../images/Emo238.gifלזניה נטולת גלוטן
אלתור מן הבוקר, כרגע כבר חצי תבנית אכולה...
אמר שלא היה מעלה על דעתו שזה נטול גלוטן. מכיוון שאיני צורכת חלב
מדובר כאן בגבינות עיזים, אבל הבסיס של המתכון כמובן ניתן לשינויים רבים, וזה כל הכיף
הלזניה מבוססת על Rice Flakes sheet כלומר, שבבי אורז ביבוא חברת "מזרח ומערב" כתוב על האריזה "ללא גלוטן" (קניתי ברמי לוי, 7.9 ש"ח). אלו בעצם ריבועים של בערך 3X3 ס"מ. מכינים את המילוי: על שמן זית מטגנים בצל, שום, עגבניה (האמת, הכל ברבים, אבל זה תלוי בכמות שאוהבים מכל דבר). מוסיפים רסק עגבניות (אני משתמשת בזה של "טל" שיש בו אך ורק עגבניות, בלי סוכר) ומים עד לסמיכות הרצויה (כלומר: רוטב נוזלי, אבל לא דליל מידי. חשוב שלא יהיה סמיך מידי כי שבבי האורז מתבשלים, למעשה, בנוזלים הללו). ניתן ומומלץ להוסיף אורגנו ו/או בזיליקום. מלח, פלפל וכו לפי הטעם. את הכמות חילקתי לשלישים. 2/3 עורבבו עם קופסת גבינת עיזים לבנה וחצי קופסת ריקוטה עיזים (אפשר יותר, אצלי זה היה במסגרת חיסול שאריות מעוגת הגבינה ריקוטה עיזים פלוס לימון (נ"ג, כמובן) שעשיתי שיצאה טעימה באופן שערורייתי ועל מנת שלא תהיה לי אף אופציה לאפות עוד פצצת קלוריות שכזו החלטתי על סיכול ממוקד של הריקוטה). בוחשים. משמנים קלות תבנית בשמן זית (אני השתמשתי בפיירקס בגודל 25X25 בערך). מרצפים שכבה אחת של שבבי האורז. מניחים בזהירות מעל 1/3 מן המילוי (כלומר, חצי מן הכמות שעורבבה עם הגבינות). מרצפים עוד שכבה של שבבי אורז ומניחים מעל את שאר התערובת של העגבניות עם הגבינות. בשכבה זו גם גיררתי גבינה צהובה (איטליקו עיזים). מרצפים שכבה נוספת של שבבי האורז ומעליה את השליש הנותר של רוטב העגבניות. מעליו גיררתי עוד גבנ"צ עיזים. כמובן, המתכון הזה הוא בסיס לאלתורים רבים, אבל מאוד שמחתי לגלות ששבבי האורז עושים כאן עבודה מצויינת. תנור 180 מעלות לכחצי שעה. בתאבון!