פינת המתכונים השבועית

שחר 81

New member
עוגה טעימה

אומנם לא עוגת גבינה... אבל, עשיתי את העוגת כדורי שוקולד של קארין גורן עם ביסקוויטים ללא גלוטן. יצא מעולה!!! ממליצה בחום, עוגה פשוטה וטעמים.
 
../images/Emo18.gif כמובן שמחליפים את העוגיות הגלוטניות

לעוגיות נטולות גלוטן. אני משתמשת בעוגיות נ"ג של אוסם ו/או שאריות של עוגיות נ"ג אחרות.
 
איזה רוטב מייפל נ"ג?

אני לא מוצאת במדריך העמותה. כבר מחכה להכין את העוגה, נראה לי שהצליאקי יאהב אותה...
 
../images/Emo238.gif פינת המתכונים השבועית ../images/Emo71.gif

אמנם רק סיימו עם מתכוני שבועות, אך הצליאקים לא מפסיקים אליו לא לרגע לעסוק באוכל! עוסקים ברכיבים, עוסקים בהכנה, עוסקים בקניה, עוסקים בטעימות, עוסקים בהנאה, עוסקים ב"אוף כמה אכלנו" עוסקים ב"מי אמר שלצליאקים אין מה לאכול??"
שרשרו לכאן את המתכונים המומלצים שלכם, חדשים, ותיקים, מעניינים, מוכרים, קלים ומורכבים, העיקר....מתכוני נטולי גלוטן
שבת שלום, אמא של הבנים
 
כדורי גבינה בשוקולד מהבלוג של פ י ל פ ל י ת

אם נשארה לכם גבינה לבנה משבועות, הנה רעיון לפינוק שניתן בקלות להסב לנטול גלוטן על ידי החלפת הביסקוויטים הגלוטנים לביסקוויטים נטולי גלוטן: כדורי גבינה בשוקולד הבלוג של פ י ל פ ל י ת
 
וגם כמובן שבקליק יש גלוטן ולכן ניתן להסב

לשוקולד רגיל ולהוסיף קצת פצפוצי אורז או פשוט שוקולד רגיל
 

net the jet

New member
קרפ נטול גלוטן

קרפים ללא גלוטן שלושת רבעי כוס קמח סורגום ( אפשר קמח אורז מלא במקום ) שלושת רבעי כוס עמילן תפ"א ( שזה כבר אמרנו קמח תפ"א כאן בא"י, ואפשר קמח טפיוקה במקום ) שלושת רבעי כפית קסנטאן גאם ( לא שמתי, יכול מאד להיות שהיה נותן את הגמישות הרצויה ) 4 כפות חמאה מומסת כוס ושלושת רבעי חלב 3 ביצים כף סוכר קורט מלח לערבב הכל יחד טוב שלא יהיו גושים, לקרר לפחות חצי שעה. כשיצא המהמקרר ראיתי שדליל מדי, הוספתי 2-3 כפות קמח אורז מלא לחמם טיפונת חמאה במחבת ( ממש שלא יראו אפילו שיש ) לצקת עם מרית קצת מהבלילה ולסובב מהר את המחבת שיכסה את כולה, לחכות דקה\שתיים, עד שנוצרות קצת בועות, עם מרית ברזל, להרים ולהפוך. לטגן עוד דקה ולהעביר לצלחת. ככה לעשות עם שאר הבלילה, לערבב מדי פעם, לשמן מדי עם שוב, אבל לא צריך לפני כל אחד. אם תוך כדי המחבת קצת מתלכלכת, לנגב עם מפית נייר. חשוב- אש נמוכה, ורצוי מדי כמה , להחזיק את המחבת קצת באויר שתתקרר טיפה מלית גבינה חבילה אחת של ריקוטה 4-5 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה קצת וניל גרד + טיפה מיץ לימון סוכר לפי הטעם. מלית גאנש שוקולד 200 גר שוקולד מריר 1 שמנת מתוקה לחמם שמנת עד סף רתיחה, להסיר מהאש, להוסיף שוקולד , לערבב עד שנמס. לקרר לכמה שעות או לילה. להקציף. להגשה: לקרפים עם השוקולד- גנאש חם לקרפים עם הגבינה- ריבה תוצרת בית
 

net the jet

New member
טראט חצילים עם עגבניות שרי

בצק לטארט\פאי ללא גלוטן 90 גר קמח אורז מלא 45 גר קמח סוגרום 40 גר עמילן תפ"א חצי כפית מלח פלפל 110 גר חמאה קרה חתוכה לקוביות 4-5 כפות מים קרים לערבב הכל יחד במעבד מזון עד שמתגבש, לקרר לפחות שעה. לרדד בין 2 ניילונים*, להעביר לתבנית, לדקור, לאפות 10-15 דקות * או פשוט להדבק עם יד רטובה לתבנית. מלית חצילים ועגבניות שרי חציל בינוני חופן עגבניות שרי 1 שמנת מתוקה 15% ביצה מלח, פלפל, שן שום אגוז מוסקט גבינות שאוהבים: פטה, מוצרלה, פרמז'ן וכ"ו לפרוס חציל ולטגן. לחצות עגבניות שרי, להתיז עליהן טיפה שמן, לפזר קצת מלח ולצלות בתנור עד שמתרככות קצת לערבב את כל החומרים האחרים. הרכבה: לסדר חצילים וחצאי עגבניות על הבצק, לפזר גבינות, ולמעלה לשפוך את הבלילה של המלית. לאפות בחום בינוני, עד שמזהיב\מתיצב. על הבצק לסדר חצילים
 

net the jet

New member
עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד שוקולד צ'יפס לחמם תנור ל 180 390 גר קמח נטול גלוטן ( שמתי שליש אורז חום, שליש סורגום , שליש עמילן תפ"א ) 90 גרם קקאו 2 כפיות קסנטאן גאם 2 כפיות אבקת אפיה כפית וחצי סודה לשתיה כפית וחצי מלח 284 גר חמאה רכה 284 גר סוכר חום 227 גר סוכר לבן 2 ביצים כפית תמצית וניל 340 גר שוקולד צ'יפס להקציף יחד חמאה וסוכרים, להוסיף ביצים. להוסיף קמחים, אבקות ( אפיה, סודה,קסנטאן, מלח...) להוסיף שוקולד צ'יפס. להוריד עם כפית תלוליות לתבנית עם נייר אפיה או סילפאט. לאפות 10-15 דקות עד שהעוגיות משתטחות קצת ועושות רושם אפוי ( קצת קשה להגדיר בצורה אחרת, הן הרי לא מזהיבות... לא מתקשות , רק אח"כ בחוץ.... ) בקיצור- להיות קרוב, עם אף מחודד :) לתת להן להתקרר בתבנית על מנת שיתקשו.
 

net the jet

New member
רולדה של תפ"א, ביצים ופטריות

רולדה של תפ"א ועוד דברים גליל בצק עלים ( פעם 1 שניסיתי ללא גלוטן- מאד מוצלח! ) 5-6 תפ"א: להכין פירה כמו שאוהבים 3 ביצים קשות:לפורר סלסלת פטריות: לטגן עם בצק בינוני. לערבב יחד להוסיף: מלח, פלפל, טיפת כורכום. לפתוח עלה, לרדד קצת, להניח במרכז את כל המלית, ולסגור עם הקצוות. לאפות בתנור חם ( 180-200 ) עד ששהבצק מזהיב הערה חשובה : הרבה מהמתכונים אני מוצאת ברשת, עושה פה ושם שינוי קטן... ( לרוב זה בסוגי הקמחים ) בכל מקרה מאיפה וכל הסיפורים מאחורי- אצלי בבלוג
 

טובה52

New member
../images/Emo6.gifכמו שאני רואה ולא טועמת זה בלתי אכיל

במיוחד הקרפ הצרפתי
 
למעלה