (לא במקרר) לחמם את התנור ל 180 מעלות את הבצק עם הידיים להדק על פני כל התבנית גם בצדדים ולחורר את פני הבצק עם מזלג מעל לשים דובדבנים ולתנור עד שרואים בצדדים הבצק מתחיל טיפה להזהיב עד לרגע זה, 4 חלבונים להקציף היטב עם הסוכר ולמרוח את הקרם מעל הדובדבנים. להחזיר לתנור לעוד 5-7 דקות, עד הזהבה קלה מאוד מלמעלה. לחתוך חם. לאכול קר (מהמקרר יותר טעים אפילו)
 
בתיה בשביל ציונים אז אספר לך

ש...... היום ברב געגועי למרוקו מכינה קוסקוס שחור כמו שמכינים בסהרה.......
 

foggy night

New member
היום אני לא מבשלת כדי להעניש אותך

אתמול לא קיבלתי ציון על הבישולים שלי! אפילו נסעתי להביא לאחותי מנה לצהריים, היא ליקקה את האצבעות, וגברת בתיה לא נתנה לי ציון! עד שאני לא מקבלת ציון על אתמול, אני נועלת את המטבח. [זה השלב שבו את אמורה לדמיין אותי עם מבט זועף משלבת ידיים]
 
../images/Emo41.gif ומה שחשבתי עליך בלב פנימה זה לא מספיק?

אז הנה קבל עם ועדה, ושכולם ישמעו, נותנת לך את הציון 100 על אתמול, למרות שהרגת אותי והזמנתי לך
 

ady18

Well-known member
אצלי

צהרים קציצות טונה+ קינואה ערב ק'יצרי אילנית+יוגרט+סלט אבוקדו
 
../images/Emo41.gifטעים מאוד ציון 100 גם אני מכינה עכשו עדשים

מכינה מרק עדשים, בא לי נורא, עכשו מתבשל על האש
 

foggy night

New member
אני אוהבת מרק עדשים

מזמן לא עשיתי כי בעלי מעדיף מרק עוף על פני כל מרק אחר, אבל כמה אפשר? עם כל הפולניות שלי יש גבול לכמות מרק העוף שאני יכולה לאכול. ועכשיו אני הולכת לבדוק מה שלום הבצק שלי - היום יש פיצה!
 

KarinDi

New member
אצלינו

בעלי בבית, בישלנו יחד, ובין לבין הוא ניגן לי בגיטרה...איזה כיף! הכנו עוף ואורז בתנור (אחרי שכתבתי על זה משהו פה אתמול נהייה לי חשק) ולערב- מרק עוף. אתמול הרגשתי לא טוב וגיליתי שנגמר לי מלאי המרק במקפיא, אז עכשיו על האש המרק החדש...
 
../images/Emo41.gif../images/Emo41.gif מה שנקרא, אם האוכל והמוזיקה באה האהבה

גם את ובעליך מקבלים אצלי ציון 100 מגיע לכם, תהנו
 

KarinDi

New member
איזה כבוד...

אכן יצא מעולה (העוף והאורז, את המרק עדיין לא טעמתי. תיכף יגיע תורו). אם יהיה ביקוש אפרסם מתכון פשוט פשוט עשית לי חשק עם המרק עדשים...גם אני מכורה ולא מוותרת גם בקיץ...תראי תמונה!
 

dify

New member
היום ניסיתי משהו חדש

אחרי שאכלתי אצל חמותי (איזה מצחיק לקרוא לה כך
) פטריות ממש טעימות, החלטתי לנסות לשחזר את ההצלחה גם בבית :) אז לא היו לי בדיוק כל המרכיבים שלה... פחחח... אז שמתי מרכיבים אחרים... ויצא מילוי פטריות מטריף, נראה כל כך מקצועי שאני לא מאמינה שאני הכנתי אותו
יותר מאוחר אני אכין בלינצ'ים, ונמלא אותם, ככה יהיה לזוגתי אוכל מיוחד מחר לעבודה (זה אחרי שהיום היא התבכיינה שלא טעים לה המישלוחים של הסושי/מוקפץ שיש באיזור העבודה שלה). אני גם מתכננת לנסות להקפיץ חזה עוף עם שעועית ירוקה, חצילים וחלב קוקוס... זה אמור לעבוד, לא? רואים שיש לי זמן.... את זה ננסה אחרי שיגמרו הבלינצ'סים הנ"ל :)
 

dify

New member
בטח :)

תכלס זה אילתור: בצל בינוני קצוץ דקיק, פלפל חריף קצוץ דק (לפי הטעם), אורגנו ובזיליקום (אני שמתי מיובשים אבל חמתי שמה עלי תיבול אחרים טריים וזה גם יצא מאד טעים), 2 שיני שום כתושות. אחרי שכל זה מתרכך היטב, חופן של פטרוזיליה קצוצה היטב, 2 קופסאות פטריות משומרות פרוסות. לתת להם להיצרב קצת ואז, ופה לדעתי הסוד :) להוסיף חלב :) ככה בערך בחצי מהגובה של תוכן המחבת, לתת לזה להתבשל (לערבב ממש מעט, ככה שהפטריות מקבלות צריבה והחלב נעלם, אבל כל הטעמים מתאחדים והפטריות הופכות למופלאות
), עוד לפני החלב גם קצצתי דק תמרים והוספתי, שמתי כ4 תמרים, לדעתי לא צריך יותר מ2-3 כי הם ממש משתלבים חזק בטעמים. וכמובן קצת מלח. יצא מרקם מדהים, הירק והבצל והתיבול התאחדו וכבר אי אפשר להבחין בהם. הערב הכנתי בלינצסים ומילאתי אותם בפטריות :) (אם לדייק, הוספתי בסוף גם חזה עוף קצוץ היטב ומוקפץ קלות, אבל זה מתאים למי שלא מחפש כשרות :)) לדעתי זה יכול להיות בסיס לפשטידה או להיות מוגש כתוספת.
 
למעלה