קרפ נטול גלוטן
קרפים ללא גלוטן שלושת רבעי כוס קמח סורגום ( אפשר קמח אורז מלא במקום ) שלושת רבעי כוס עמילן תפ"א ( שזה כבר אמרנו קמח תפ"א כאן בא"י, ואפשר קמח טפיוקה במקום ) שלושת רבעי כפית קסנטאן גאם ( לא שמתי, יכול מאד להיות שהיה נותן את הגמישות הרצויה ) 4 כפות חמאה מומסת כוס ושלושת רבעי חלב 3 ביצים כף סוכר קורט מלח לערבב הכל יחד טוב שלא יהיו גושים, לקרר לפחות חצי שעה. כשיצא המהמקרר ראיתי שדליל מדי, הוספתי 2-3 כפות קמח אורז מלא לחמם טיפונת חמאה במחבת ( ממש שלא יראו אפילו שיש ) לצקת עם מרית קצת מהבלילה ולסובב מהר את המחבת שיכסה את כולה, לחכות דקה\שתיים, עד שנוצרות קצת בועות, עם מרית ברזל, להרים ולהפוך. לטגן עוד דקה ולהעביר לצלחת. ככה לעשות עם שאר הבלילה, לערבב מדי פעם, לשמן מדי עם שוב, אבל לא צריך לפני כל אחד. אם תוך כדי המחבת קצת מתלכלכת, לנגב עם מפית נייר. חשוב- אש נמוכה, ורצוי מדי כמה , להחזיק את המחבת קצת באויר שתתקרר טיפה מלית גבינה חבילה אחת של ריקוטה 4-5 כפות קרם פרש או שמנת חמוצה קצת וניל גרד + טיפה מיץ לימון סוכר לפי הטעם. מלית גאנש שוקולד 200 גר שוקולד מריר 1 שמנת מתוקה לחמם שמנת עד סף רתיחה, להסיר מהאש, להוסיף שוקולד , לערבב עד שנמס. לקרר לכמה שעות או לילה. להקציף. להגשה: לקרפים עם השוקולד- גנאש חם לקרפים עם הגבינה- ריבה תוצרת בית