פינת המתכונים השבועית

ooochy

New member
שאלה על הבצק של הפאי

אם אני אכין כמו שכתבת ואוסיף סוכר - זה יוכל להיות הבסיס של עוגת גבינה פירורים ושאר עוגות טארט??? תודה
 

net the jet

New member
נראה לי שכן, לא הרבה- 2 כפות גג

לעוגת גבינה פירורים ( ממה שאני זוכרת ) מכינים לחוד את החלק התחתון ולחוד שכבה של בצק שאח"כ מפוררים... אז חשוב יהיה "לשזף" את הבצק העליון טוב. מתפורר הוא יהיה בכל מקרה ( אבל טעים ! )
 

tamarsch

New member
למה אפשר להמיר קמח סורגום?

והאם אפשר להמיר את האורז חום לקמח אורז רגיל? תודה!
 

net the jet

New member
לא הייתי ממירה את שני הקמחים

ז"א במקום קמח סורגום אפשר קמח " מלא " אחר: אורז חום, שקדים, סויה, כוסמת, חומוס או עדשים נניח. אישית אני פחות אוהבת את הקמח אורז הלבן, מעדיפה את החום, אני מרגישה שהוא פחות דומיננטי בטעם... אבל- שווה לעשות נסיונות, על כמות קטנה.
 

טליאמתי

New member
הכנתי בפעם השניה פתיתים מפסטה ד'אורו-אותיות

ויצא פשוט מעולה. אני מאוד ממליצה לנסות. ולילדים זה יהיה כייף בגלל הצורה שלהם. טיגנתי קצת : בצל, גזר, קשוא-מגורדים במגרדת דקה. הוספתי לטיגון חצי ענף סלרי קצוץ קטן. אחרי שטוגנו היטב, הוספתי עליהם 1 כוס של הפסטה+תבלינים+2 כוסות מים רותחים. בישלתי על מטקה עם מכסה סגור ועליו מגבת. (לא תזמנתי אבל עד שהמים נספגים והפסטה רכה) הפסטה לא יוצאת יבשה כמו פתיתים לכן העברתי אותה למסננת דקה ונתתי לשארית הנוזלים להתנקז. עכשיו, לאחר שהתקרר, העברתי לכלי כדי שהצליאקית תיקח הביתה ועכשיו אפשר לקרוא לזה פתיתים:) איך אומרים? אחד אחד. לא יציקה. לא יבשים מדי ולא שומניים מדי. מושלם.
 

Tami661

New member
חטיפי בריאות ואנרגיה... אבל לגמרי מליגת העל

לאחרונה (למעט החריגה הקטנה לכבוד החג וגם היא ב'מסווה') אני משתדלת 'לחזור לשורשים' של מתכוני הבריאות שלי, מעין פיצוי למצפון שלי על הזוועות שהגוף סופג בקטסטרופת הטעימות שסיפרתי עליה. השורשים הללו, כשהם משולבים במוטיב שהפך להיות הדומיננטי בפיתוחים שלי - יוצרים קסם אמיתי, עוד נישה חסרה בעולם הנטול גלוטן. הפעם, אני יותר מגאה ומאושרת בתוצאה שהתקבלה. עושר של טעם ואיכויות קולינריות ותזונתיות: חטיף בריאות ואנרגיה - בלי גלוטן, בלי לקטוז, בלי תוספת סוכר
 
../images/Emo238.gifלזניה נטולת גלוטן

אלתור מן הבוקר, כרגע כבר חצי תבנית אכולה...
אמר שלא היה מעלה על דעתו שזה נטול גלוטן. מכיוון שאיני צורכת חלב
מדובר כאן בגבינות עיזים, אבל הבסיס של המתכון כמובן ניתן לשינויים רבים, וזה כל הכיף
הלזניה מבוססת על Rice Flakes sheet כלומר, שבבי אורז ביבוא חברת "מזרח ומערב" כתוב על האריזה "ללא גלוטן" (קניתי ברמי לוי, 7.9 ש"ח). אלו בעצם ריבועים של בערך 3X3 ס"מ. מכינים את המילוי: על שמן זית מטגנים בצל, שום, עגבניה (האמת, הכל ברבים, אבל זה תלוי בכמות שאוהבים מכל דבר). מוסיפים רסק עגבניות (אני משתמשת בזה של "טל" שיש בו אך ורק עגבניות, בלי סוכר) ומים עד לסמיכות הרצויה (כלומר: רוטב נוזלי, אבל לא דליל מידי. חשוב שלא יהיה סמיך מידי כי שבבי האורז מתבשלים, למעשה, בנוזלים הללו). ניתן ומומלץ להוסיף אורגנו ו/או בזיליקום. מלח, פלפל וכו לפי הטעם. את הכמות חילקתי לשלישים. 2/3 עורבבו עם קופסת גבינת עיזים לבנה וחצי קופסת ריקוטה עיזים (אפשר יותר, אצלי זה היה במסגרת חיסול שאריות מעוגת הגבינה ריקוטה עיזים פלוס לימון (נ"ג, כמובן) שעשיתי שיצאה טעימה באופן שערורייתי ועל מנת שלא תהיה לי אף אופציה לאפות עוד פצצת קלוריות שכזו החלטתי על סיכול ממוקד של הריקוטה). בוחשים. משמנים קלות תבנית בשמן זית (אני השתמשתי בפיירקס בגודל 25X25 בערך). מרצפים שכבה אחת של שבבי האורז. מניחים בזהירות מעל 1/3 מן המילוי (כלומר, חצי מן הכמות שעורבבה עם הגבינות). מרצפים עוד שכבה של שבבי אורז ומניחים מעל את שאר התערובת של העגבניות עם הגבינות. בשכבה זו גם גיררתי גבינה צהובה (איטליקו עיזים). מרצפים שכבה נוספת של שבבי האורז ומעליה את השליש הנותר של רוטב העגבניות. מעליו גיררתי עוד גבנ"צ עיזים. כמובן, המתכון הזה הוא בסיס לאלתורים רבים, אבל מאוד שמחתי לגלות ששבבי האורז עושים כאן עבודה מצויינת. תנור 180 מעלות לכחצי שעה. בתאבון!
 

net the jet

New member
YYY, איזה צילומים מדהימים!!! עושה חשק

להכנס למטבח להתחיל נסות!
 
למעלה